۸۸۵۸۵۶
۶۰ نظر
۵۰۶۴
۶۰ نظر
۵۰۶۴
پ

فقیرترین کشور‌ها در سال ۲۰۱۹

با پیشرفت تکنولوژی و دانش بشر، همچنان فقر بر سر بسیاری از انسان‌های زمین سایه افکنده و متاسفانه منابع کره خاکی به مساوات میان مردم تقسیم نشده است.

وبسایت گجت‌نیوز : نگاهی به فقیرترین کشور‌ها در سال ۲۰۱۹ نشان می‌دهد که حتی با پیشرفت تکنولوژی و دانش بشر، همچنان فقر بر سر بسیاری از انسان‌های زمین سایه افکنده و متاسفانه منابع کره خاکی به مساوات میان مردم تقسیم نشده است.

بی‌تردید کره زمین آنقدر منابع و ذخایر ارزشمند دارد که تمامی انسان‌ها بتوانند از حداقل امکانات مورد نیاز برای زندگی بهره ببرند، اما متاسفانه اینطور نیست و برخی سرزمین‌ها در چنگال فقر و گرسنگی اسیر شده‌اند.

الی خاماروف، ریاضیدان روس، می‌گوید «فقر همانند جُرمی است که مرتکب نشده‌اید». دولت‌های فاسد می‌توانند باعث شوند یک ملت بسیار ثروتمند به یک کشور فقیر تبدیل شود و بنابراین سابقه استعمار استثماری، حاکمیت ضعیف قانون، جنگ و ناآرامی‌های اجتماعی، شرایط آب و هوایی نامناسب و یا همسایگان خشن و جنگ طلب، از عمده‌ترین دلایل فقر است. مشخص کردن یک علت به تنهایی برای ضعف اقتصادی یک ملت علمی منطقی نیست؛ در نتیجه اقتصاددانان اغلب به «چرخه‌های» فقر اشاره می‌کنند. برای مثال، یک کشور غرق در بدهی قادر به ساخت مدارس خوب و برخورداری از یک نظام آموزشی مناسب نخواهد بود و یک نیروی کار که تحصیلات ضعیفی دارد قادر به برطرف کردن مشکلات و ایجاد شرایطی نخواهد بود که سرمایه‌گذاری خارجی را به سمت آن کشور جذب کند.

متاسفانه تمام ۱۰ کشوری که فقیرترین کشور‌های جهان هستند در آفریقا قرار دارند. سه مورد از آن‌ها در منطقه ساحلی این قاره واقع شده‌اند، جایی که خشکسالی شدید، کمبود غذا و مشکلات پزشکی و اجتماعی مردم را عاصی کرده است. پنج مورد از این کشور‌ها در میان بیابان‌های آفریقا محصور شده‌اند و در مقایسه با ملت‌هایی که دسترسی به تجارت دریایی دارند، در معرض خطرات بیشتری قرار دارند.

سرانه تولید ناخالص داخلی برای سنجش میزان فقر یا ثروتمندان یک کشور در مقایسه با کشور دیگری همواره مورد بررسی قرار می‌گیرد. برای جبران تفاوت‌ها در هزینه‌های زندگی و نرخ تورم، (PPP) قدرت خرید یک فرد در یک کشور خاص را ارزیابی می‌کند و میانگین کنونی این شاخص در ۱۰ کشور فقیر ۱،۲۷۵ دلار است.

۱۰- ماداگاسکار
فقیرترین کشور‌ها در سال ۲۰۱۹

ماداگاسکار با وجود طبیعت فوق‌العاده‌ای که دارد دهمین کشور فقیر دنیا است. ماداگاسکار که در ۴۰۰ کیلومتری ساحل آفریقای شرقی واقع شده‌است، چهارمین جزیره بزرگ در جهان به شمار می‌رود. این کشور با حیات‌وحش خیره‌کننده‌اش شناخته می‌شود، اما شکوفایی صنعت گردشگری آن، قادر به رهایی بخشیدن کشور از فقر نبوده است. اکثر مردم هنوز برای امرارمعاش خود به کشاورزی وابسته هستند که اقتصاد کشور را به ویژه در برابر بلایای مرتبط با آب و هوا آسیب‌پذیر می‌کنند. ماداگاسکار از زمان استقلال از فرانسه در سال ۱۹۶۰، کشمکش‌های بی‌شمار سیاسی، کودتا‌ها و انتخابات مسئله‌دار را تجربه کرده‌است.

در سال ۲۰۱۳، هنری رگاونریمامبیانینا، وزیر دارایی سابق ماداگاسکار طی یک انتخابات آزاد و عادلانه اکثریت آرا را کسب کرد و به عنوان رئیس‌جمهور جدید این کشور، کاهش فقر و توسعه زیرساخت را به اولویت‌های اصلی دولت خود تبدیل کرد. طی دوره ریاست جمهوری او، رشد اقتصادی به طور یکنواخت افزایش یافت و از ۲.۲درصد به بیش از ۵درصد رسید با این حال، او در انتخابات سال ۲۰۱۸ با ادعای تقلب و افزایش خطر بی‌ثباتی سیاسی به ستوه آمده بود و اندری راجوئیلینا، که در سال‌های ۲۰۰۹ ریاست‌جمهوری را بر عهده داشت، به قدرت بازگشت.
۹- کوموروس (مجمع‌الجزایر قمر)
فقیرترین کشور‌ها در سال ۲۰۱۹

این مجمع‌الجزایر آتشفشانی در اقیانوس هند در شمال کانال موزامبیک یک بهشت طبیعی با سواحل بکر و پوشش گیاهی شگفت‌انگیز است. با این حال، از لحاظ اقتصادی، این مرز و بوم یک کابوس است. بیکاری دانشجویان و افراد دارای مهارت به چشم‌ می‌خورد و وابستگی کوموروس به سایر کشور‌ها یکی دیگر از دلایلی است که این کشور را در زمره‌ی فقیرترین کشور‌های سال ۲۰۱۹ قرار می‌دهد. اگرچه خاک دارای مواد مذاب مجمع‌الجزایر قمر برای کشاورزی مناسب نیست، اما حدود ۸۰۰ هزار نفر از اهالی این سرزمین با کشاورزی، گردشگری و ماهیگیری امور می‌گذرانند.

کوموروس پس از کسب استقلال از فرانسه در سال ۱۹۷۴، دوره طولانی بی‌ثباتی سیاسی را طی کرد که فعالیت‌های اقتصادش عملا مختل شد و بسیاری را مجبور به ترک کشور کرد. رئیس‌جمهور فعلی، آزالی آسومانی - که برای سومین بار در سال ۲۰۱۶ به قدرت بازگشته - تعدادی اصلاحات ساختاری و برنامه‌های کاهش فقر را معرفی کرده‌ است. با این حال، عدم قطعیت سیاسی ادامه دارد، حساب‌های مالی در مضیقه هستند و قطعی برق در این کشور اجرای یک کسب‌وکار را غیرممکن می‌سازد.
۸- سودان جنوبی
فقیرترین کشور‌ها در سال ۲۰۱۹
سودان جنوبی جدیدترین کشور جهان است. این کشور در ۹ جولای ۲۰۱۱، شش سال پس از پیمانی با سودان که به طولانی‌ترین جنگ داخلی آفریقا پایان داد، شکل گرفت. با این حال، خشونت همچنان ادامه دارد تا این کشور را با ۱۲.۵ میلیون نفر جمعیت غارت کند. در سال ۲۰۱۳، زمانی که رئیس‌جمهور سالوا کر مایاردیت معاون سابق خود را متهم به پایه‌گذاری یک کودتا کرد، درگیری جدیدی در این کشور آغاز شد. در نتیجه، تخمین زده می‌شود که حدود ۴۰۰،۰۰۰ نفر در درگیری‌ها کشته شده و بیش از ۴ میلیون نفر آواره شده‌اند تا به این صورت بخشی از نیروی کار سودان جنوبی از بین برود.

