خواص قهوه که از نظر علمی ثابت شده
شایعات بحث برانگیز زیادی پیرامون قهوه وجود دارد. اما حتما موافقید که هیچ چیز بهتر از رویکرد علمی برای حل بحثهایی این چنینی وجود ندارد.
برترینها : شایعات بحث برانگیز زیادی پیرامون قهوه وجود دارد. اما حتما موافقید که هیچ چیز بهتر از رویکرد علمی برای حل بحثهایی این چنینی وجود ندارد. دانشمندان معتقدند نوشیدن قهوه در حد اعتدال نه تنها ضرری ندارد بلکه تاثیرات مثبتی روی سلامتی دارد. به طور مثال، دوستداران قهوه جوانتر به نظر میرسند و کمتر در معرض بیماریهای قلبی قرار میگیرند. در این مطلب برخی از خواص قهوه را مشاهده میکنید که از نظر علمی ثابت شده هستند.
خطر ابتلا به سیروز کبدی را کاهش میدهد
خطر ابتلا به سیروز کبدی را کاهش میدهد
دانشمندان ایتالیایی دریافته اند که مصرف قهوه خطر ابتلا به سیروز کبدی را تا ۵۰ درصد کاهش میدهد.
احتمال ابتلا به بیماریهای آلزایمر و پارکینسون را کاهش میدهد
دانشمندان مرکز تحقیقات آلزایمر تاثیر نوشیدن قهوه بر آلزایمر را بررسی کرده اند. یافتههای آنها نشان میدهد که نوشیدن سه فنجان قهوه در روز خط ابتلا به این بیماری را تا ۶۵ درصد کاهش میدهد. محققان دانشگاه فدرال سانتا کاترینا در برزیل هم معتقدند نوشیدن منظم قهوه از بیماری پارکینسون پیشگیری میکند و خطر ابتلا به این بیماری را تا ۲۰ درصد کاهش میدهد.
خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد
تحقیقات متعددی در چند دهه گذشته انجام شده که نشان میدهد قهوه تاثیر منفی روی سلامت ما دارد. همچنین اشاره شده که قهوه منجر به بیماریهای سرطانی میشود. با این حال درستی این تحقیقات در سالهای اخیر ثابت نشده است. محققان ثابت کرده اند که مصرف قهوه خطر ابتلا به سرطان سینه و پروستات را کاهش میدهد.
تاثیر مثبتی روی سیستم قلبی عروقی دارد
یکی دیگر از تصورات اشتباه درباره قهوه، تاثیر آن روی سیستم قلبی عروقی است. در واقع تحقیقات دانشمندان نشان میدهد که افرادی که ۳ تا ۵ فنجان قهوه در روز مینوشند سه برابر کمتر از بیماریهای قلبی عروقی رنج میبرند. همچنین تفاوت چندانی بین نوشیدن یک یا سه فنجان قهوه وجود ندارد، چون چنین مقدار کمی تاثیر منفی روی کار سیستم قلبی ندارد.
خطر ابتلا به بیماریهای مفصلی و سنگ صفرا را کاهش میدهد
نقرس به علت سوخت و ساز ضعیف بدن و در نتیجه جمع شدن مواد مختلف در بافتهای بدن ایجاد میشود. اما از آنجا که قهوه سوخت و ساز بدن را بالا میبرد، مصرف آن میتواند واقعا از نقرس جلوگیری کند. برخی مواد موجود در قهوه مثل کافئین خطر ابتلا به سنگ صفرا را کاهش میدهند. خطر این بیماری با نوشیدن ۴ فنجان قهوه در روز تا ۴ درصد و با نوشیدن ۵ فنجان قهوه تا ۴۵ درصد کاهش مییابد.
خطر ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش میدهد
دانشمندان دانمارکی ثابت کرده اند که نوشیدن قهوه روی پیشرفت دیابت نوع دو تاثیری ندارد. کافستول که یکی از ترکیبات قهوه است، سطح انسولین را در پانکراس افزایش میدهد. به همین دلیل نوشیدن قهوه شما را از دیابت نوع دو نجات میدهد.
سلولهای بدن را جوان میکند
آنتی اکسیدانهای قهوه اثر جوانسازی روی سلولهای بدن دارند. دانشمندان ادعا میکنند که عصاره قهوه به شما کمک میکند از چروکهای ریز خلاص شوید و از کاهش مایعات و کلاژن بدن پیشگیری میکند. به همین دلیل کسانی که به طور مرتب قهوه میخورند جوانتر از همسن و سال هایشان به نظر میرسند.
قدرت عضلات را در سالمندان افزایش میدهد
دلایل زیادی برای نوشیدن قهوه در کهنسالی وجود دارد. دانشمندان دریافته اند که قهوه قدرت عضلانی را در سالمندان افزایش میدهد. این به پیشگیری از سقوط و آسیب دیدن آنها کمک میکند.
به طول عمر کمک میکند
قهوه به دلایل مختلف احتمال مرگ را کاهش میدهد. نرخ مرگ و میر در میان کسانی که به طور مرتب قهوه مینوشند، کمتر است. دانشمندان دریافته اند که حتی سیگاریها هم میتوانند از خواص قهوه استفاده کنند، چون سیگار تاثیر آن را تغییر نمیدهد.
برای بهرهمندی از تمام خواص قهوه میتوانید اقدام به خرید اینترنتی قهوه نمایید. قهوه یکی از پرطرفدارترین نوشیدنیهای جهان به حساب میآید و در بسیاری از کشورهای جهان مورد استفاده قرار میگیرد.
پ
نظر کاربران
جالب بود
یه فنجون قهوه لطفا
شخصا راجع به درست و غلط بودن موارد این مقاله اطلاعی ندارم؛ ولی جالبه که تو هیچ کدوم از مواردش راجع به فواید قهوه به تحقیقات علمی ارجاع نداده!طبیعیه که به نظرم زیاد قابل اطمینان نیان این فواید :-)
کلا بعضی وقتا مقالاتی که انقدر افسانه ای راجع به یه خوراکی توصیه میکنن؛ به سفارش و با حمایت شرکتهای بزرگ نوشته میشن و توجیه علمی ندارن(مثلا این مورد میتونه توسط یکی از شرکتهای عظیم تولید قهوه در جهان نوشته شده باشه و تو سایتای انگلیسی زبان پخش شده باشه و خب بعد هم سایتای دیگه مثلا ایرانیا به فارسی ترجمش کرده باشن) . مسلما قهوه هم مثل خیلی از گیاهای دیگه فوایدی داره ولی نه انقدر که تو این مطلب نوشته شده! در ضمن مضراتی هم داره؛-)
البته تو نظر بالا منظورم ارجاع علمی بود که قابل استناد باشه!وگرنه مثلا تو متن نوشته : دانشمندان ایتالیایی دریافته اند که مصرف قهوه خطر ابتلا به سیروز کبدی را تا ۵۰ درصد کاهش میدهد:
خب دانشمندای ایتالیایی تو چه سالی؟ تو کدوم مرکز علمی؟(باید یه چیزی باشه که ما وقتی تو نت سرچ میکنیم بتونیم تحقیق اون دانشمندا رو پیدا کنیم) وگرنه همه میتونن الکی تو مقاله هاشون بنویسن دانشمندان فلان جایی فلان چیز رو دریافته اند! :-)
احسنت،کاربر گرامی،من قهوه زیاد مصرف کردم چندسال ولی کبدم دچار مشکل شده همچنین معده ام و..دقیقا ازنظر علمی هنوز فواید قهوه مشخص نیست،چون همه فواید را مینویسند ولی مضرات را کسی نمیگه
با دوستی که در انگلستان ساکن است، دیشب تلفنی صحبت میکردم و می گفت چند روز پیش در یک برنامه تلویزیونی با موضوع سلامت چند دکتر و محقق را آورده بودند تا از آخرین اطلاعات خود در مورد گیاهی معجزه آسا که در درمان و پیشگیری چندین بیماری صحبت کنند آنها پیشنهاد می دانند هر روز صبح یک قاشق مربا خوری سر خالی از آن را در نصف لیوان آب نیم گرم حل کرده و میل کنید که فوق العاده هست و در آسیا و خاورمیانه از آن استفاده میشود و خلاصه اینکه خیلی از آن تعریف می کردند و آن گیاه همان زردچوبه خودمان بوده است!!! من یادمه تا چند سال پیش میگفتند زیاد زرد چوبه نخورید که مضر قلب است، خلاصه اینکه آدم نمیدونه حرف چه کسی را باور کند؟!
خیلی خوب بود