سنگینترین جریمههای صادر شده در جهان
درباره اولین برگه جریمه صادر شده در جهان اختلاف نظرهایی وجود دارد. در سال ۱۸۹۹ جیکوب جرمن که به عنوان راننده تاکسی در نیویورک مشغول به کار بود، به دلیل تجاوز از سرعت مجاز ۱۲.۸ کیلومتر در ساعت دستگیر و زندانی شد.
به گفته افسر پلیس، جیکوب در زمان دستگیری سرعتی برابر با ۱۹.۳ کیلومتر داشت. با این حال مشخص نیست که آیا برای او برگه جریمهای نیز صادر شد یا خیر.
ظاهرا اولین جریمه کاغذی در سال ۱۹۰۴ در دیتون اوهایو به فردی به نام هری میرز (Harry Myers) تسلیم شده و از آن تاریخ تاکنون صدور چنین برگههایی به یکی از اصلیترین راهکارها برای تنبیه رانندگان قانون شکن تبدیل شده است.
کشورهای مختلف برای جریمه کردن رانندگانی که قانون را زیر پا میگذارند، مکانیسمهای متفاوتی را در پیش گرفته اند. به عنوان مثال در اکثر مناطق جهان جریمههای ثابتی برای تخلفات گوناگون در نظر گرفته شده و فرقی نمیکند که فرد متخلف به لحاظ درآمد جزو کدام قشر از جامعه باشد.
اما در این بین کشورهایی مثل فنلاند هم هستند که مبلغ جریمهها را بر اساس سطح درآمد افراد تعیین کرده اند. به عبارت بهتر شهروندانی که سطح درآمد بالاتری دارند، با برگههای جریمه سنگین تری روبرو میشوند. در مطلب حاضر قصد داریم به بعضی از سنگینترین برگههای جریمه صادر شده در نقاط مختلف بپردازیم.
جریمه بیش از ۴ هزار دلاری برای راننده بریتانیایی ب ام و
در سال ۲۰۰۶ تاجری به نام رونالد کلوس که حین حرکت با سرعت ۲۵۱ کیلومتر در ساعت با تلفن همراه خود صحبت میکرد، توسط پلیس راهنمایی و رانندگی متوقف شد. به گفته پلیس اسکاتلند این بیشترین سرعتی است که دوربینهای نظارتی موفق به ثبت آن شده اند.
خودرویی آقای کلوس یک دستگاه ب ام و M۳ CSL بود. برای این راننده خاطی برگهای ۳ هزار پوندی (بیش از ۴ هزار دلار) صادر گشته و گواهینامه رانندگی وی به مدت یک سال باطل شد.
در همان سال مالک یک دستگاه پورشه ۹۱۱ نیز که سرعت خودروی خود را در مسیری عمومی به ۲۷۶ کیلومتر بر ساعت رسانده بود، با جریمهای ۸ هزار دلاری روبرو شد. البته ظاهرا به دلیل انجام حرکات خطرناک، پلیس مبلغ جریمه وی را دو برابر کرده بود.
کانادا معمولا ارقام بالایی را برای تجاوز از سرعت مطمئنه در نظر گرفته و صدور برگههای ۱۰۰۰ دلاری چیز عجیبی در این کشور نیست. در سال ۲۰۱۰ یک موتور سوار که پلیس قصد ضبط گواهینامه وی را داشت، مجبور به پرداخت ۱۲ هزار دلار جریمه شد.
بد نیست اشاره کنیم در ایالت آنتِریو مبلغ درج شده روی برگه جریمه تا ۱۰ هزار دلار و در آلبرتا تا ۲۵ هزار دلار میرسد. با این حساب اگر روزی قصد رانندگی در این ایالات را داشتید، تمامی عادات مرسوم در ایران را کنار گذاشته و به قانون کاملا احترام بگذارید!
در سال ۲۰۱۰ توریست بریتانیایی پس از کرایه یک دستگاه لامبورگینی وارد بزرگراه شیخ زاید شده و بدون توجه به علایم راهنمایی و رانندگی رکورد سرعت ۲۴۱ کیلومتر در ساعت را از خود بر جای گذاشت!
