قبرستان عجیب کولون در هاوانا
گورستان کولون (The Colon Cemetery) درشهر هاوانا پایتخت کوبا به دلیل مجسمههای یادمان زیبایی که روی قبرها ساخته شدهاند، شهرت دارد اما تنها دلیل شهرت آن همین یکی نیست.
وب سایت لست سکند: گورستان کولون (The Colon Cemetery) درشهر هاوانا پایتخت کوبا به دلیل مجسمههای یادمان زیبایی که روی قبرها ساخته شدهاند، شهرت دارد اما تنها دلیل شهرت آن همین یکی نیست. از سال ۱۸۷۶، یعنی زمانی که این گورستان افتتاح شد، بیش از یک میلیون جسد در اینجا خاکسپاری شدند و هر روز این روند ادامه دارد، اینجا یک گورستان فعال است. وقتی جای کافی برای دفن مردهها در گورستان کولون نیست، هر سه سال یک بار قبرهای قدیمی حفر میشود و هر چه باقی مانده بود در جعبههایی ریخته میشود و به انبار منتقل میشود. اما در قرن نوزدهم میلادی و اوایل قرن ۲۰ خبری از انبار کردن نبود، تمام استخوانها بدون احترام در محوطهی حیاط گورستان رها میشد و برای هر ۵ سال ماندن جسدها در قبر باید اجاره پرداخت میشد.
شهر هاوانا در گذشته قبرستانی رسمی نداشت و هر مردهای به دخمهی کلیسا منتقل میشد. در سال ۱۸۰۶ وقتی که دیگر کلیسا جای کافی برای مردهها نداشت، قبرستان اسپادا را برای پاسخگویی به افزایش فزایندهی جمعیت بازگشایی کردند.
در سالهای ۱۸۰۰ بود که همهگیری وبا کل دنیا را فراگرفت و میلیونها کشته برجا گذاشت. همهی قبرستانها پر از کشتههای وبا شد و قبرستان اسپادای شهر هاوانا هم از این حادثه مستثنا نبود. پر شدن سریع قبرستان باعث شد تا قبرستان کولون در کمتر از یک دهه بعد، بازگشایی شده و قبرستان اسپادا بسته شود.
اما این قبرستان جدید هم نتوانست برای مردههای هاوانا کافی باشد و در حدود بیست سال بعد از افتتاح گورستان کولون راهکار بعدی، بیرون کشیدن مردههای قدیمی بود. طبق برخی منابع، گفته میشود که بازماندگان برای این که مردههایشان ۵ سال در قبر بماند باید ۱۰ دلار پرداخت میکردند و اگر اجارهی ۵ سال بعدی پرداخت نمیشد، باقیماندهی جسد از قبر بیرون کشیده میشد و در گوشهی حیاط قبرستان رها میشد.
این کار آنقدر ادامه پیدا کرد که اینجا کمکم به یک مکان توریستی و جالب برای خارجیها تبدیل شد. در این تصاویر سربازان آمریکایی مستقر در هاوانا را میبینید که به دلیل جنگ اسپانیا با آمریکا در سال ۱۸۹۸ در اینجا جمع شدند و روی تپهی استخوانها ایستادهاند.
حتی برخی سربازها این استخوانها را برای یادگاری برمیداشتند و در خیابانهای هاوانا با آنها رژه میرفتند. تا این که یک ژنرال آمریکایی به نام بروک دستور داد این استخوانها دفن شوند.
همین حالا هم اگر به این قبرستان بروید متوجه میشوید که استخوانهای مردهها برای انبار کردن داخل جعبهها ریخته میشوند.
آیا شما هم چنین قبرستانهایی را در شهر خود و یا در نزدیکی محل زندگیتان میشناسید؟ اگر اینطور است در بخش نظرات، آن را با ما در میان بگذارید.
نظر کاربران
آره به قبرستان بزرگ میشناسم که هشتاد میلیون توش مردن پنج میلیونم زنده هستن و رو استخونای اونا راه میرن
پاسخ ها
تو رو خدا این روحیه مایوس کننده و طلب کارانه تون رو بذارید کنار چرا کل مردم را مرده فرض میکنید به نظرم ذهن بیمار شما مرده من با ماهی یک میلیون و دویست و همه مشکلاتی که دارم زنده ام و دلخوش به خوبی هایی که دور رو برم هست تن سالم بچه سالمو ...
آفرین
پنج میلیون که خیلیه نهایت دو میلیون
حتی شاید کمتر از پنج میلیون
آفرین به طرز تفکرت
احسنت
احسنت خیلی خوب گفتی
وقتی انسان بگیره دیگه ف قی نمی کنه سر جسدش چی بیاد