رواندا چگونه به یکی از پاکترین کشورهای زمین تبدیل شد؟
آیا به نظرتان تغییر واقعی محیط زیست غیرممکن است؟ این طور نیست. در اینجا میبینید که چطور یک کشور آلوده در عرض چند سال به یکی از تمیزترین کشورهای دنیا تبدیل شده است.
ممنوعیت کیسههای پلاستیکی
گام سادهای که تحول بزرگی در این کشور ایجاد کرد، ممنوع کردن استفاده از کیسههای پلاستیکی یکبار مصرف در سال ۲۰۰۸ بود. طبق تحقیقاتی که سازمان محیط زیست رواندا انجام داده بود، کیسههای پلاستیکی یک تهدید جدی برای محصولات کشاورزی به شمار میرفتند، آبها را آلوده میکردند، ماهیها را میکشتند و باعث آلودگی میشدند.
رواندا این مسئله را بسیار جدی گرفته است. در واقع هرکس این ممنوعیت را نقض کند باید جریمه سنگینی بپردازد و حتی ممکن است زندانی شود. تا حد زیادی به دلیل فقدان زبالههای پلاستیکی، برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد (UN Habitat) در سال ۲۰۰۸ پایتخت رواندا، کیگالی، را به عنوان یکی از تمیزترین شهرهای آفریقا اعلام کرد. رواندا از سرمایه گذاری و نوآوری برای پاکتر شدن و نجات محیط زیست استفاده میکند.
فرصتهای کارآفرینی زیستمحیطی
کارآفرینان خوب میتوانند شکاف بین خدمات و محصولات را مشاهده کنند و محصولات جدیدی تولید کنند که این خلأ را پر کند. این هم برای اقتصاد و هم برای محیط زیست مفید است. وقتی پلاستیک در رواندا ممنوع شد، یک نفر باید به تولید مواد بستهبندی جایگزین فکر میکرد. سرمایه گذاران این را به چشم یک فرصت دیدند و صنایع بستهبندی جایگزین و همچنین کارخانههای بازیافت پلاستیک را راه انداختند.
افزایش پوشش جنگلی
رواندا به خاطر هدف محیط زیستی بزرگش «افزایش پوشش جنگلی تا ۳۰درصد کل مساحت کشور تا سال ۲۰۲۰»، یکی از پاکترین کشورهای روی زمین شد. رواندا برای دستیابی به این هدف، تلاش زیادی برای کاشت درخت و مبارزه با جنگلزدایی انجام داده است. علاوه بر این اقدامات جدیدی مثل «دارکشتورزی» و «طرحهای آموزشی در مدیریت جنگل» را انجام میدهد. (دارکشتورزی، نوعی کاربری زمین، به صورت تلفیقی از درخت و گونههای زراعی و دامی در اشکال مختلف است.) این فعالیتها همراه با ممنوعیت پلاستیک باعث شد رواندا جایزه سیاست آینده را از «World Future» در سال ۲۰۱۱ دریافت کند.
درختکاری برای تمیز کردن کشور
رواندا در سال ۲۰۱۸-۲۰۱۹ تقریبا به هدف پوشش جنگلی خود رسید. ۳۸۱۱۹ هکتار دارکشتورزی، ۴۸۰۰ هکتار جنگل کلاسیک و ۲۲۵۴۴۰ درخت میوه در رواندا کاشته شد. این علاوه بر حدود ۶۷۰ هکتار جنگلی است که بازسازی شد. اکنون ۲۹.۸درصد از مساحت رواندا پوشیده از جنگل است. رواندا از هر کشوری روی زمین پاکتر است و یکی از امنترین کشورهای جهان است.
اوموگاندا
«اوماگاندا» یک کلمه رواندایی به معنای «دور هم جمع شدن برای یک هدف مشترک» و نام یک انجمن پاکسازی ماهانه است که آخرین شنبه هر ماه برگزار میشود. تلاش این جامعه برای پاکسازی کشور، یکی از دلایلی است که رواندا به خاطر پاکیزگی در آفریقا مشهور است.
گردشگری پایدار و خورشیدی
بیایید مرور کنیم: خیابانها و پارکها تمیز هستند و هیچ پلاستیکی در کشور استفاده نمیشود. اما فقط اینها نیست. چندین اقامتگاه بومگردی و گزینههای اقامتی سبز هم در رواندا وجود دارد، از جمله هتلی در پایتخت که ۱۰۰درصد از انرژی خورشیدی استفاده میکند.
ترمیم اکوسیستم
بهبود پارکهای کشور هم کمک کرده رواندا یکی از پاکترین کشورهای روی زمین باشد. اما باور کنید یا نه، این کشور اکنون سراغ کسانی رفته که زمانی محیط زیست طبیعی را از بین میبردند. شکارچیان غیرقانونی اصلاح شده اکنون از گوریلهای کوهستانی در معرض انقراض و سایر پستاندارانی که قبلا شکار میکردند، محافظت میکنند. سایر شکارچیان هم به عنوان راهنمای مسافران استخدام شده اند و گردشگران را به طبیعت میبرند تا گوریلها را ببینند.
ارتقای پارک ملی
رواندا چیزی را که باهوشترین مردم از قبل میدانستند را ثابت کرده است: پارکهای ملی و فضاهای سبز حفاظت شده محیط زیست را بهبود بخشیده و به اقتصاد کشور کمک میکنند. این کشور تعدادی از جنگلهایش را ترمیم کرده و به پارک ملی ارتقا داده و نتیجه آن رونق اقتصادی بوده است. این پارکها که زیستگاه گیاهان و جانوران مختلف هستند، مورد توجه گردشگران قرار گرفته و سالانه ۳۰۰میلیون دلار درآمد برای این کشور تولید میکنند.
رواندا نسبت به تغییرات آب و هوا بسیار آسیبپذیر است و سعی میکند تاثیرات زیستمحیطی را در آن مهار کند. بخشی از تلاشهای این کشور آفریقایی برای ساخت اقتصاد سبز مقاوم در برابر آب و هوا و کاهش کربن تا سال ۲۰۵۰، ایجاد صندوق سرمایهگذاری است تا از پروژههای بخش دولتی و خصوصی حمایت میکند. تا به امروز، صندوق سبز ۱۰۰میلیون دلار جمع آوری کرده است و بزرگترین صندوق سرمایه گذاری متمرکز بر محیط زیست در آفریقا به شمار میرود.
سیاست سبز
از آنجا که هیچ نوع تلاشی بدون تغییر ایدئولوژی نمیتواند پایدار باشد، این امر برای رواندا بسیار حیاتی است که نگرانیهای محیط زیستی را در کانون پیشرفت خود قرار دهد. به همین دلیل وزارت منابع طبیعی رواندا اخیرا به رسمیت شناخته شده است. مجمع اقتصاد جهانی میگوید این کار به رواندا کمک میکند منابع مالی جدیدی برای کمک به مهار تغییرات آب و هوا جذب کند.
رواندای پاکتر... گوریل بیشتر
نه تنها تلاشهای محیط زیستی به رواندا کمک کرده یکی از پاکترین کشورهای روی زمین باشد، بلکه تغییر نگرش و سیاست در سطح دولتی هم به گوریلهای کوهستان کمک کرده است. تلاشهای محافظتی زیادی برای نجات این گوریلها در حال اجرا است که تعداد آنها را از ۸۰۰ به ۱۰۰۰ گوریل در سال ۲۰۱۱ رسانده است.
انرژی پاکتر برابر است با کشور پاکتر
رواندا ۲۵میلیون دلار به یک پروژه خورشیدی اختصاص داده که استفاده از انرژی خورشیدی را در شرق آفریقا ترویج کند. این کشور به سرعت در حال رشد است و این فرصت را دارد که فناوریهای قدیمی را کنار گذاشته و برای توسعه اقتصادی تلاش کند که در مقابل تغییرات آب و هوا مقاومت کند و رونق نسلهای آینده را فراهم کند.
نظر کاربران
یعنی فقط خاک دو عالم ... چه فکری در مورد یک کشور آفریقایی مثل رواندا میکردم چی دیدم
ما هم تو ایران از این کارها میکنیم ولی با نگرش معکوس!!!!
پاسخ ها
دقیقا
آفرین به مسئولین رواندا...
کاش از مسئولان ما یاد بگیرن و هرکاری که مسئولای ما میکنن اونا نکنن...
پاسخ ها
حالا نمیشه تو هر مطلب پست نزاری؟!!!!
افرين مردم يك كشور اون كشور رو ميسازن ملت وقتي خوب باشه كشورش هم خوبه
پاسخ ها
درود بر شعورت
لایککک
خیلی لذت بردم کشور ما داره به کجا میره اینا به کجا میرن
پاسخ ها
باید تغیرو از خودمون شروع کنیم دیگه
بریم رواندا زندگی کنیم
مثل ایران..............
توی آفریقاست؟
مسئولین ما می خان همه دنیا را مدیریت کنن
ولی مسئولین اونا فقط به فکر مدیریت کشور خودشون هستن
پاسخ ها
بهترین کامنت
دقیقا مخصوصا سوریه و یمن و لبنان و فلسطین و عراق و افغانستان و بحرین. در صورتیکه این کشورها از ما خوشبخت تر و تمیز تر و زیباترن
هیچ وقت فکر نمی کردم روزی حسرت مردم کشور رواندا را بخورم
خوشبحالشون
من فقط قتل عام رواندا از اخبار تو یادمه
چندین سال جنگ و ویرانی تبدیل شده به پاک ترین پایتخت.آفرین
بله ، پیشرفت به دَک و پُز نیست ، به عمله...
دراین کشور بیست سال پیش بیش از یک میلیون نفر در جنگهای قبیله ای کشته شدن.حال تبدیل به امن ترین جا در آفریقا شده .
یعنی آیا مسئولین ما بدتر از رواندایییاهستن تا چند وقت پیش داشتن همدیگرو میخوردن الان دارن از اونا به عنوان یه نمونه موفق تو زندگیشون یاد میکنننن دیگه کسی نیست واسه ای دولت و ملت اعلام خطر کنه همه مردن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
حسرت بخور هموطن لیاقتت همینه
در ایران هم داریم جنگل میزدایند حیوان میکشند و میسوزانند و محیط زیست را به گ. میکشند
درك و شعور مردم يك كشور اگر با لياقت مسئولانش همراه باشد غوغا مي كند دريغ و صد دريغ كه در ايران هيچ دركي از محيط زيست سالم وجود ندارد و مسئول با لياقت هم كيميا شده.
برای ایران عزیز مان چکار میتوانیم بکنیم لطفا نظر بدهید
پاسخ ها
درخت بکار از شهرداریتون مجوز بگیر 15اسفند نهال بخر بکار با درخت کاشتن به طبیعت کشورمون کمک میکنیم.
انقدر جنگلکاری دوست دارم کاش تو کشور ماهم هر روز خبر جنگلکاری و درختکاری بیاد
هیچ فکرش رو نمیکردم رواندا اینطوری شده باشه. آدم به آینده کشور خودش امیدوار میشه!
دلم گرفت. اینجا هم همه درختها و جگلها رو می فروشن می کنن اپارتمان و ویلا
دلم گرفت. اینجا هم همه درختها و جگلها رو می فروشن می کنن اپارتمان و ویلا
هموطنان نازنین بیاین از خودمون شروع کنیم 15 اسفند امسال نهال بخریم بکاریم یا گروهی با دوستامون یا همکارامون یا هم دانشگاهیمون بریم یه جایی که میدونیم زباله ریخته شده اونجا رو پاکسازی کنیم
مردم ما اینو نمیدونن ک نبایدآشغال بریزن هیچوقت یادنمیگیرن
در ايران به خاطر جدا سازي مواد آهني از لاستيك اقدام به سوزاندن آن مي كنند كه باعث آلودگي شديد هوا و تشديد بيماريهاي تنفسي مي شود هيچ مسئولي هم پاسخگو نيست منطقه لنجان (اصفهان) داراي انبارهاي ضايعاتي است كه دائم اقدام به اين كار مي كنند.ولي كسي اقدامي نمي كند
خداوکیلی دمشون گرم.
چی بودند و چی شدند کشوری با ان سابقه خون و خونریزی و الان یکی از پاکترین کشورهای دنیا .
مسعولین بالیاقت ودلسوزدارن نه مثل ما فقط فکراختلاسن بعدبه مردم که میرسن سچاده میذارن مرده شورهمشونوببرن ریدن تومملکت ودهنشون