استفاده از عکاسی به عنوان درمانی برای «بختک»
عکاس مفهومی، نیکولاس برونو (Nicolas Bruno) سال هاست که از اختلال وحشتناک فلج خواب یا بختک رنج می برد. تلاش برای درمان، برونو را به سمت خلق عکس هایی سوق داد تا حس خود را با آن ها ابراز کرده و با ترس هایش رو به رو شود.
فلج خواب (sleep paralysis) که در میان عوام به «بختک» معروف است نوعی اختلال خواب است. حالتی است که معمولاً از چند ثانیه تا چند دقیقه طول میکشد و در این مدت شخص پس از بیدار شدن از خواب و یا گاهی پیش از به خواب رفتن، توانایی انجام حرکات ارادی از خود ندارد. یعنی قادر به حرکت، حرف زدن یا جیغ کشیدن نیست. این حالت معمولاً با ترس و حتی تی توهمات شنیداری، دیداری و لمسی همراه است.
این شرایطی است که برونو از آن رنج می برد. وقتی او برای اولین بار تلاش برای حل آن را آغاز کرد، برای یافتن پاسخ به اینترنت روی آورد. در جستجویی که داشت (مثلا نوشتن: خانمی در لباس سیاه، اشکال سیلوئت، فشار روی قفسه سینه و…) با یک نقاشی به نام «بختک» اثر هنری فوسلی رو به رو شد که بعد از کلیک کردن روی لینک آن به مقاله ای در ویکی پدیا هدایت شد و فهمید که این حالت «فلج خواب» نام دارد.
بختک، اثر: هنری فوسلی
برونو می گوید: «می ترسیدم به کسی در این مورد چیزی بگویم. اما در حدود ۱۴ ۱۵ سالگی که تکرار آن بیشتر شد، با پدر و مادر و برخی معلم های نزدیکم در مدرسه مطرح کردم».
برونوی نوجوان به یکی از معلم هایش در مدرسه مراجعه کرد که به او به عنوان تراپی یا یک روش درمانی پیشنهاد کرد که طراحی (Sketching) را به عنوان نوعی بیرون ریزی شروع کرده تا با دشمنانش (آنچه در خواب او را می ترساند) به شکلی قابل لمس رو به رو شود.
برونو پا را حتی فراتر گذاشت. او سعی کرده که با خلق عکس هایی مفهومی، که خود او به عنوان هم قربانی و هم دشمن در آن ها ایفای نقش کرده، آن لحظه ها یا حس و حالش را بازسازی کند. در ادامه این مطلب لنزک، نگاهی بر تعدادی از عکس های این هنرمند داشته باشید و از اینکه «توهمات فلج خواب» چقدر می توانند وحشتناک باشند تصوری به دست آورید:
ارسال نظر