اختراعاتی که زمانی قرار بود دنیا را تکان دهند!
بسیاری از اختراعات و ابداعات حوزه تکنولوژی در زمان خود کلی سر و صدا به پا کردند و قرار بود دنیا را تحت تاثیر خود قرار دهند، ولی هیچگاه اینگونه نشد و با استقبال حداقلی به هیچ جایی نرسیدند. اختراعاتی مثل سهچرخههای پدال الکتریکی، جت پکها و کامپیوترهای پوشیدنی که قرار بود دنیا را زیر و رو کنند، اما موفق نشدند.
ماشینهای پرنده
هنری فورد در سال ۱۹۴۰ پیش بینی کرد که بازار انبوه خودروهای پرنده حتمی خواهد بود، اما هرگز این اتفاق نیفتاد و همه تلاشها برای اختراع یک مدل مناسب شکست خورد. مدلهای اولیه مثل ایروکار و اختراعات جدیدی مثل آی-تک ماوریک هرگز به جایی نرسیدند. اما ممکن است پیش بینی فورد به شکل متفاوتی در آیندهای نه چندان دور به حقیقت بپویندد. چندین خودروساز در حال طراحی و ساخت هواپیماهای بدون سرنشین مسافربری هستند که میتوانند در این صنعت انقلابی به پا کند.
در اواخر دهه ۱۹۵۰ خودروسازان اعتقاد داشتند که روزی همه ما با خودروهای هستهای رانندگی خواهیم کرد. حتی فورد یک مدل مفهومی به نام نوکلئون تولید کرد که مجهز به یک رآکتور کوچک بود. اما تصور کنید این خودرو تصادف میکرد. مشکلات زیادی به وجود میآمد که باعث شد خودروی نوکلئون فورد هرگز تولید نشود. بااین حال اگر خودروهای الکتریکی مدل اس تسلا را حساب کنید که بخشی از برق آن توسط نیروگاههای هستهای تولید میشود، امروزه نوعی از خودروهای هستهای وجود دارد.
پیشگامان اولیه این خودروها در دهه ۱۹۰۰ و مدل آمفی کار برای فروش در سال ۱۹۶۱ تولید شد. از سال ۱۹۶۱ تا ۱۹۶۵ حدود ۴۰۰۰ آمفی کار تولید شد، اما هرگز به موفقیت بزرگی دست نیافت، چون نه ماشین خوبی بود و نه قایق خوبی. این روزها گیبس یک ماشین دوزیست به نام آکوآدا تولید میکند که بسیار گران قیمت است و مشتری زیادی ندارد.
قرار بود تلویزیونهای سه بعدی خانه ها را به سینما تبدیل کنند. پس از انتشار فیلم آواتار در سال ۲۰۰۹، تولید کنندگان تلویزیون تصمیم گرفتند قابلیت سه بعدی را به تلویزیونها اضافه کنند. تلویزیونهای سه بعدی به عنوان آینده سرگرمی خانگی به بازار عرضه شدند اما شکست خوردند. علاوه بر فقدان محتوا، مردم تمایلی به استفاده از عینکهای بزرگ و سردرد به خاطر تماشای تلویزیون را نداشتند. تقاضا کاهش یافت و ال جی و سونی، دو شرکتی که از این فرمت پشتیبانی میکردند، تولید این تلویزیونها را در سال ۲۰۱۷ متوقف کردند.
ایده انتشار بو در سالن سینما از مخترعی به نام «هانس لاوبه» بود تا تماشاگران بتوانند بوی آنچه در صحنه نمایش اتفاق میافتد راحس کنند و به طور همزمان در نیویورک، شیکاگو و لس آنجلس در سال ۱۹۶۰ راه اندازی شد. اما شکست خورد. تماشاگران شکایت داشتند که هنگام انتشار بو، سروصدا میشود و بوها با فیلم همگام نیستند.
لازم نیست طرفدار فیلمهای علمی تخیلی باشید تا با خودتان فکر کنید چرا در قرن ۲۱ نمیتوانیم با جت پکهای شخصی پرواز کنیم. این تکنولوژی حدود ۱۰۰ سال است وجود دارد، اولین جت پک گازی در سال ۱۹۱۹ توسط فیزیکدان روسی الکساندر فیودورویچ اندریف اختراع شد. تعدادی جت پک هیدروژن پراکسیدی در دهه ۱۹۶۰ ساخته شد. پس از آن توربوجتهای نفتی و جت پکهای آبی ساخته شدند، اما علیرغم سالها تحقیق از نظر ایمنی و هزینه بسیار چالش برانگیز بودند و بازار انبوه جت پک هرگز به وجود نیامد.
بدترین اسکوترهای برقی در سال ۲۰۰۱ تولید شدند تا دنیا را هیجان زده کنند. اما هرگز تغییر بزرگی ایجاد نکردند و فقط موفقیتهای کوچک به دست آوردند و توسط گردشگران برای گشت و گذار و یا نگهبانان مراکز خرید استفاده شدند. همچنین استفاده از آن در جادههای عمومی برخی کشورها ممنوع است.
چند سال پیش خودروی دیگری برای تحول زندگی روزمره به بازار عرض شد. این سه چرخه برقی یک نفره در سال ۱۹۸۵ توسط مخترع بریتانیایی کلایو سینکلر در لندن رونمایی شد. چون تعدادی از این وسایل نقلیه در مراسم راه اندازی نتوانستند کار کنند فروش بسیار کمتر از حد انتظار بود و تولید آن در همان سال متوقف شد و مدلهای باقی مانده با قیمت بسیار پایین فروخته شد.
اگر با پارک دوبل مشکل دارید، از شنیدن اینکه این ماشینهای پنچ چرخ هرگز از مرحله نمونه اولیه جلوتر نرفت ناراحت میشوید. این خودرو توسط طراحی به نام بروکس واکر در اوایل در دهه ۱۹۵۰ به نمایندگی کادیلاک ساخته شد. تعدادی پمپ هیدرولیکی و دنده چرخ پنجم را از عقب حرکت میدادند، بنابراین راننده میتوانست پشت ماشین را چرخانده و به راحتی در فضا حرکت کند. کادیلاک این پروژه را متوقف کرد، اما واکر به طراحی سیستمهای پارک دوبل تا اواخر دهه ۱۹۷۰ ادامه داد.
«xybernaut poma» در سال ۲۰۰۲ آغاز شد و آینده شناسان پیش بینی میکردند که تا سال ۲۰۲۰ همه ما از کامپیوترهای پوشیدنی یا لااقل پوشاک اینترنی هوشمند استفاده خواهیم کرد. اما کمتر از ۲ سال تا سال ۲۰۲۰ باقی مانده و بعید به نظر میرسد چنین اتفاقی بیفتد. فناوری پوشیدنی برای بیشتر مردم محدود به استفاده از ساعتهای هوشمند، ردیابهای تناسب اندام و هدستهای واقعیت مجازی میشود.
نظر کاربران
قشنگ مشنگ آقای فشنگ
پاسخ ها
چه ارتباطی به این مطلب داره ...یه کلمه یاد گرفتید همه جا به کار میبرید
بی مزه
مجله اینترنتی برترین ها از چه سالی شروع به کار کرده
پاسخ ها
نمی دونم. خخخخخ
چه جالب منم میخواستم چند تایی ازشون اختراع کنم
آره حتما.نیلوفر جون.
پاسخ ها
((((((:
چطور يه هواپيماي مسافر بري ميتونه بدون سرنشين باشه؟
اون مسافرا سرنشين نيستن؟
پاسخ ها
نه، ته نشینن