مهمترین اثر باستانی عربستان؛
ستون های «رجاجیل» در جوف عربستان
باستان شناسان بر این باورند که این مکان به چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح باز می گردد و باید درباره ی آن ها تحقیقات بیشتری صورت بگیرد، شبیه چنین ستون هایی در بریتانیا هم وجود دارد که قدمت آن به سه هزار سال پیش از میلاد مسیح بازمی گردد.
راز ستون های «رجاجیل» در صحرای «جوف»
برخی مورخین می گویند که شواهد تاریخی حکایت از آن دارد که این ستون ها به هزاران سال قبل از میلاد باز می گردند.
دکتر عبدالرحمن الانصاری، باستان شناس به روزنامه «الریاض» می گوید: باستان شناسان بر این باورند که این مکان به چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح بازمی گردد و باید درباره ی آن ها تحقیقات بیشتری شود، شبیه چنین ستون هایی در بریتانیا هم وجود دارد که قدمت آن به سه هزار سال پیش از میلاد مسیح بازمی گردد.
او می افزاید: به احتمال زیاد این ستون ها به نوعی پرستش و سنّت های اعتقادی تعلق داشته و شکل آنها نوعی ارتباط به علم نجوم و ستاره شناسی دارد.
در عین حال سایت amusing planet می نویسد که باستان شناسان چیز زیادی درباره این ستون های سنگی نمی دانند و از اهداف ساخت آن اطلاعات کامل ندارند. این سایت در ادامه می نویسد که به نظر نمی رسد ستون های سنگی رجاجیل برای اهداف دینی ساخته شده باشند، زیرا هیچ نشانه محیطی و یا وسیله ای بازمانده از آداب دینی در آنجا یافت نشده است. سنگ ها طوری قرار گرفته اند که به نظر برای امور نجوم و ستاره شناسی کاربرد داشته اند.
ممکن است این ستون ها به یک راه تجاری باستانی اشاره داشته باشند که شبه جزیره العرب، مصر، عراق و سوریه را به هم متصل می کرده است.
گفتنی است که «رجاجیل»، در زبان عامیانه به مجموعه و گروه مردان گفته می شود، زیرا در زمان های گذشته از آنرو که این ستون ها در حالت ایستاده هستند، مردم گمان می کردند که گروهی از مردان در حال نزدیک شدن هستند، اما به محض نزدیک شدن ستون های سنگی را می دیدند.
این منطقه یکی از مهمترین آثار باستانی عربستان است که پژوهشگران در تلاش برای حل معماهای آن هستند.
ارسال نظر