خالق نفرتآورترین فونت دنیا، هنوز دوستاش دارد!
به تازگی طراح سابق شرکت مایکروسافت -وینسنت کونار- مصاحبهای با گاردین انجام داده است و در آن گفته است که هنوز که هنوز است از اینکه فونت Comic Sans MS را برای مایکروسافت تهیه کرده، احساس افتخار میکند.
او گفته است که اصولا این فونت کاربران مبتدی را هدف گرفته بود، اما خیلیها از فونت به صورت نادرست استفاده میکردند.
فونت Comic Sans MS در سال ۱۹۹۴ طراحی شد و از سال ۱۹۹۵، به صورت پیشفرض در نسخههای مختلف ویندوز، قرار داده شد.
این فونت اصولا با هدف استفاده در یکی از بستههای نرمافزاری با بار کامیک، تهیه شده بود که در آن سگی با نام باب، درابتدا ظاهر میشد، در کنار او بالونی دیده میشد که روی آن پیامی نقش بسته بود. این پیام در ابتدا به فونت Times New Roman بود.
جالب است که فونت Comic Sans MS با الهام از کامیکهای گرافیکی مثل بازگشت شوالیه تاریکی یا مردان نگهبان تهیه شده بود.
در این فونت هیچ اجباری به ایجاد خطوط صاف، مرتب و منظم بودن نبود و جنبه تفریحی قضیه حکمفرما بود.
اما بعد از اینکه فونت از سوی اینترنت اکسپلورر هم مورد پشتیبانی قرار گرفت، طعنهها و حملهها آغاز شد.
طوری که در سال ۱۹۹۹، جنبش تحریم فونت Comic Sans توسط دو طراح به راه افتاد! البته هدف این گروه دست انداختن طراح فونت Comic Sans نبود و آنها قبل از شروع جنبش خود به وینسنت کونار ایمیل زده بودند و اجازه او را گرفته بودند و برای او توضیح داده بودند که هدفشان آموزش مردم برای استفاده بهجا و درست از فونتهاست.
برخیها انتقاد کرده بودند که این فونت برای کودکان یا استفاده در کتابهای کامیک مناسب است و نباید وارد کارها حرفهای بشود.
اما بعدها انتقادها رنگ باخت و حتی جمعیت حامی این فونت در تامبلر هم پا گرفت.
جالب است که خود آقای کونار تنها یک بار از این فونت برای کارهای مکاتبهایاش استفاده کرده و این مورد زمانی بود که او از مشکل اتصال اینترنتیاش شاکی شده بود و ایمیلاش را با این فونت ارسال کرد.
با وجود اینکه طراح و خیلیهای دیگر، استفاده صحیح از فونت را تصریح کردهاند، هنوز از Comic Sans در جاهای نادرست استفاده میشود، مثلا وقتی آزمایشگاه شتابدهنده هستهای Cern میخواست خبر کشف ذره هیگز بوسون را اعلام کند، از این فونت استفاده کرده بود!
در توییتر این مسئله بازتاب زیادی پیدا کرد و طراحان به مسئله واکنش نشان دادند و کاربران هم به فونت انتخابشده اعتراض کردند.
در هر حال تعداد کسانی که از این فونت متنفرند، همیشه زیاد بود، طوری که خود آقای کونار، از اینکه این فونت این همه تأثیرگذار شده و این همه حساسیت روی آن وجود دارد، شگفتزده است. این فونت هنوز مردم را به دو دسته حامی و متنفر تقسیم میکند و در مورد آن گاه و بیگاه بحثهای شدیدی در اینترنت، صورت میگیرد.
ارسال نظر