در سال ۱۹۴۹ یک زمین شناس به نام وادیم کولپاکوف یک تپه بزرگ از سنگ آهک در جنوب شرقی سیبری کشف کرد. این مخروط به شکل جالبی یک دهانه در بالا و یک تپه کوچک در مرکزش دارد.
برترین ها: در سال ۱۹۴۹ یک زمین شناس به نام وادیم کولپاکوف یک تپه بزرگ از سنگ آهک در جنوب شرقی سیبری کشف کرد. این مخروط به شکل جالبی یک دهانه در بالا و یک تپه کوچک در مرکزش دارد. تپه حدود ۴۰ متر ارتفاع و ۱۰۰ متر قطر دارد. تپه کوچکتر ۱۲ متر ارتفاع ارتفاع دارد. این دهانه به نام رودخانه ای که در نزدیکی آن قرار دارد پاتومسکی نام دارد اما مردم محلی آن را آشیانه عقاب آتشین می نامند.
از زمان کشف این دهانه، نظریه های زیادی در مورد چگونگی شکل گیری آن به وجود آمده است. برای مدت طولانی اعتقاد بر این بود که بر اثر برخورد شهاب سنگ ایجاد شده است. برخی آن را به شهاب سنگ تونگوسکا که بقایای آن هرگز کشف نشد ارتباط می دهند. اما این دهانه شبیه هیچ یک از دهانه ای که توسط شهاب سنگ ها ایجاد شده نیست. پس از آن، برخی زمین شناسان پیشنهاد کردند که آن می تواند یک آتشفشان در حال تولد باشد، اما هیچ ماده آتشفشانی تا به حال در اینجا پیدا نشده است. با شمارش حلقه درختانی که در دهانه رشد کرده اند، دانشمندان سیبری نتیجه گرفتند سن دهانه حدود 250 سال است. جالب است بدانید که درختان اطراف این دهانه، رشد پرشتاب در یک دوره را نشان می دهند که مشابه آن، جنگل های چرنوبیل پس از فاجعه هسته ای دیده می شود. بنابراین نظریه هایی مثل یک نیروگاه هسته ای پنهان یا مدفون شدن یک بشقاب پرنده با سوخت هسته ای در زیر خاک به وجود آمد. اما تاکنون هیچ شیئی شبیه سیارک یا هر فلزی زیر دهانه کشف نشده است. احتمال تازه این است که یک آتشفشان گاز باشد. تپه می توان در اثر انتشار زیرزمینی برخی مایعات مثل هیدروژن شکل گرفته باشد. انتشار گرما همراه با
انتشار زیرزمینی مایعات موجب تغییرات اندازه حلقه درختان شده که آن را رشد غیرطبیعی تفسیر می کنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر