زن و شوهری که در عرض ۲۰ سال جنگل مرده را احیا کردند
به گزارش سازمان غذا و کشاورزی آمریکا، ۱۲۹ میلیون هکتار جنگل، یعنی مساحتی تقریبا برابر با آفریقای جنوبی، از سال ۱۹۹۰ برای همیشه از بین رفته است؛ و مساحتی تقریبا به اندازه کشور پاناما هم هر سال از بین میرود.
با توجه به اینکه حدود ۱۵ درصد از کل انتشار گازهای گلخانهای ناشی از جنگل زدایی است، و گونههای بی شماری از گیاهان و جانواران هر روز زیستگاهشان را از دست میدهند، جنگلزدایی عامل بسیار ویران کنندهای برای این سیاره است و به راحتی نمیتوان از آن گذشت.
اما در مقابل چنین قتل عام محیط زیستی بزرگی چه میتوان کرد؟ شاید فکر کنیم ما کوچکتر و ناتوانتر از آن هستیم که بتوانیم تاثیرگذار باشیم. اما آیا واقعا میتوانیم کاری کنیم که کمی تغییر ایجاد شود؟ عکاس برزیلی «سباستیائو سالگادو» و همسرش «لیلیا دلویز» تصمیم گرفتند نشان دهند که چطور گروه کوچکی از افراد مشتاق و متعهد میتوانند تحولی بزرگ ایجاد کنند و سپس فرآیند احیای جنگل را آغاز کردند.
الگادو شخصیت شناختهشدهای دارد، او برنده جوایز مهم متعددی در عکاسی خبری شده و چندین کتاب منتشر کرده است. الگادو در دهه ۱۹۹۰، خسته از مستند کردن قتل عام وحشیانه روانداییها، به خانه خود در منطقهای بومی از برزیل بازگشت، که زمانی پوشیده از جنگلهای سرسبز استوایی بود. اما دیدن خشک و خالی شدن این منطقه از درختان و حیات وحش، او را متعجب و ویران کرد. با این حال همسرش معتقد بود که میتوانند جنگل را به شکل سابقش برگردانند.
او در مصاحبه با گاردین گفت: «زمین هم مثل من بیمار بود، همه چیز نابود شده بود. تنها حدود ۰/۵ درصد از درختان باقی مانده بودند. اما همسرم پیشنهاد کرد جنگل را دوباره احیا کنیم؛ و وقتی شروع به این کار کردیم، همه حشرات و پرندگان و ماهیها به آن برگشتند و به لطف این اتفاق من هم دوباره متولد شدم، این مهمترین لحظه زندگی من بود.»
سباستیائو و لیلیا موسسه «ترا» را تاسیس کردند، سازمان کوچکی که از آن زمان حدود ۴ میلیون نهال کاشته و جنگل مرده را احیا کرده است. نکته مهم درباره احیای جنگل این است که از درختان بومی استفاده کنید و بعد از مراقبت کامل و اطمینان از اینکه همه چیز بومی منطقه است، جنگل بعد از ۲۰ سال دوباره آباد میشود، حیات وحش به آن بازمی گردد و سروصدای پرندگان و حشرات جای سکوت مرگبار آن را میگیرد.
در کل، حدود ۱۷۲ گونه پرنده، ۳۳ گونه پستاندار، ۲۹۳ گونه گیاه، ۱۵ گونه خزنده و ۱۵ گونه دوزیست به این جنگل بازگشته اند و اکوسیستم آن از ابتدا بازسازی شده است.
این پروژه الهام بخش و یک الگوی واقعی از فعالیت اکولوژیکی مثبت برای میلیونها نفر شد و نشان داد که با نگرش درست و مناسب چگونه میتوان مخیط زیست را به سرعت بهبود بخشید.
نظر کاربران
منم عاشق اینم هر وقت تونستم درخت بکارم اما نمیدونم چرا اینکارو نمیکنم! از بس گرونی و بدبختی و بیچارگی داریم حتی به این ارزوی قشنگ و ساده هم نمیرسم
پاسخ ها
شما اندازه هزار تومان تخم سبزی خوردن بخر بکار خود آن هم یک نوع درخت ثواب میکنید نمیخواد بری درخت موز یک میلیون بکاری
مثل نورمفیدی عاشق جنگله
نورمفیدی روخوب گفتی
خدایا این ادمارو زیاد و زیاد و زیادتر کن
زنده باد خیلی عالی
بهشت حق شماست زوج مهربان
حالا ان جنگل را بدهید دست مسئولان ایران تا راحت غارتش کنند.
خیلی هم عالی
خیلی جالب و الهام بخش بود ، من هم واقعا دوست دارم چنین کاری بکنم
اگه ایران بود به جرم جاسوسی دسگیر میشدن
آورین آورین
اینا میرن بهشت نه اونایی میرن تو سیل عکس میگیرن یا کل سال را دزدی میکنن خلاف میکنن گناه میکنن ماه رمضان برا ریا جلو مردم روزه میگیرن با تشکر از سایت خوب برترینها دست شما درد نکند
پاسخ ها
تو چکاره ای تو بهشت که اظهار نظر میکنی ؟نظافتچی یا سرایدار
تو که ریا کار نبودی چرا نرفتی کمک سیل زده ها ؟
بعضی مثل خر همش باید دهنشون بجنبه و هی حرف میزنن !
تو که خوبی چرا نرفتی کمک سیل زده ها تو که واسه ریا نمیری چرا کاری نمیکنی ؟
احتمالا از این نخاله های بخورو و بمیری که فقط حرف میزنن !
مرتیکه دهنت را ببند حرف دهنت را بفهم تو از کجا میدانی به سیل زده ها کمک نکردیم معلوم خودت یکی از همینایی ریا میکنن از حرفها من میسوزی برو بمیر
تو از کجا میدونی من به سیل زده ها کمک نکردم ها مگه تو منو میشناسی اصلا لیاقتت همون مسوولین ریاکارن
تو هم معلوم نیس داری از کدوم اخور میخوری ک به این بدبخت گیر میدی احمق
دوستان چرا تو گفتارتون این همه خشم و غصب هست
یه کم فقط صبر داشته باشید نظرات مخالف خودتون رو نیازی نیست با توهین جواب بدید
ادماي خوب حال همه رو خوب ميكنن حتي حال زمين و حيات وحش رو خدا هم دوستشون داره بركت براشون ميفرسته
هستند انسانهايي كه وجودشان توليد كننده و هميشه مفيد براي جامعه و محيط اطرافشان هستند،،
ایول بهشون
باید تو ایرانم همین کار انجام بشه منتها درختانی که منطبق با اقلیم هستن تو بوشهر بود یا بندعباس الان دقیق یادم نیست یه درختانی رو کاشته بودن که مختص آب و هوای شبه قاره هند بود و آب زیادی میبرد ولی تنها راه جلوگیری از این سیلها همین درختکاریه
اینا یه مستندم دارن به اسم the salt of the earth ک قشنگ همه فعالیتاشونو نشون میده و دوبله فارسی هم شده
بعضی انسانها بدرد بخور و مفید به حال بشریت و جهان هستی هستند خدا زیادشون کنه