سودان جنوبی می‌تواند یک ملت بسیار ثروتمند باشد، اما وابستگی شدید به فروش نفت و در عین حال مشکلاتی که در صادرات نفت دارد، به همراه افزایش هزینه‌های زندگی اقتصادش را درهم کوبیده است. جدای از فعالیت‌های نفتی، اکثر مردم به صورت محدود به کشاورزی مشغول‌اند. در آگوست ۲۰۱۸، مایاردیت و مکار آتش‌بس و توافقنامه تقسیم قدرت را امضا کردند. ماه‌ها بعد، آن‌ها میزبان واتیکان بودند، جایی که پاپ فرانسیس در آنجا زانو زد و به بهانه حفظ صلح، پای آن‌ها را بوسید.
۷ - لیبریا
فقیرترین کشور‌ها در سال ۲۰۱۹

قدیمی‌ترین کشور آفریقایی که طی سالیان اخیر بلایای طبیعی زندگی مردمش را سخت‌تر از گذشته کرده است. در حالی که این کشور از پایان جنگ داخلی در سال ۲۰۰۳ از صلح و ثبات برخوردار بوده‌است، دولت‌های آن نتوانسته‌اند به اندازه کافی به مشکلات جدی سیستماتیک و چالش‌های ساختاری بپردازند. با تمام تفاسیر، به نظر می‌رسد که اوضاع در لیبریا رو به بهبود است. رشد و ارقام تولید ناخالص داخلی هر فرد بهبود قابل‌توجهی را نشان می‌دهد که با پیش‌بینی گرایش‌های مطلوب صندوق بین‌المللی پول برای سال‌های آینده می‌توان به بهبود وضعیت معیشتی مردمان لیبریا امیدوار بود.
۶- موزامبیک
فقیرترین کشور‌ها در سال ۲۰۱۹

این مستعمره سابق پرتغال مقدار زیادی زمین زراعی و آب و منابع انرژی و منابع معدنی دارد. در راس ذخایر انرژی موزامبیک، یک حوزه گازی، در داخل دریا قرار دارد که اخیرا کشف شده‌ است، این بخش می‌تواند تا سال ۲۰۳۵، ۴۰میلیارد دلار پول به اقتصاد این کشور آفریقایی وارد کند و شاید به خاطر همین اتفاق در سال‌های آینده، دیگر شاهد اسم موزامبیک در بین فقیرترین کشور‌ها نباشیم. در حالی که جنگ داخلی ۱۵ ساله در سال ۱۹۹۲ به پایان رسید، شرایط آب و هوایی نامناسب، فساد و بی‌ثباتی سیاسی در این کشور هرگز از بین نرفت. موزامبیک در اکتبر ۲۰۱۹، کشور رئیس‌جمهور و کنگره بعدی خود را انتخاب خواهد کرد، اما با رقبای ابدی سیاست‌های موزامبیک، حزب حاکم که از سال ۱۹۹۴ روی کار است، و رینامو، بزرگ‌ترین حزب مخالف، بر این باورند که همه چیز واقعا تغییر نخواهد کرد.
۵- نیجر
فقیرترین کشور‌ها در سال ۲۰۱۹

۸۰ درصد از زمین‌های نیجر محصور در خشکی‌های صحرای آفریقا هستند و جمعیت روبه رشد این کشور به شدت به کشاورزی در مقیاس کوچک وابسته است. علی‌رغم نقش کشاورزی در اقتصاد نیجر، این سرزمین تحت تهدید بیابان‌زایی و تغییرات آب و هوا قرار دارد و آمار مرگ و میر و بیماری همانند ناامنی غذایی بالاست. درگیری پی‌درپی ارتش با گروه تکفیری و داعش، هزاران نفر را آواره کرده است. یکی از مهم‌ترین محرک‌های اقتصادی نیجر یعنی استخراج منابع طبیعی با ارزش مانند طلا و اورانیوم نیز از نوسانات و قیمت‌های پایین مصون نبوده است.

با این حال، به نظر می‌رسد که بزرگ‌ترین کشور در غرب آفریقا بالاخره وارد مرحله گذار سیاسی و اقتصادی جدیدی شده‌ است. نیجر با کودتای سیاسی از زمان استقلال خود از فرانسه در سال ۱۹۶۰، در سال ۲۰۱۱، رهبر مخالفان کهنه‌کار «محمد ایسوفو» را برنده انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام کرد. از آن زمان، اتخاذ یک کد سرمایه‌گذاری جدید، بهبود دسترسی به اعتبار و دسترسی سریع‌تر به آب، به افزایش شدید سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی کمک شایانی کرده است.
۴- مالاوی
فقیرترین کشور‌ها در سال ۲۰۱۹

مالاوی، یکی از کوچک‌ترین کشور‌های آفریقا، در سال‌های اخیر برای بهبود رشد اقتصادی و اجرای اصلاحات ساختاری مهم گام برداشته است. تولید ناخالص داخلی این کشور که از حدود ۹۷۵ دلار در سال ۲۰۱۰ به ۱،۲۰۰ دلار در سال ۲۰۱۸ افزایش داشته‌است اکنون پیش‌بینی شده‌است تا سال ۲۰۲۴ به ۱،۵۸۰ دلار برسد. این چشم‌انداز بهبودیافته تحت نظارت یک دولت باثبات و دمکراتیک است که حمایت مالی قابل‌توجهی از طرف صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی دریافت کرده‌است. با این وجود، فقر همچنان شایع است و اقتصاد کشور که عمدتا وابسته به محصولات غذایی تهیه شده در زمین‌های زراعی بارانی است همچنان نسبت به شوک‌های مربوط به آب و هوا آسیب‌پذیر است. در نتیجه، در حالی که استاندارد‌های زندگی در مناطق شهری به طور کلی در حال بهبود هستند، ناامنی غذایی در مناطق روستایی به شدت بالا است.

انتخابات عمومی در ۲۱ ماه مه ۲۰۱۹ برگزار خواهد شد و رئیس‌جمهور کنونی، پیتر موتاریکا، که در سال ۲۰۱۴ این سمت را گرفت، از شانس کمی برای پیروزی دوباره برخوردار است. مالاوی کشوری آرام است که از زمان کسب استقلال از بریتانیا در سال ۱۹۶۴، دولت‌های پایداری داشته‌است. با این حال، نتایج رای‌گیری‌هایش بحث‌برانگیز هستند.
۳- جمهوری دموکرات کنگو
فقیرترین کشور‌ها در سال ۲۰۱۹
از زمان استقلال از بلژیک در سال ۱۹۶۰، کنگو متحمل دهه‌ها دیکتاتوری و بی‌ثباتی سیاسی و خشونت مداوم بوده‌ است. اکنون این کشور آماده است تا یک صفحه را ورق بزند: در ۲۴ ژانویه ۲۰۱۹، فلیکس تشیسکدی پسر رهبر افسانه‌ای مخالفان، اتین تشیسکدی، به عنوان رئیس‌جمهور جدید انتخاب شد.

رئیس‌جمهور ستیزجوی اسبق کنگو جوزف کابیلا که از زمان جانشینی پدرش در سال ۲۰۰۱ به عنوان نتیجه مستقیم نزاع یا به خاطر بیماری و سوء تغذیه، شناخته می‌شود، کمی برای بهبود زندگی افرادی که از جنگ جان سالم به در برده‌اند تلاش کرد: بیش از ۶۰درصد از جمعیت ۷۷میلیونی این کشور هنوز در روز کم‌تر از دو دلار درآمد دارند. براساس گزارش بانک جهانی، با ۸۰ میلیون هکتار از زمین‌های زراعی و بیش از هزار تن مواد معدنی و فلزات با ارزش، جمهوری دموکراتیک کنگو پتانسیل تبدیل شدن به یکی از ثروتمندترین کشور‌های آفریقایی را دارد، ولی متاسفانه بی‌ثباتی سیاسی و فساد همه‌گیر همچنان به خنثی کردن پتانسیل این بخش از قاره سیاه ادامه می‌دهد.
۲- جمهوری آفریقای مرکزی
فقیرترین کشور‌ها در سال ۲۰۱۹
جمهوری آفریقای مرکزی منابعی از نفت، اورانیوم، طلا و الماس دارد. این یک کشور بسیار از لحاظ منابع ارزشمند بسیار ثروتمند است، ولی چه فایده وقتی مردم آن در فقر زندگی می‌کنند و رتبه دوم فقیرترین کشور‌ها را به خود اختصاص داده است. برای اولین بار پس از استقلال از فرانسه در سال ۱۹۶۰، در سال ۲۰۱۶ جمهوری آفریقای مرکزی یک رئیس‌جمهور منتخب دموکراتیک دارد: استاد ریاضیات و نخست‌وزیر سابق، فوستن-آرکانژ توادرا که به عنوان یک میانجی مبارزه کرده‌ است که می‌تواند شکاف بین اقلیت مسلمان و اکثریت مسیحیان را از بین ببرد. در حالی که انتخابات موفقیت‌آمیز او گامی مهم به سوی بازسازی ملی بوده‌است، حدود ۷۵درصد از جمعیت جمهوری آفریقای مرکزی زیر خط فقر زندگی می‌کنند و مسیر بهبود بسیار طولانی خواهد بود.

رشد این کشور در حال حاضر از طریق صنعت چوب و احیای بخش کشاورزی و معدنی افزایش‌یافته است و همچنین فروش الماس تا حدودی کمک حال اقتصاد است و انتظار می‌رود با احیای استخراج و راه‌های فروش الماس، درآمد جمهوری آفریقای مرکزی در این بخش افزایش یابد.
۱- بوروندی
فقیرترین کشور‌ها در سال ۲۰۱۹

بوروندی، کشوری کوچک به پایتختی بوجومبورا که در میان خشکی‌های آفریقا گرفتار شده است و به دنبال درگیری‌های قومی هوتو-توتسی و جنگ داخلی آسیب دیده است. این کشور در زمینه فقر گوی سبقت را از سایر ملت‌های جهان ربوده است! رئیس‌جمهور سابق انکورونزیزا، سیاست‌مداری با گرایش هوتو که در انتخابات بحث‌برانگیز سال گذشته پیروز شد، پس از یک کودتای ناموفق، تحت فشار بین‌المللی قرار گرفت. در مارس ۲۰۱۶ اتحادیه اروپا، بزرگ‌ترین حامی بوروندی، کمک‌های مالی خود برای مجبور کردن انکورونزیزا به مذاکره را قطع کرد. رفته رفته بحران سیاسی، کشور را به سمت بحران اقتصادی سوق داد و ممنوعیت تجارت با رواندا در جولای ۲۰۱۶ باعث شکل‌گیری نگرانی‌ها در مورد امنیت غذایی شد و نتیجه آن افزایش قیمت برخی مواد غذایی همچون سیب‌زمینی بود. همچنین طی سال‌های اخیر تولید قهوه، بزرگ‌ترین کالای صادراتی این کشور هم افت داشته‌است. براساس آخرین بررسی برنامه توسعه سازمان ملل، ۸۲.۱درصد از جمعیت ۱.۲۵ دلار یا کم‌تر از آن در روز درآمد دارند و ۹۰درصد از جمعیت بروندی برای گذران زندگی به کشاورزی اتکا می‌کنند. در نتیجه، جمعیت در برابر نوسانات قیمت، محدودیت‌های صادرات و کمبود مواد غذایی بسیار آسیب‌پذیر است.

شما چه آینده‌ای را برای فقیرترین کشور‌ها پیش‌بینی می‌کنید؟ آیا مردمان این کشور‌ها را محکوم به گرسنگی می‌دانید یا اعتقاد دارید وضعیت معیشتی آن‌ها بهبود خواهد یافت؟
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    ایرانو چرا نگفتین ؟؟؟؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      منظور فقر مردم نيست فقير بودن كشوره

    • بدون نام

      بعدی ایرانه

    • بدون نام

      امیدوارم شما انسان های ناشکر و کفران کننده نعمت های خداوند متعال، که به جای همدردی حداقل زبانی با این مردم فلک زده (دیگر انواع همدردی که اصلا در ذات شما نیست ) زبان به گلایه می گشایید هر چه زودتر به عذاب الهی در شان خود گرفتار شوید .(اگر قابل اصلاح نیستید ) .

    • dr,setayesh

      منابع عظیم ایران ایران رو تو این لیست جا نمیده. بعدم مردم اگ فقیرن برا چی خونه‌اشون اینقد تجملات داره. چرا پول ندارن ولی‌ ماشین فلان سوار میشن. چرا اگ پول ندارن لباسای مارک میپوشن جرا اگ پول ندارن یسره دارن ماشین پیش خريد میکنن چرا اگ ندارن یسره دا ن جوج میزنن چرا اگ ندا ن 5 شنبه‌ا همیشه جاهای منتهی ب‌ شمال ترافیکه خیلی‌ چیزای دیگ...... هم‌ هست. ولی‌ بگید بببینم باز آیا آن تو این لیست جا داره...تازه نفت و گاز و معادن فیروزه زغال سنگ و...... فقط تو جیب ما نمیره میره تو جیب يکی دیگ

    • بدون نام

      شماها رو باید بفرستیم کشورهای این لیست تا قدر عافیتو بدونید.مدام غرغرغرغرغر .اه اه

    • بدون نام

      تو لیاقتت همینه که بری تو بوروندی زندگی کنی مثل بدبختا. آدم ناشکر لیاقتش از این بیشتر نیست

  • بدون نام

    ایران یادتون رفت بگین

    پاسخ ها

    • dr,setayesh

      ایران کشوری ثروتمند ولی‌ مردمانش فقیرن ب‌ جز 4 درصدشون. حالا فهمیدی چرا؟

  • معلم

    اسامی این کشورها چقدر اشناست. با همه اینها رابطه داریم و کاشفشون محموتی هه. نمیدونم چرا اسم ایران نگفتن

  • بدون نام

    یمن در این لیست نبود؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      عالی بود

  • بدون نام

    ما هم میتونستیم ثروتمند باشیم اما ی عده نزاشتن

    پاسخ ها

    • بدون نام

      بله مثل عربستان گاو شیرده امریکا

    • بدون نام

      خود اون یه عده بیش تر از همه دارن که حق ما ها رو دارن میخورن

    • بدون نام

      در کشورت قبل از همین یک عده ، با فروش ۶ میلیون بشکه ای نفت در روز(۲۰ برابر الان طبق منابع رسمی) و جمعیت کمتر از نصف الان و روابط آزاد اقتصادی با همه دنیا بیش از ۴۵ درصد مردم در فقر مطلق زندگی می کردند .
      انصاف و آزادگی گوهری کمیاب در میانمان شده

    • بدون نام

      اون 19 نفر چرا منفی دادن؟ یکیشون لطف کنه روشنگری کنه -_-

  • بخشی

    ایران پس کو چرا ننوشتین

    پاسخ ها

    • بدون نام

      وای چقدر بامزه ای یخمک

    • بدون نام

  • بدون نام

    نگاه کردن به این ها باعث میشه قدر داشته هامون رو بیشتر بدونیم و بفهمیم خیلی هامون در قیاس با اینها و یا حتی مردم کشور خودمون طی پنجاه سال گذشته داریم شاهانه زندگی می کنیم و به جای فرافکنی و سیاهنمایی تو انتخاب هامون بیشتر دقت کنیم تا کسانی را برای مدیریت جامعه انتخاب کنیم که اصلح و دلسوز و پاک باشند تا زندگی خوب و مرفه سهم همه افراد جامعه باشه. اگه همچین کسانی هم برای انتخاب وجود ندارند بهتره اصلا انتخاب نکنیم تا حساب کار دستشون بیاد.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دقیقا.همین فیلمهای بیست سی سال پیشو ببینید . مثلا ویلای شمال در حد یه خونه کوچیک و ساده بود و فقط پولدارها داشتند.ولی الان هر متوسط حالی شمال ویلا داره.طوری که اثری از جنگلها نمونده.مصیبت خیلی از ایرانیها مصرف گراییه نه فقر

    • بدون نام

      فک کردی دست ماست

    • بدون نام

      کاربر 19:26 این مسئولین ناکارآمد رو خود مردم انتخاب کردند چون خیلی سریع گول شعارها رو می خورند به نظر من یا باید خوب رو انتخاب کنی یا اگه خوبی وجود نداره اصلا انتخاب نکنی تا اونها بفهمند مردم از این وضع خسته شدند. علاوه بر مسئولین به نظر من خود مردم هم در این شرایط خیلی هاشون به هم رحم نمی کنند. دلالان را که دیگه نگو که به بهانه تحریم چه سو استفاده هایی که نمی کنند.

  • بدون نام

    ما هم که داریم به سرعت به صدر این جدول نزدیک میشیم

  • larten

    پس ایران چی عزیزان؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      همین که که گوشی چند میلیونی دستته و بسته های اینترنت چند صد تومنی میخری خودش نشون میده ایران فیر نیست
      چقد شما ها بدبخت هستید که هیچکاری به جز خود تحقیری ندارید این مشکل ما هست نه فقر

    • larten

      مشکل ماکسایی مثل تو هستن که این بوشفک همه چیز رو زیبا میبینن

    • بدون نام

      ۱۴:۴۰
      قربون دهنت انقدر این احمقها نالیدن که یه سعودی فکر میکنه مردم ایران اونم ۶۵ درصدشون ته دیگم نمیخورن

  • بدون نام

    با روحانی قطعا ما هم مثل اینها خواهیم شد

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ایییییران از خط جا موند

  • بدون نام

    ایرانو یادتون رفت

  • بدون نام

    در زمان قدیم هند ثروتمند ترین کشور جهان بود بعدشم ایران هند و انگلیس نابود کرد اما گاندی نجاتش داد حالا ایران چی شد کی نابودش کرد.....

    پاسخ ها

    • بدون نام

      انگلیس ایران رو نابود نکرد بلکه کاملا ساختش اگر آبادان بری میفهمی انگلیسی ها خدمتی رو به مردم کردن که توی این چهل سال هیچکس نتونسته

    • بدون نام

      ایران کشور قدرتمندیه ولی مردم غرب زده و تنبل و غرغرویی داره

    • بدون نام

      اگر منظورت بالا کشیدن ثروت ملی ما یعنی نفت
      کودتا علیه دولت مصدق
      کشتن نیمی از مردم با ایجاد قحطی در دوران جنگ جهانی
      و جدا کردن بخش هایی از ایران در دوران قاجار هست
      بله ،ما این خدمات !!! انگلیس را از یاد نخواهیم برد
      اگر در آن دوران زنده بودی حتما برای پلوی سفارت انگلیس جان میدادی

    • بدون نام

      2:35خوب جوابشو دادی دمت گرم

  • بدون نام

    ان شاالله خدا کمکشون میکنه خدا بزرگه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      عجب!

