نادرترین حیوانات روی زمین +عکس
حدود ۲۳۰۰ گونه جانوری در دنیا وجود دارند که به شدت در معرض خطر انقراض قرار دارند و با مستندسازی میتوان برای همیشه به یاد داشت که چه جانوران باارزشی را از دست دادهایم.
پلنگ آمور
این حیوان که در ناحیه پریموری روسیه زندگی میکند، زیرگونهای به شدت کمیاب از پلنگها است. بر اساس سرشماری سال ۲۰۰۷ / ۱۳۸۶، تنها بین ۱۴ تا ۲۰ قلاده پلنگ بالغ و ۵ تا ۶ توله پلنگ آمور در دنیا باقی مانده است؛ موضوعی که این گربه بزرگ را به یکی از ۲۳۰۰ گونه «در معرض انقراض بحرانی» دنیا تبدیل کرده است.
کرگدن سوماترا
این کرگدنهای دوشاخ همراه با پسر عموهای سیاه خود جزو بحرانیترین گونههای در معرض خطر انقراض دنیا هستند. مجموع جمعیت این گونه به شدت در معرض خطر کمتر از ۲۷۵ قلاده تخمین زده شده است. مانند سایر کرگدنها، این زیرگونه نیز به دلیل شاخ خود به شدت از سوی شکارچیان تهدید میشود.
گوریل لولاند غربی
گوریلهای لولاند ساکن جنگلهای متراکم بارانی کامرون، آفریقای مرکزی، کنگو، گابن، آنگولا و گینه استوایی هستند که کار را برای تخمین تعداد آنها دشوار میسازد. بررسیها و آمارگیریهای انجام شده از دهه ۱۹۸۰ میلادی / ۱۳۶۰ شمسی به این سو نشان میدهد که شکار تجاری و شیوع ویروس ابولا مهمترین تهدیداتی هستند که این گونه بومی مناطق غربی آفریقا را تهدید میکند.
صاریغ کوتوله کوهی
این موش کوتوله تنها پستاندار استرالیا است که برای زندگی در محیطهای کوهستانی سازگاری یافته است. با این وجود، حیات این گونه به دلیل تکه تکه شدن یا تخریب زیستگاه آن در اثر پروژههای ساختمانی یا ساخت تفرجگاههای اسکی به شدت در معرض خطر قرار گرفته است.
تمساح فیلیپینی
این تمساح، گونهای نسبتا کوچک از تمساحهای آب شیرین محسوب میشود. گونه نر معمولا بیش از ۳ متر طول ندارد و مادهها حتی از این هم کوچکترند. باتلاقها، دریاچهها، آبگیرها و سایر مخازن آب محل زیست این گونه به طور گسترده به شالیزارهای برنج تبدیل شدهاند که حیات این جانور را در معرض خطر قرار داده است. شکار و روشهای مخرب ماهیگیری (مانند استفاده از دینامیت) نیز از دیگر تهدیداتی هستند که این گونه با آن مواجه است.
اورانگوتان سوماترا
این اورانگوتانها که تنها بومی جزیره سوماترا اندونزی هستند، حیواناتی تقریبا درختزی به شمار میروند. همین عامل سبب شده است تا تخریب روزافزون جنگلهای سوماترا به دلیل چوببری، حیات این گونه را به شدت در معرض خطر قرار دهد. طی ۷۵ سال گذشته، جمعیت این گونه میمونها ۸۰ درصد کاهش یافته است و دانشمندان تخمین میزنند که تنها ۷۳۰۰ قلاده از این اورانگوتانها در حیات وحش باقی ماندهاند.
لکلک گر شمالی
تصور میشد لکلک سر کچل گرمسیری که عکس آن را در بالا میبینید منقرض شده باشد، اما خوشبختانه در سال ۲۰۰۲ / ۱۳۸۱ چند قطعه از آنها در صحرای سوریه مشاهده شدند. تعرض به سکونتگاه و شکار مهمترین عوامل کاهش شدید جمعیت این پرنده ساکن خاورمیانه بوده است. بر اساس اسطورههای ترکی، لکلک گر شمالی یکی از نخستین جانورانی بود که نوح نبی (ع) پس از طوفان آنها را از کشتی آزاد کرد.
قورباغه درختی چشم سیاه
بر اساس تخمین دانشمندان، جمعیت این دوزیست دوستداشتنی طی دهه آینده بیش از ۸۰ درصد کاهش خواهد یافت. این قورباغهها که بومی مکزیک و بخشهایی از قاره آمریکای جنوبی هستند به دلیل تخریب زیستگاه و گسترش قارچ چیترید در معرض انقراض قرار گرفتهاند. قارچ چیترید، نوعی عفونت قارچی است که حیات دوزیستان بسیاری را در سراسر دنیا تهدید میکند.
حشره چوبک جزیره Lord Howe
خطر انقراض تنها شامل حال جانوران بزرگ جثه نمیشود، بلکه حتی جانوران کوچکی به اندازه حشرات را نیز تهدید میکند. به دنبال هجوم جوندگان به جزیره هاو -جزیرهای مابین استرالیا و نیوزلند- تصور میشد که نسل این حشره در دهه ۱۹۲۰ / ۱۳۰۰ منقرض شده باشد. اما خوشبختانه در سال ۲۰۰۱ / ۱۳۸۰، این جانور مجددا در Ball Pyramid که جزیرهای صخرهای در ۲۲ کیلومتری جزیره هاو است کشف شد.
آنتلوپ سفید
دانشمندان تخمین میزنند تنها کمتر از ۳۰۰ راس از این گونه به شدت در معرض خطر در دنیا باقی مانده باشد. جمعیت این گونه به دلیل شکار، خشکسالی و حتی فشار گردشگری به شدت کاهش یافته است. آنتلوپهای سفید که زمانی در بخش وسیعی از آفریقا زندگی میکردند، اکنون تنها در بخشهایی از کشور نیجر یافت
نظر کاربران
یوزپلنگ آسیایی رو هم اضافه کن
که فقط 40 تا 70 تا از اونا تو ایران باقی موندند.