مقایسه ساعت کاری و درآمد کارمندان کشورهای مختلف
نتایج یک تحقیق نه چندان معتبر و دقیق نشان میدهد کارمندان ایراین فقط روزی ۲۲ دقیقه کار مفید انجام میدهد...
وبسایت فرارو : کارمندان ایرانی همیشه در تیررس اتهام قرار دارند؛ مثلا نتایج یک تحقیق نه چندان معتبر و دقیق نشان میدهد آنها فقط روزی ۲۲ دقیقه کار مفید انجام میدهد. اگرچه به استناد همین مسئله کارمند ایرانی به بیانگیزه بودن متهم میشود، اما هرگز نمیتوان نامناسب بودن شرایط شغلی در ایران را فراموش کرد. در آمارهای رسمی کفه ترازو به نفع کارمندها سنگینتر است؛ لااقل میانگین ۲۲ دقیقه کار مفید در روز به حدود یک ساعت و نیم برای بخش دولتی و دو ساعت و نیم برای بخش خصوصی افزایش پیدا میکند.
با این احتساب کارمندان ایرانی از نظر میزان کار مفید در دنیا جایگاه خوبی ندارند. در حالی که قانون کار بسیاری از کشورها ساعت کار موظفی کمتری نسبت به ایران دارند و حتی در تلاش هستند آن را کمتر کنند ایران هنوز تغییری در میزان ساعت کاری خود ایجاد نکرده است. در کشورهای پیشرفته، کارمندان حجم زیادی از ساعت کاری خود را به صورت مفید و با بهرهوری بالا سپری میکنند، ولی به نظر میرسد در میان کارمندان ایرانی کسانی وجود دارند که فقط چشمشان به ساعت است و میخواهند با کمترین زحمت بیشترین درآمد را داشته باشند.
در این مطلب به سراغ میزان ساعت کاری در کشورهای مختلف دنیا رفتهایم تا ببینیم چقدر کم کاری میکنیم و وضعیت شغلی ما چه تفاوتی با سایر نقاط دنیا دارد.
ساعت کاری کارمندان ایرانی؛ ۴۴ ساعت در هفته
با این احتساب کارمندان ایرانی از نظر میزان کار مفید در دنیا جایگاه خوبی ندارند. در حالی که قانون کار بسیاری از کشورها ساعت کار موظفی کمتری نسبت به ایران دارند و حتی در تلاش هستند آن را کمتر کنند ایران هنوز تغییری در میزان ساعت کاری خود ایجاد نکرده است. در کشورهای پیشرفته، کارمندان حجم زیادی از ساعت کاری خود را به صورت مفید و با بهرهوری بالا سپری میکنند، ولی به نظر میرسد در میان کارمندان ایرانی کسانی وجود دارند که فقط چشمشان به ساعت است و میخواهند با کمترین زحمت بیشترین درآمد را داشته باشند.
در این مطلب به سراغ میزان ساعت کاری در کشورهای مختلف دنیا رفتهایم تا ببینیم چقدر کم کاری میکنیم و وضعیت شغلی ما چه تفاوتی با سایر نقاط دنیا دارد.
ساعت کاری کارمندان ایرانی؛ ۴۴ ساعت در هفته
قانون کار در ایران ساعت کاری را ۴۴ ساعت در هفته تعیین کرده است. هرچند در ادارات دولتی اینگونه نیست و ساعت کاری بسیار کمتر است. البته با توجه به آمارهای رسمی، ایرانیها بسیار بیشتر از این حرفها کار میکنند. چکیده جدیدترین نتایج آماری نیروی کار حاکی از آن است که ۳۹.۵ درصد از نیروی کار کشور، ۴۹ ساعت و بیشتر از ساعات معمول کار میکنند. هر چند کارشناسان بازار کار اعتقاد دارند که بالا بودن ساعات کار در ایران در برخی مشاغل در حالی است که کار مفید در کشور نسبت به سایر کشورها اندک است.
میزان ساعت کار رسمی : ۴۴ ساعت در هفته
میزان ساعت کار مفید: ۱۵ ساعت در هفته (به نقل از مرکز آمار ایران)
میانگین حقوق دریافتی : یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
ساعت کاری کارمندان ژاپن؛ ۴۰ ساعت در هفته
میزان ساعت کار مفید: ۱۵ ساعت در هفته (به نقل از مرکز آمار ایران)
میانگین حقوق دریافتی : یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
ساعت کاری کارمندان ژاپن؛ ۴۰ ساعت در هفته
ژاپنیها همیشه به کار و تلاش بیوقفه معروف بوده ند. اگر کمی تحقیق کنید متوجه میشوید که واقعیت نیز همین گونه است، ولی روی کاغذ و بر اساس قانون دولتی، ژاپن رتبه ۲۲ از لحاظ میزان ساعت کاری را به خود اختصاص میدهد. تقریبا از یک دهه پیش به این طرف ساعات کاری در ژاپن رو به کاهش است. طبق قانون میزان ساعت کار در ژاپن حدود ۴۰ ساعت در هفته است؛ که با توجه به فاصله خانه کارمند تا محل کار ممکن است کمتر یا بیشتر باشد. مشکل اصلی ژاپن برعکس ایران زیاد کار کردن کارمندانش است. اتفاقی که باعث شده شرکتها برای سلامتی کارمندان میزان ساعات اضافهکاری را محدود کنند.
میزان ساعت کار : ۴۰ ساعت در هفته
میزان ساعت کار مفید : ۳۲ ساعت در هفته
میانگین حقوق دریافتی : هشت میلیون تومان
ساعت کاری کارمندان کرهجنوبی؛ ۴۰ ساعت در هفته
نسبت به کشورهایی که در چند سال اخیر ساعات کاری خود را کاهش دادهاند کره یکی از پیشروترینها محسوب میشود. این کشور از سال ۲۰۰۴ تا سال ۲۰۰۸ به مرور ساعات کاری خود را به ۴۰ ساعت و میزان تعطیلات را به دو روز در هفته افزایش داد. این تغییر ابتدا فقط برای سازمانهای با بیش از هزار کارمند اعمال شد و به مرور به سازمانهایی با ۵۰ نفر کارمند و در نهایت همه سازمانها در سال ۲۰۰۸ رسید. با این حال کره باز هم یکی از بیشترین ساعات کاری در دنیا را به خود اختصاص داده است و کارمندان بیشتر ادارات خارج از ساعت کاری نیز همچنان کار میکنند.
میزان ساعت کار : ۴۰ ساعت در هفته
میزان ساعت کار مفید : ۴۰ ساعت در هفته
میانگین حقوق دریافتی : هشت میلیون و ۷۵۰ هزار تومان
ساعت کاری کارمندان مکزیک؛ ۴۸ ساعت در هفته
طبق قانون مکزیکیها باید ۴۸ ساعت در هفته کار کنند. این میزان ساعت کاری، صدای بسیاری از نهادهای مدنی در مکزیک را درآورده و باعث اعتراضات گستردهای شده است. کارمندان و کارگران نیز با توجه به این قانون و البته ترس از دست دادن کار خود حتی بیشتر از ۴۸ ساعت کار میکنند. در مکزیک فشار زیاد کارفرمایان به نیروی کار امری عادی تلقی میشود و معمولا کسی هم اعتراضی نمیکند.
میزان ساعت کار : ۴۸ ساعت در هفته
میزان ساعت کار مفید : ۴۳ ساعت در هفته
میانگین حقوق دریافتی : دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان
ساعت کاری کارمندان استرالیا؛ ۳۸ ساعت در هفته
از سال ۲۰۰۹ به بعد و با کشوقوسهای فراوان و نتایج تحقیقات مختلف تصمیم بر این شد که ساعات کاری از ۴۵ ساعت کاهش پیدا کند. از اوایل سال ۲۰۱۰ این قانون به تصویب رسید و ساعت کاری رسمی به ۳۸ ساعت در هفته رسید. با این حال استرالیا نیز یکی از کشورهایی محسوب میشود که مردم آن زیاد کار کرده و حتی بیشتر از ساعات کاری نیز فعالیت دارند. حتی حدود پنج درصد جمعیت کارگری این کشور تا ۷۰ ساعت در هفته نیز کار میکنند تا بتوانند مخارج خود را تامین کنند.
میزان ساعت کار: ۳۸ ساعت در هفته
میزان ساعت کار مفید: ۳۱ ساعت در هفته
میانگین حقوق دریافتی : ۱۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
ساعت کاری کارمندان آمریکا؛ ۴۰ ساعت در هفته
مردهای آمریکایی به صورت میانگین حدود ۸.۴ ساعت در روز کار میکنند. زنها کمی کمتر و حدود ۷.۷ ساعت در روز در محل کار مشغولند. بر اساس آمار هرچه در آمریکا شغلها تخصصیتر و حرفهایتر میشوند میزان ساعات اضافهکاری کارمندان بالاتر میرود. با اینکه ساعات کاری رسمی در آمریکا ۴۰ ساعت در هفته برای پنج روز کاری در هفته است، ولی آمار نشان میدهد بسیار تا سقف ۵۰ ساعت در هفته نیز کار میکنند.
میزان ساعت کار : ۴۰ ساعت در هفته
میزان ساعت کار مفید : ۳۴ ساعت در هفته
میانگین حقوق دریافتی : ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
ساعت کاری کارمندان برزیل؛ ۴۴ ساعت در هفته
از لحاظ ساعت کاری برزیل بیشترین شباهت به ایرانیها را دارد. ساعت کاری در برزیل ۴۴ ساعت است که به صورت پنج روز هشت ساعته و یک روز چهار ساعته در هفته تقسیم شده است. در عین این شباهت ساعت کاری در برزیل نسبت به ایران یک تفاوت بزرگ دارد. اینکه ساعت غذا خوردن جزو ساعت کار حساب نشده و یک ساعت از صبح و یا عصر به ساعت کاری معمول یعنی ۹ تا پنج اضافه میشود.
میزان ساعت کار: ۴۴ ساعت در هفته
میزان ساعت کار مفید : ۳۰ ساعت در هفته
میانگین حقوق دریافتی : دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
ساعت کاری کارمندان آلمان؛ ۳۵ ساعت در هفته
معمولا در حوزه کشورهایی با ساعت کاری بالا بعد از ژاپن، آلمان به ذهن خطور میکند. ولی بر خلاف تصور آلمانیها ساعت کار خیلی کمی دارند. البته در همین ساعت کاری کم به حدی بهرهوری بالایی دارند که کل نیاز کشور خود در زمینه تولید را پوشش میدهند. آلمان همیشه در صدر کشورهایی بوده است که در حال کاهش ساعت کاری نیروهای انسانی و افزایش میزان رضایتمندی و بهرهوری آنهاست.
میزان ساعت کار: ۳۵ ساعت در هفته
میزان ساعت کار مفید : ۲۶ ساعت در هفته
میانگین حقوق دریافتی : ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
ساعت کاری کارمندان چین؛ ۴۴ ساعت در هفته
چین نیز مانند بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا ساعت کاری ۴۴ ساعت در هفته را انتخاب کرده است. روزی هشت ساعت و با دو روز تعطیلات در هر هفته. ولی در واقعیت چینیها به حدی کار میکنند که مرگ در به خاطر کار بیش از حد به امری عادی تبدیل شده است. در حقیقت ۶۰۰ هزار نفر سالانه در چین به خاطر کار زیاد میمیرند. این اتفاقات باعث شده شرکتهای بزرگ این کشور تحت فشار قرار گرفته و ساعت کاری کمتری برای کارگران خود وضع کنند.
میزان ساعت کار : ۴۴ ساعت در هفته
میزان ساعت کار مفید : ۴۰ ساعت در هفته
میانگین حقوق دریافتی : سه میلیون و ۴۰۰ هزار تومان
ساعت کاری کارمندان یونان؛ ۴۰ ساعت در هفته
یکی از کشورهایی که از لحاظ شغلی در چند سال اخیر در وضعیت بحرانی به سر میبرد کشور یونان است. وضعیت شغلی به حدی در یونان بد شده است که مردم این کشور رتبه یک میزان استرس در میان باقی کشورهای دنیا را به خود اختصاص دادهاند. همین امر باعث شده تا یونان نسب به میانگین ساعت کار مفید که در اروپا حدود ۴۰ ساعت است، مردم این کشور دو ساعت بیشتر یعنی ۴۲ ساعت کار کنند. این مسئله در یک دو سال گذشته بهبود پیدا کرده و کمتر شده است.
میزان ساعت کار : ۴۰ ساعت در هفته
میزان ساعت کار مفید : ۳۹ ساعت در هفته
میانگین حقوق دریافتی : سه میلیون و ۱۰۰ هزار تومان
ساعت کاری کارمندان ترکیه؛ ۴۵ ساعت در هفته
در کشور ترکیه ساعت کاری ۴۵ ساعت تعیین شده است و بیشتر شرکتها از ساعت هشت و نیم صبح تا پنج بعدازظهر مشغول فعالیت هستند. برای کارگران و کارمندان یک ساعت وقت خالی در میانه روز برای ناهار و بقیه امور در نظر گرفته شده است. در ترکیه نیز مانند دیگر کشورها دو روز در هفته تعطیلی وجود دارد، ولی طبق آمار این امر در تمام کشور صدق نمیکند و در اصل هیچ استانداردی چه برایساعت کاری و چه تعطیلات وجود ندارد. مثلا بسیاری از آژانسهای گردشگری در فصل تابستان هفت روز هفته را کار میکنند.
میزان ساعت کار : ۴۵ ساعت در هفته
میزان ساعت کار مفید : ۳۵ ساعت در هفته
میانگین حقوق دریافتی : دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان
پ
نظر کاربران
تو کشور ما هرکس کارش به ادارات دولتی گیر میکنه عذا میگیره
خودم ب شخصه افسردگی میگیرم انقد که کاغذ بازی هست
پاسخ ها
این اعداد در آمد خارجیها مربوط به زمان دلار 3هزار تومان میباشد در آمد خارجیها را ضربدر 4 باید بکنیم ایرانیها همان مبلغ میباشد
ای بابا بخدا ناامییدیم ما کارمندان روحانی امد امید بیاره ولی عملا چیزی نیاورد فقط فقر اورد
ببخشید دلار رو چند حساب کردید یورو رو چند لیر فلان و فلان رو چند ?!!!?
پاسخ ها
خب ما 15 ساعت در هفته کار می کنیم با حقوق یک و پونصد(تازه بعضی جاها کمتر) بعد کره 40 ساعت(دو و نیم برابر ما) کار می کنن با حقوق 6 برابر، 8 میلیون و هفتصد. در حالیکه باید حقوقشون با توجه به ساعت کاریشون دوبرابر ما می بود. پس بازم سنخیتی نداره و حقوق اونا هر طور حساب کنی بیشتر از ماست و کاملا کفاف زندگیشونو می ده
فقط ساعت کاری مفید یونان!! دمشون گرم
دلار رو 1000 تومن حساب کردید؟!!!! اگه اینی که شما میگید باشه پس میانگین حقوق دریافتی در آلمان میشه 1000 دلار. واقعا میانگین درآمدشون 1000 دلاره؟! مردم را گوسفند فرض کرده اید؟!
پاسخ ها
دوست عزیز واحد پول همه کشور ها دلار نیست که میخوای همه رو به دلار حساب کنی . واحد پولی هر کشور فرق میکنه و زمانی که به پول ما تبدیل کنی قیمت ها بالا پایین میشه. اگه دقت کنی درامد تو امریکا با پول ایران شده 11 میلیون پونصد .!
ممنون از نگارنده این متن واقعا جای تاسف که ما کارمندان اینقدر دست کم می گیرند والله ما توی بهزیستی بیش از 50 ساعت کار می کنیم وحتی وقتی میریم خونه با تلفن مرتب درمورد موارد اداری پیگیری می کنیم اونم واسه 1900میلیون در ماه با اضافه کار ناچیز....موندم کدوم واحد امار تحت چه بررسی ساعات کارمفید ما رو ده ساعت لحاظ کرده .
پاسخ ها
این میانگینه افراد مشابه شما در سازمان های دیگه حداکثر روزی یک نامه می زنند و دو برابر شما دریافتی دارند! کلا در سیستم دولتی ایران
هرچه بیشتر کار کنی کمتر درمیاری حتی توی یک سازمان!
ما که تو شرکت کار میکنیم . ساعت کاریمون 6 الی18 با 4 ساعت اضافه کاری در روز و یک ساعت قبل و یک ساعت بعد میشه 14 ساعت کلاً روزی ۱ ساعت کار مفید داریم با اضافه کاری میوفته 2200000 این چه زندگی ای هست کلاً وقتمونو تلف میکنیم
به عدد پایین حقوق کارمندای ایران دقت میکنید ولی به ساعت مفید کارشون نه. 15 ساعت از 44 ساعت :/
فقطم کارمندای دولتی نه, حتی شرکتای خصوصی
فقط ژاپپپپن من عاشق ژاپنم
فقط ژاپپپپن من عاشق ژاپنم
دیگه واقعا بریدیم از اینکه دم به دقیقه میان رو تلویزیون و همه چی رو خوب و درست و عالی نشون میدن!! حسبی الله و نعم الوکیل
عملا از همه جای دنیا ساعت کاری مفید کمتری داریم
وقتی با باند بازی و پارتی میاد کارمند ی قسمت میشه نتیجش اینه بعضا حتی جواب سلام هم نمیدن چ برسه ب انجام کار .
یا چایی یا سرش تو گوشیه اخر سری هم اگ منت بذاره میگه فردا بیا حقوقی ک میگیرن واقعا حرامه
توی شرکت های خصوصی ایران اینطوری نیست . از یک نفر جای سه نفر کار می کشند. حتی جدیدن توی خونه هم آدم درگیره کارشه. متاسفانه بخش دولتی شده ملاک بررسی میزان کار ما ایرانی ها.
یک میلیون و پانصد هزار تومان فقط در یک هفته کاری؟؟؟
شنیدن کی بود مانند دیدن
پاسخ ها
حقوق ماهانه است
تو ایران سالی یک ساعت کار مفید انجام نمیدند .خدا لعنتشون کنه .خدا نکنه کسی کارش به اداره دولتی بی افته
میزان ساعت کاری برای همه افراد تو سازمانهای دولتی مصداق نداره .چون من خودم کارمند هستم اینجا هر چی نوع قراردادت پایین تر باشه مثلا شرکتی باشه حجم زیاد کار با پایین ترین حقوق رو داری و برعکس هر چه نوع قراردادت معتبر باشه( حالا بماند براساس شانس یا پارتی بازی)اون موقع کار نمی کنی فقط دستور میدی یا بیکاری ولی این دسته افراد حقوقای نجومی دارن ....پستهای خوبی توشغلشون میگیرن که اصلن لیاقتش رو ندارن ... دیگه ماعادت کردیم ۱۰ ساله داریم کار می کنیم تو محیطی کهفقط تبعیض و بی عدالتی و نابرابریه ...هیچکس براساس لیاقتش سرجاش نیست چون اینجا اصلن کار مهم نیست ...هر چه پاچه خواری کنی و زیرآب بزنی موفق تری ....اه حالم به هم خورد من فقط به خاطر نیازمالیم کار می کنم وگرنه هیچ انگیزه ای وجود نداره ...
دقیقا