روایت منحصر به فرد اما مخدوش از «رکود بزرگ»
عکسهای نابی که «کشته» شدند
بیش از ۸۰ سال قبل در امریکا همزمان با "رکود بزرگ" یکی از مهمترین مجموعه های تصویری مستند تاریخ عکاسی تهیه شد اما در این مجموعه شمار قابل توجهی عکس وجود دارد که عمدا سوراخ شده است.
دهه ۱۹۳۰ در امریکا یعنی از سال ۱۹۳۱ تا هنگامی که این کشور وارد جنگ جهانی دوم شد دهه "رکود بزرگ" در این کشور است. بیکاری، ناآرامی های کارگری، نابودی کشاورزی، فقر کشاورزان و مهاجرت آنها به شهرهای بزرگ در این دوره از سیاهترین سال های تاریخ معاصر امریکا به شمار رود.
در آن زمان رئیس جمهور وقت فرانکلین روزولت برای کاهش فشار بر کشاورزان و کارگران، برنامه ای تدوین و در سال ۱۹۳۵ واحدی به نام اداره "اسکان مجدد" تاسیس کرد که هدفش برنامه ریزی برای استفاده بهتر از زمین، سپردن وامهایی با بهره های اندک به کشاورزان و یاری رساندن به کارگران مهاجر بود. یکی از مهمترین بخش های این اداره اما قسمت تاریخ آن بود که توسط "روی استرایکر" اداره می شد و قصد داشت دایره المعارفی تصویری از سالهای رکود اقتصادیتهیه کند و آن را برای نسل های آینده حفظ کند.
استرایکر برای این منظور شماری از برجسته ترین عکاسان امریکا چون "دوروتی لانگ"، "واکراوانز" و "ارتور روتشتاین"را استخدام کرد و به تدریج عکس هایی را که عکاسان به واشنگتن می فرستادند در مطبوعات در قالب گزارش تصویری منتشر میکرد. در آن زمان نشریات با نفوذی همچون "لایف" و "لوک" عکس ها را منتشر می کردند و نمایشگاه های عکس، عکس ها را به نمایش میگذاشتند.
در این پروژه نزدیک به ۲۷۰ هزار عکس تهیه شد که تنها تعداد محدودی از آنها در زمان خود منتشر شدند. هرچند گفته می شود استرایکر در این پروژه تصویر جامعی از بحران اقتصادی در کنار مردم، فرهنگ و مناظر روستایی آمریکا فراهم کرد اما اعمال سلیقه شخصی او باعث آسیب به برخی از عکسهای همین مجموعه شد. از آنجا که در این پروژه استرایکر، هم به عنوان کارگزار دولت و هم شخص اول گروه که حق سفارش، گزینش و انتخاب داشت عمل می کرد روش بیرحمانه ای برای انتخاب عکس های عکاسان داشت که آن زمان اصطلاح "کشتن" را برایش انتخاب کرده بودند.
استرایکر عکس هایی که باب میل و سلیقه اش نبود را سوراخ و از نوبت چاپ خارج می کرد. این رویه گرچه با اعتراض عکاسان مواجه شد اما تا سال ۱۹۳۹ همچنان ادامه داشت و در این مدت شمار قابل توجهی از عکسها که از نظر استرایکر بی ارزش بودند سوراخ شدند. حاصل آنکه اکنون در گنجینه استرایکر که در موزه کتابخانه امریکا نگهداری می شود بسیاری از این عکس ها به چشم میخورد که برخلاف نظر استرایکر با ارزش به نظر می رسند اما با سوراخی روی آن مخدوش شده هستند.
نظر کاربران
واقعا درود بهشون که تو اون شرایط اتحاد و همدلی همو حفظ کردند و مثل یه جاهایی همدیگرو نخوردند.و بازم درود بهشون که به رشدشون ادامه دادند .اینطور جاها پیشرفته بودن یک تمدن خودشو نشون میده اگه یه همچین بحرانی تو یه جای دیگه اتفاق میفتاد چه بسا که اون ملت دیگه نمیتونستند رشد کنند یا سرنگون میشدند یا راکد.
اتحاد آمریکا یک اتحاد ارزشمند و الگو هست برای تمام مردم دنیا که با هم متحد باشید نه اینکه تفرقه افکن و منفرد باشید باید یاد کرد از بنیانگذاران ایالات متحده که یک همچین حرکت بزرگی رو انجام دادند که البته با نبود آزادی بیان و دموکراسی این اتحاد پابرجا نمیموند. باید کمک کرد به یک همچین انسانها و جامعه که رشدشان زیر سایه اتحاد و آزادی انجام میشه که قطعا الگوی خوبی برای تمام مردم دنیا هست.امیدوارم که روزی همه دنیا بشه مثل آمریکا که قطع به یقین به نفعشه