۵۶۵۲۶۶
۲ نظر
۵۰۱۳
۲ نظر
۵۰۱۳
پ

روستاهای مدل بریتانیا

از اواخر قرن هجدهم، بسیاری از صاحبخانه‌ها و صنعتگران انگلیسی شروع به ساخت روستاهایی به منظور فراهم کردن خانه برای کارگران و خانواده هایشان در نزدیکی محل کارشان کردند.

برترین ها: از اواخر قرن هجدهم، بسیاری از صاحبخانه‌ها و صنعتگران انگلیسی شروع به ساخت روستاهایی به منظور فراهم کردن خانه برای کارگران و خانواده هایشان در نزدیکی محل کارشان کردند. این نوع مسکن که شهرک‌های شرکتی نام دارند در بریتانیا روستاهای مدل نامیده می‌شوند. این روستا‌ها حول صنایعی مث صابون تا شکلات شکل گرفته اند. وقتی آن‌ها در قرن‌های ۱۸ و ۱۹ در سراسر بریتانیا ظاهر شدند، به شدت در تضاد با شرایط زندگی شلوغ مناطق کارگری بریتانیا در آن زمان بودند.

روستاهای مدل استانداردهای زندگی بالاتر و مسکن‌های باکیفیت، امکانات رفاهی عمومی، فضاهای باز و محیط جذابتری داشتند که کارگران بریتانیا به آن دسترسی نداشتند. دلیل اصلی برخی از اولین روستاهای مدل زیباشناختی بود. کلبه‌های قدیمی متعلق به طبقه فقیر و کارگر اغلب منظره خوبی نداشت و زیبایی کشور را زیر سوال می‌برد؛ بنابراین صاحبان زمین آن‌ها را خراب کردند و مردم به اولین روستاهای مدل با منظره جدید منتقل شدند. بعدها، وقتی انقلاب صنعتی اتفاق افتاد، بسیاری از صنعتگران که کارخانه‌ها را در مناطق روستایی ساختند، برای کارگران نیز در اطراف محل کار مسکن فراهم کردند. برخلاف زمینداران، برخی از این صنعتگران نگران آسایش کارگرانشان بودند و متوجه شدند که با فراهم کردن محیط مسکونی سالم‌تر می‌توانند کارگران را شادتر نگه دارند که کلید افزایش بازدهی و کسب و کار موفق‌تر بود. زمانی حدود ۴۰۰ شهرک برنامه ریزی شده در بریتانیا بود.

نمونه اولیه نیو لانارک در اسکاتلند است که توسط رابرت اون برای کارخانه پنبه اش ساخته شد. نیولانارک اکنون سایت میراث جهانی یونسکو است. یکی از مشهورترین روستاهای مدل، پورت سان لایت است که توسط ویلیام هسکت برای کارگران کارخانه صابون ساخته شد. بین سال‌های ۱۸۹۹ و ۱۹۱۴ لور حدود ۸۰۰ خانه برای ۳۵۰۰ نفر ساخت. هر خانه معماری متفاوتی داشت و در نتیجه ترکیب منحصربفردی از سبک‌ها ایجاد شد. این روستا ساختمان‌های عمومی از جمله گالری هنر لیدی لور، بیمارستان، مدرسه، سالن کنسرت، استخر فضای باز، کلیسا و هتل داشت. لور طرح‌های رفاهی را در نظر گرفت و آموزش و سرگرمی نیروی کار را فراهم کرد، آن‌ها را تشویق به هنر، ادبیات، علوم و موسیقی کرد. امروزه پورت سان لایت حدود نهصد خانه درجه دو دارد.
روستاهای مدل بریتانیا
روستاهای مدل بریتانیا
روستاهای مدل بریتانیا
روستاهای مدل بریتانیا
روستاهای مدل بریتانیا
روستاهای مدل بریتانیا
روستاهای مدل بریتانیا
روستاهای مدل بریتانیا
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    در هفت تپه و کارون در نزدیکی اهواز چنین شهرکهایی وجود داشت

  • بدون نام

    خییییلی قشنگ و دلنشینه ای کاش ایرانم اینجوری بود

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج