فستیوال رنگها در هند
فستیوال "هولی" یکی از بزرگترین جشنهای سنتی هند است که همه ساله در آغاز فصل بهار براساس تقویم هندی برگزار میشود و نشان دهنده زنده شدن دوباره طبیعت و فرا رسیدن فصل بهار است.
این مراسم رنگ پاشی نشانه شادی مردم هند به ادامه زندگی و در واقع خرسندی از پیروزی نیکی ها بر بدیهاست. پاشیدن پودرهای رنگی، سطل ها و بادکنکهای پر از آب رنگی بر روی یکدیگر از نشانه های این جشن سنتی در هند است.
این فستیوال به نامهای جشن هولی، جشن رنگ و جشن بهاره نیز معروف است و یکی از قدیمی ترین فستیوالهای هندی است که داستانها و افسانه های مختلف و بسیار جالبی درباره ریشه این فستیوال مطرح شده است. در جشن هولی که ریشه در باورهای اساطیری هندوها دارد مردم هند از کوچک و بزرگ در آن شرکت و شهروندان غیر هندو نیز به نشانه ابراز دوستی در مراسم جشن رنگ شرکت می کنند.
از صبح هولی مردم به رقص و شادی و آوازخوانی مشغولند و هرچه به سمت ظهر پیش میرود، مردم به سمت رودخانه ها و برکه ها و اماکن تفریحی رفته٬ دور هم جمع میشوند و عصر آن روز غذاها و شیرینی های مخصوص را که از قبل آماده کرده اند، میخورند و هرچه به شب نزدیک می شود، سکوت همه جا را فرا می گیرد. جشن هولی در شهرهای "ماتورا" و "ورینداوان ناندگایون" و "برستار" به صورت مذهبی تری برگزار می شود، چرا که این شهرها منزلگاه کریشنا بودهاند.
پودرهای رنگی که در این جشن از آن استفاده می شود از گیاهانی مانند گیاه نیم، کومکوم، هالدی و غیره تهیه شده اند. همچنین بعضی از این رنگها از گیاهانی که در فصل بهار شکوفه می دهند مانند گلهای درخت شعله جنگل تهیه شده اند، از اینرو هندی ها اعتقاد دارند، این پودرها به دلیل خاصیت درمانی و طبیعی بودن از بروز بیماریهای شایع ناشی از تغییرات آب و هوا در فصل بهار مانند سرما خوردگی جلوگیری می نمایند و بعضا این بیماریها را درمان میکنند. منتخب تصاویر از جشنواره رنگهای ۲۰۱۷ در هند را در زیر می بینید.
نظر کاربران
در زمینه ی شادی و شاد بودن حتی از هندیها عقب تریم.
چهارشنبه سوری رو به گند کشیدیم . جشنهای دیگه رو هم همین طوری