دوربین های حرارتی و کاربرد آن ها در دنیای امروز
امروزه دیگر دوربین های حرارتی در همه جا کاربرد دارند چرا که این دوربین ها از تکنیک ترموگرافی یا دمانگاری در تصویر برداری استفاده می برند که در با توجه به پیشرفت تکنولوژی امروزه این دوربین ها کاربرد و کارایی زیاد دارند.
امروزه دیگر دوربین های حرارتی در همه جا کاربرد دارند چرا که این دوربین ها از تکنیک ترموگرافی یا دمانگاری در تصویر برداری استفاده می برند که در با توجه به پیشرفت تکنولوژی امروزه این دوربین ها کاربرد و کارایی زیاد دارند.
دوربین های رارتی اگر چه ابتدا برای کاربرد نظامی طراحی و ساخته شده اند اما از کاربردهای وسیع این دوربین ها می توان جهت پیدا کردن نشتی های حرارتی در مراکز صنعتی و حتی منازل و کارگاه ها استفاده کرد اما در واقع امروز دوربین های حرارتی نقش زیادی در حفط امنیت جامعه ، کشور و کنترل مرزها دارند و در تعقیب و گریز افراد مظنون در تاریکی شب توسط پلیس نیز کارآمد تربن ابزار کنترل محسوب می شود و توضیح بیشتر این که مثلا بالگردهای پلیس برای اینکه بتوانند مظنون تحت تعقیب را از ارتفاع زیادی رصد کنند ، از دوربین های حرارتی که دارای رنگ های سیاه و سفید هستند استفاده می کنند بدین وسیله فرد مظنون برجسته تر از اندازه خود قابل روئیت است.
بد نیست بدانید که از دیگر کاربردهای دوربین های حرارتی کمک به کارشناسان هواشناسی است زوری که ایستگاه های هواشناسی نیز با تکنیک دما نگاری دوربین های حرارتی می توانند سرعت طوفان و تند باد ها را اندازه گیری و به دقت دنبال نمایند .
در این میان دوربین های حرارتی در سیستم های مداربسته جهت امنیت مکان ها نیز استفاده می شود.رنگ هایی که دوربین های حرارتی به شما نمایش می دهند براساس نوع کاربرد و انتظارات شما از دوربین است .
دوربین های حرارتی بوسیله نور مادون قرمزی که دارند می توانند دما را پیدا و تشخیص دهند که البته در حالت طبیعی نور مادون قرمز با چشم غیر مسلح قابل رویت نیست اما زمانی که شدت این نور زیاد شود ، می توان به وضوح آنرا احساس کرد.
درون دوربین های حرارتی تعدادی دستگاه اندازه گیری کوچک به نام میکروبلومتر وجود دارد (به ازای هر پیکسل یک عدد). میکروبلومتر ها از داخل دوربین دما را ثبت کرده و به هر پیکسل یک رنگ مناسب اختصاص می دهند. همانطور که احتمالا حدس زده اید، به همین خاطر است که اکثر دوربین های حرارتی نسبت به تلویزیون ها و صفحه نمایش های مدرن دارای رزولوشن بسیار اندکی هستند. در حقیقت، بهترین رزولوشن دوربین های حرارتی فعلی چیزی در حدود ۶۴۰x۴۸۰ است.
در طبیعت و به طور عادی نور مادون قرمز در همه جا وجود دارد و هر چه یک شی یا وسیله ای داغ تر باشد ، اشعه های مادون قرمز بیشتری از آن ساطع می شود . همچون ذغال روشن که اگر دست خود را بالای آن قرار دهید ، بدن شما حرارت و اشعه مادون قرمز را دریافت می کند.
ارسال نظر