۷۰۰۰۸
۵۰۸۴
۵۰۸۴
پ

برگی از تاریخ

قتل عام سیاه ها توسط ایتالیای فاشیست

۷۸سال پیش در روز ۲ اکتبر سال ۱۹۳۵ میلادی بنیتو موسولینی، دیکتاتور فاشیست ایتالیا پس از یک سخنرانی جنگ‌طلبانه خطاب به مردم ایتالیا دستور حمله ارتش فاشیست ایتالیا به کشور بی‌پناه اتیوپی را صادر می‌کند.

جام جم آنلاین: ۷۸ سال پیش در روز ۲ اکتبر سال ۱۹۳۵ میلادی بنیتو موسولینی، دیکتاتور فاشیست ایتالیا پس از یک سخنرانی جنگ‌طلبانه خطاب به مردم ایتالیا دستور حمله ارتش فاشیست ایتالیا به کشور بی‌پناه اتیوپی را صادر می‌کند.

موسولینی چند ماه پیش از این تاریخ بهانه آورده بود که در روز ۲۳ نوامبر سال ۱۹۳۴ میلادی بازرسان ایتالیایی در مرز مستعمره ایتالیایی سومالی و امپراتوری اتیوپی مورد حمله قرار گرفته اند.

نگوس (لقب امپراتوران اتیوپی) هایله سلاسی اول، امپراتور اتیوپی به هجوم نظامیان ایتالیایی به والوال در عمق ۱۰۰ کیلومتری خاک اتیوپی اعتراض می کند.



هایله سلاسی اول به جامعه ملل، یک سازمان فراملیتی که در پایان جنگ جهانی اول ایجاد شده بود و اتیوپی از سال ۱۹۳۳ میلادی عضو آن بود، متوسل می شود.



جامعه ملل که وظیفه اش حفظ صلح میان کشورهای عضو بود برای نخستین بار از زمان موجودیتش در بوته آزمایش قرار گرفت.

جامعه ملل یک کمیسیون داوری را منصوب کرد اما کاری از دست این کمیسیون برنیامد.

موسولینی می خواست انتقام شکست تحقیرآمیز ارتش ایتالیا در مقابل نیروهای اتیوپیایی نگوس منلیک، امپراتور اتیوپی در اول مارس سال ۱۸۹۶ میلادی در آدووا را بگیرد.

از این مهمتر، موسولینی می خواست یک امپراتوری مستعمراتی ایجاد کند که شایسته ایتالیا فاشیست باشد و برای این کار می خواست به تنها کشور آفریقایی که از جنگ استعمار اروپا تا آن زمان رهیده بود، حمله کند.



در روز ۲ اکتبر سال ۱۹۳۵ میلادی، موسولینی یک سخنرانی جنگ طلبانه خطاب به مردم ایتالیا ایراد کرد و گفت تصمیم اشغال اتیوپی را دارد.

به فرمان موسولینی در فردای آن روز ۱۰ لشکر ایتالیایی شامل ۴۰۰ هزار نفر با پشتیبانی تانک ها و نیروی هوایی به کشور بی پناه اتیوپی هجوم می برند و این کشور را از طریق سومالی و اریتره دو مستعمره ایتالیا در منگنه قرار می دهند.



به رغم بمباران های وحشیانه و استفاده از بمب های فسفری و تجهیزات پیشرفته نظامی، نیروهای ایتالیایی نتوانستند به یک پیروزی سریع دست یابند.

نیروهای اتیوپی با تیر و کمان و نیزه و تفنگ های قدیمی در مقابل نیروهای فاشیست ایتالیا دست به مقاومت شدیدی زدند.



ارتش فاشیستی ایتالیا پس از چندین ماه و به دشواری توانست مقاومت اتیوپیایی ها را در هم بشکند.

در روز ۲ مه سال ۱۹۳۶ میلادی، مارشال بادولیو، فرمانده ارتش های آفریقای ایتالیا سرانجام وارد آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی شد.

در روز ۴ مه، هایله سلاسی اول از طریق جیبوتی و بیت المقدس به شهر ژنو مقر جامعه ملل وارد شد.در روز ۵ مه، موسولینی رسما الحاق اتیوپی را به مستعمرات ایتالیا اعلام کرد.

در روز ۹ مه، ویکتور امانوئل سوم، پادشاه ایتالیا لقب امپراتور اتیوپی را یافت و در روز اول ژوئن موسولینی در شهر رم تاسیس «آفریقای شرقی ایتالیا» را اعلام کرد.



ارتش فاشیست ایتالیا در دوران اشغال اتیوپی دست به وحشیانه ترین اعمال نسبت به مردم مظلوم اتیوپی می زند و ده ها هزار غیرنظامی به قتل می رسند.

اتیوپی باید منتظر شکست نیروهای ایتالیایی از قوای متفقین در جنگ های شمال آفریقا شود و سپس با آغاز مقاومت در بحبوحه جنگ جهانی دوم بار دیگر استقلال خود را بازیابد و هایله سلاسی اول بار دیگر بر تخت سلطنت بنشیند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج