اگرچه در بسياري از موارد بروز بارداري مجدد ميتواند باعث كاهش اضطراب شود اما پژوهشگران به تازگي ثابت كردند آثار رواني يك سقط غيرعمدي تا مدتهاي طولاني روي والدين بهخصوص مادر باقي خواهد ماند.
اگرچه در بسياري از موارد بروز بارداري مجدد ميتواند باعث كاهش اضطراب شود اما پژوهشگران به تازگي ثابت كردند آثار رواني يك سقط غيرعمدي تا مدتهاي طولاني روي والدين بهخصوص مادر باقي خواهد ماند. مطالعهاي روي 13 هزار و 133 خانم باردار صورت گرفت. از اين ميان 2 هزار و 823 بيمار داراي سابقهاي از سقط غيرعمد يا تولد بچه مرده بودند. اين مطالعه نشان داد در مادران بارداري كه داراي چنين سابقهاي در گذشته بودند، افسردگي و اضطراب بيشتر مشاهده ميشود و اين اختلالات علاوه بر دوران بارداري بهطور متوسط تا 3 سال پس از تولد يك نوزاد سالم ادامه مييايد. پژوهشگران ادعا كردند ميزان اضطراب در بيماراني كه سابقه سقط داشتند، 4 برابر زناني است كه چنين سابقهاي نداشتند. اين مطالعه نشان داد اگرچه علايم جسمي ناشي از سقط جنين به سرعت بهبود مييابد اما علايم رواني آن ممكن است سالها باقي بماند. نتايج حاكي از آن بود 55 درصد از زناني كه سقط جنين داشتند بلافاصله پس از بروز اين اتفاق دچار افسردگي ميشوند. در 25 درصد موارد اين اضطراب و افسردگي تا 3 ماه، در 18 درصد تا 6 ماه و در 11 درصد تا بيش از يك سال ادامه مييابد. يكي از عللي كه باعث
نگراني و اضطراب والدين ميشود اين است كه اكثر آنها ميدانند سقط خودبهخودي ممكن است در اثر نواقص ژنتيك بروز كند، بنابراين همواره نگران اين موضوع هستند كه آيا فرزندان بعدي آنها سالم به دنيا خواهند آمد و حتي پس از به دنيا آمدن يك فرزند سالم تا چند سال منتظر بروز يك اتفاق ناخوشايند هستند و به سلامت كودك خود اطمينان ندارند.اگرچه سقط در سنين پايينتر جنيني بيشتر نشانه مشكلات ژنتيك است اما بيشترين ميزان اضطراب وافسردگي در زناني اتفاق ميافتد كه نوزاد آنها مرده به دنيا ميآيد و از دست رفتن جنين در سنين پايينتر اثر مخرب كمتري بر روان مادر دارد. در حال حاضر، بيشترين ميزان سقط در زنان بالاي 40 سال بروز ميكند. آمارها نشان ميدهد ميزان سقط در اين سنين 33 درصد است. درحاليكه اين رقم در زنان بين 15 تا 35 سال تنها 12 درصد تخمين زده شده است. با توجه به آثار ناهنجاري كه اختلالات رواني ميتواند در تربيت كودكان در آينده ايجاد كند، پژوهشگران اين طرح پيشنهاد كردند حتما مادراني كه سابقهاي از سقط غيرعمدي دارند به روانپزشك مراجعه كنند.
منبع : مجله شهرزاد
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر