همه ما از رنجهایی که به عنوان انسان بر سایر گونههای این سیاره تحمیل کردهایم، آگاهیم. از بین بردن زیستگاهها، بهره برداری بیش از حد، تغییرات آب و هوا و معرفی گونههای مهاجم، همگی به سرعت به «انقراض بزرگ ششم» تبدیل میشود.
برترینها : همه ما از رنجهایی که به عنوان انسان بر سایر گونههای این سیاره تحمیل کردهایم، آگاهیم. از بین بردن زیستگاهها، بهره برداری بیش از حد، تغییرات آب و هوا و معرفی گونههای مهاجم، همگی به «انقراض بزرگ ششم» کمک میکند.
اما چه میشد اگر میتوانستیم برخی از آسیبهایی که زده ایم را جبران کنیم و به گونههای در حال انقراض کمک کنیم؟ این یک سوال بزرگ است، اما ماجرای لاکپشتهای دریایی دلایلی خوش بینانهای به ما میدهد.
لاکپشتهای دریایی بیش از ۱۰۰ میلیون سال است که در دریاها وجود دارند، اما از وقتی انسانها شروع به نابودی زیستگاهشان کرده اند، زندگی بسیار سختی را تجربه میکنند. ما انسانها زیستگاه آنها را با توسعه و آلودگی سواحل تخریب کرده ایم و به طور اتفاقی در تورها قلابهای ماهیگیری خود به دام انداخته ایم.
بررسی ۲۹۹ محل تخمگذاری لاکپشتهای دریایی در نقاط مختلف دنیا، افزایش قابل توجهی در تعداد و محل تولیدمثل آنها نشان میدهد که شاید نشانه برگشت آنها از آستانه انقراض باشد. این خبر شگفت انگیزی است.
لاکپشتهای دریایی در دهه ۱۹۷۰ به عنوان موجودات آسیب پذیر شناخته شدند و در آمریکا و مکزیک قوانینی برای حفاظت از آنها تصویب شد. از آن زمان تلاشهای حفاظتی زیادی انجام شده است. قلابهای ماهیگیری ویژهای ساخته شده تا احتمال بلعیده شدنشان توسط لاکپشتها بسیار کم شود، همچنین تورهای میگوی خاصی طراحی شده که به لاکپشتها امکان فرار میداد. این اقدامات مرگ و میر لاکپشتها را ۹۰% کاهش داد.سایر روشهای محافظتی شامل و پاکسازی زیستگاههای ساحل و تاریک کردن سواحل میشود تا لاکپشتهای تازه از تخم درآمده دچار مشکل نشوند.
بهترین نمونه پاکسازی ساحل در ساحل ورسووای بمبئی انجام شده است. این ساحل که زمانی تا کمر پر از زبالههای پلاستیکی بود، به لطف داوطلبان حالا به یک ساحل زیبا تبدیل شده که لاکپشتها میتوانند با خیال راحت تخمگذاری کنند.
این تلاش به رهبری وکیل و فعال محیط زیست «افروز شاه» انجام شد که بزرگترین پروژه پاکسازی ساحل در جهان نامیده میشود و ۵ میلیون کیلوگرم پلاستیک را در ۸۵ هفته از ساحل جمع آوری شد. بعد از این اتفاق بود که لاکپشها دوباره به این ساحل بازگشتند و بچه لاکپشتها بدون هیچ مشکلی از تخم درآمدند و راهی اقیانوس شدند.
با این حال، لاکپشتهای دریایی هنوز در خطرند. تنها در هفته پیش ۳۰۰ لاکپشت دریایی مرده در ساحل مکزیک پیدا شدند که بیشتر آنها در تورهای ماهیگیری گیر کرده و غرق شده بودند. از هر هفت گونه لاکپشت دریایی، شش گونه هنوز بسیار آسیبپذیر هستند، بنابراین تلاش زیادی لازم است تا مطمئن شویم این موجودات باستانی و زیبا برای همیشه از سواحل ما ناپدید نمیشوند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
نظر کاربران
ما از هندی ها هم عقبیم
شمیم وپری برگردین تابرگردم(التماست میکنم برترینهابذار)
چقدر خوبه که اونا انقدر فرهنگشون بالاس
همین دلیل پیشرفت کشورشونه.