همانگونه که در ابتدا نیز اشاره کردیم، مبلغ جریمه رانندگی در فنلاند بر اساس درآمد هر فرد محاسبه میشود تا ثروتمندان با مشاهده ارقام ثابت و کم با خیال راحت اقدام به قانون شکنی نکنند.
آقای ریما کویسلا (Reima Kuisla) از تاجرین متمول فنلاندی است که یکی از سنگینترین برگههای جریمه به نام او صادر شده است. جالب اینکه هنگام جریمه شدن سرعت خودروی آقای کویسلا تنها ۲۲ کیلومتر در ساعت بیشتر از حد مجاز بوده است. او در منطقه مسکونی با حداکثر سرعت مجاز ۵۰ مایل در ساعت، سرعتی برابر با ۶۴ مایل در ساعت داشته است. با توجه به درآمد ۷ میلیون دلاری آقای کویسلا، پلیس فنلاند در نهایت برگهای ۵۴ هزار یورویی را تسلیم وی کرده است.
فنلاندیها یک رکورد دیگر نیز دارند. در سال ۲۰۰۲ مدیرعامل شرکت نوکیا با یک برگه ۱۳۰ هزار دلاری روبرو شد. اما با اثبات کاهش حقوق و درآمد خود، مبلغ جریمه را نیز کاهش داد.
سال گذشته تاجری به نام اندرس ویکلوف (Anders Wiklöf) هنگام عزیمت به یک مهمانی با بنتلی خود، در حالی که سرعت مجاز در محدودهای ۵۰ کیلومتر در ساعت بود، با سرعت ۷۱ کیلومتر سرعت توسط پلیس متوقف شد. به موجب این تخلف جریمهای ۷۱ هزار دلاری برای آقای ویکلوف صادر شد.
استرالیاییها قوانین سفت و سختی در رابطه با آنچه که از آن با اصطلاح Hooning (قانون شکنی به شکلی گستاخ آمیز) یاد میکنند، دارند. در یکی از موارد این چنینی، طبق قوانین موجود لامبورگینی گالاردوی ۲۰۰ هزار دلاری یک میلیونر استرالیایی مصادره شد.
اما مساله عجیب اینکه آقای میلیونر خود مسئول قانون شکنی نبوده، بلکه مکانیک کنجکاو با نشستن پشت فرمان خودروی اسپرت وی، به انجام حرکات خطرناک پرداخته و در نهایت با سرعت ۱۵۹ کیلومتر در ساعت دستگیر شده است. سرعت مجاز در این منطقه برابر با ۶۹ کیلومتر بوده است.
به طور قطع یقین میتوان گفت که فنلاند جای مناسبی برای افرادی که به قوانین احترام نمیگذارند، نیست. در یکی دیگر از سنگینترین مبالغ جریمه صادر شده، برگهای ۲۱۷ دلاری برای جوانی ۲۷ ساله که میراث دار شرکت بزرگ بسته بندی گوشت است، دیده میشود. پلیس این مبلغ را با توجه به درآمد سالانه ۷ میلیون یورویی وی در نظر گرفته است.
این راننده جوان در جایی که سرعت مجاز ۴۰ کیلومتر در ساعت بود، ۸۰ کیلومتر در ساعت سرعت داشت.
در کشور سوئیس نیز میزان مبلغ جریمهها بر اساس درآمد اشخاص تعیین میشود. پلیس این کشور پس از ثبت تخلف یک میلیونر با فراری تستاروسا و مشاهده درآمد ۲۲ میلیون دلاری اش، برگه جریمه ۲۹۰ هزار دلاری در اختیار او میگذارد! این رقم تقریبا دو برابر برگه جریمهای است که در سال ۲۰۰۸ برای راننده یک دستگاه پورشه صادر شده بود.
وقتی راننده سوئدی ۳۷ ساله مرسدس AMG SLS مدل ۲۰۱۰ خود را در آلمان تحویل گرفت، شاید فکرش را هم نمیکرد که اندکی بعد چند برابر پول پرداختی جریمه خواهد شد.
این راننده وقتی با سرعتی بیش از ۲۰۰ کیلومتر در ساعت مشغول برگشتن به سرزمین مادری خود بود، توسط دوربینهای سرعت در آلمان شکار شد. از آنجایی که دوربینهای موجود توانایی تشخیص حداکثر ۲۰۰ کیلومتر در ساعت را دارا بودند، سرعت مالک SLS هنگام تخطی از قانون در جادههای آلمان به طور دقیق مشخص نبود.
نکته جالب اینکه این فرد ذوق زده ظاهرا از آلمان تا زادگاه خود تخت گاز رانده است، چرا که در ادامه پلیس سوئد وی را حین حرکت با سرعت ۳۰۰ کیلومتر در ساعت دستگیر کرده است!
جالبتر از همه اینها توجیهی است که مالک SLS برای پلیس سوئد آورده؛ او گفته "فکر میکنم سرعت سنج به علت نو بودن خودرو ایراد دارد! " بدون توجه به این توجیه، پلیس برگهای با رقم دقیق ۷۸۹,۵۶۸ یورو (نزدیک به یک میلیون دلار) برای راننده صادر کرده است.
در سال ۲۰۱۰ میشل پریدون مدیر شرکت Trust International BV که در زمینه تجهیزات الکترونیک و لوازم جانبی کامپیوتر فعالیت میکند، اولین بوگاتی ویرون وارد شده به خاک هلند را به صورت اقساطی برای فرزند خود خریداری کرد.
اما وقتی پسر آقای پریدون در منطقهای در روتردام ۱۶۰ کیلومتر در ساعت سرعت داشت، در دام پلیس افتاد. سرعت مجاز در این منطقه ۸۰ کیلومتر در ساعت بود.
هلندیها مجازاتی بسیار سنگین برای رانندگان قانون شکن دارند و آن چیزی نیست جز تصرف و مصادره خودرو. پسر آقای پریدون نیز با این مجازات جریمه شده و سوپر اتومبیل خود را به خاطر ۸۰ کیلومتر سرعت اضافی از دست داد. مشخص نیست که آیا آقای پریدون موفق به بازپس گرفتن بوگاتی ویرون شد یا خیر.
همانطور که مشاهده میکنید در کشورهای پیشرفته جرایم سنگینی برای قانون شکنی رانندگان تعیین شده است. نکته مثبت اینکه مبالغ جریمه بر اساس درآمد و وضعیت مالی هر فرد متغیر بوده و اینگونه نیست که برای افراد ثروتمند بازدارنگی لازم را نداشته باشد. مسلما استفاده از چنین مکانیسمی باعث رعایت عدالت بیشتر میشود، اما اجرای آن مستلزم شفافیتهای زیادی است که در هر جایی ممکن نیست.
نظر کاربران
اونا وضعشون خوبه.. براشون چیزی نیس
برخلاف ایران هرکه سرعتش بالا باشه.
کافیه ۳۰هزارتومان به پلیس
برپیکارش
تو ایران هم دکترها که روزانه میلیونی کار میکنند کارت خوان ندارند که مالیات کمتر بدهند و درآمدشون مخفی باشه چطور میخوان تو ایران جریمه را بر اساس درآمد تعیین کنند عدالت کجاست یه پیکان با مسافر کشی و یه بنز یه اندازه جریمه میشن
آهای مسئولین. لااقل به جای اضافه کردن جریمه ها برای همه بر اساس مدل و قیمت خودرو جریمه کنید و به قول خودتان به عدالت نزدیکتره
نمیخاد جریمه ماشین خارجیا را اطلاع رسانی کنید این پولا واسیه اونا چیزی نیست از جریمه کردن اختلاس گرها دزدهای مملکت بگید که فرمالیته محاکمه میشن فکر میکنن مردم گول میخورن اینا اگه دست یه دزدا توی کشور قطع میکردن دیگه از تخم مرغ دزدی به شتر دزدی نمیرسیدن
از مال ما که بدتر نیست
قطعی دست به خاطر دزدین گوسفند
هست ؟؟؟؟؟
اینجا یه پول صبحانه یا پول چایی بدید برید پی کارتون .مگر اینکه اونروز طرف زیاده ازحد پول چایی گرفته باشه .صددرصد جریمه میشید
اینجا هر چه پولدارتر جریمه ها کمتر هر چقدر م بد بخت تر جریمه ها بیشتر .اینه کشور اسلامی و عدالت جامعه
خخخخخخ فقط اون توریست بیچاره که تو دبی هم جریمه داد هم پول پارکینگ