    • بدون نام

      خیلی هم کوچیکه

  • بدون نام

    ایران خودمون کشور ثروتمندی است درسته مردمانش فقیر و بدبخت و مفلوک و فلک زده هستن
    پول و ثروتی که ایران داره دست پنج درصد مردمه که بهش میگن پنج درصدی ها

    پاسخ ها

    • بدون نام

      پس اینا که تو راه شمال و رستورانها در حال عشق و حال اند چی اند؟ فقیر اینترنتش کجاست که کامنت غرغر بذاره؟؟؟

  • بدون نام

    باپول سیگارنون بخر اخممخ

  • آیلین

    این تصاویر خیلی ناراحت کننده است

  • بدون نام

    همشون افريقايي هستن حتما از بي عرضگي خودشونه

  • Amirho3ein

    ایران رو بیارید صدر

    پاسخ ها

    • اسی

      منفی ها همه سایبری طرفدار دولتن
      ایران داغون تر از همه جا میشه به زودی

  • بدون نام

    یه عکس از سیستان و بلوچستان میذاشتید اسکلها

  • مهراااب

    خیال میکنی مادرحال حاۻرروزگارخوبی داریم...نه

  • حسین

    چند وقت دیگه ایران هم همینطور میشه

  • اسی

    کاش اینهمه وقت و پولی که به سایبری ها میدن بیان با مخالفت و موافقت دسته جمعی همه چی رو عادی سازی کنن خرج رفع فقر تو کشور می شد ...
    حیف که اینجا جهان سومه
    همه چی هم تو رسانه ها عالیه

    پاسخ ها

    • گوسفند نباش

      کسانی که با وادادگی و تنبلی و مصرف گرایی مخالف اند سایبری نیستند.کاش اینقدر عوام نبودیم که بدون فکر کردن کامنت غرغرغر بذاریم

  • لیلا

    متاسفانه افریقا با منابع طبیعی هایی که داره باز هم همیشه جزو فقیر ترین ها است و این احتمالا به دلیل بی سواد بودن هست

  • بدون نام

    عجب دنیای کثافتی

  • بدون نام

    قطعا ایران با اقتدار اول لیسته

  • بدون نام

    همه‌ی این کشورها از نظر معادن جنگل و... غنی هستن ولی به خاطر شرایط سخت داخلی, استعمار غربی ها وغیره اقتصاد شون خیلی ضعیفه . ولی ایران هم دست کمی از اونا نداره

  • بدون نام

    چرا ایران رو نمیگید.
    بازنشسته ها که جمعیت ملیونی دارند روزانه کمتر از سه دلار درامد دارند .

  • ایرانی

    فاز اونایی که منفی دادن به کسایی که گفتن ایران چرا درلیست نیست چیه؟ احتمالا جزو مرفهینن یا خیر ؟ الان درامد من حتی ضروریات زندگیمم جواب نمیده چه برسه به دکترو لباس و مسافرت و.... درحالی که قبلا زندگی درحد متوسطی با همین درامد داشتیم. حتی اگر مرفهید یا به هر دلیلی مخالف. حداقل دل مارو بیشتر با منفی دادناتون خون نکنید چون احساس میکنیم شاید شماهم مثل مسوولین کلا تو دنیای دیگه ای زندگی میکنید که از حال وروز هموطنانتون تا این حد بی خبرید.

  • ایرانی

    خانم یا اقای بدون نام که زیر تمام پستا کامنت مخالف گذاشتی فقط اقلیتی هستن که اوضاعشون روبراهه . شما اگر جزو اکثریت نیستی حداقل اوضاع واقعی مردم و انکارنکن قطعا مردم ایران درحال حاضرجزو فقیرترینن خصوصا بعد از بنزین 3تومن. اگر مرهم نیستی رو درد مردم نمک رو زخم هم نباش.

  • ایرانی

    لطفا پستای منو چاپ نکنید.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج