طنز؛ فستیوال در سرزمین عجایب
ابوالحسن داودی، کارگردان باسابقه کشور در مورد فیلمهای جشنواره گفته: تا به حال این همه تلخی یکجا ندیده بودم.
البته ما هم متوجه این همه تلخی در سینمای ایران نمیشویم. گاهی در سینما فکر میکنم کارگردان با مخاطب مشکل شخصی دارد یا قرار است از تماشاگر انتقام بگیرد. یعنی تماشاگر بیچاره بعد از یک هفته دست و پنجه نرم کردن با مشکلات و زندگی در این شرایط اقتصادی که بیشتر به طی کردن مسیر در تونل وحشت میماند، میرود سینما تا برای دو ساعت سرگرم شود، همان اول فیلم کاراکتر کودک فیلم میمیرد.
همیشه وقتی فکر میکنی هیچجوره از فیلم یا تصمیمی نمیتوانی حمایت کنی، یک بهروز افخمی پیدا میشود که وادارت کند از آن حمایت کنی! از استاد انتظار داشتیم لااقل به داوری جشنواره رحم کند و کاری نکند آدم مجبور به حمایت شود ولی خب، لازم دانستهاند که داوری ضعیف را هم مثل فیلم ضعیف اصغر فرهادی (نسبت به بقیه کارهایش) محبوب کنند. گفتهاند از آنجایی که داوران دو تابعیتی هستند، میترسند به «ماجرای نیمروز» که درباره سازمان منافقین است، جایزه بدهند چون ممکن است فردا که به آمریکا و کانادا و... رفتند آنها به اینها حمله کنند.
امیدواریم با این تحلیل به ظاهر ساده اما عمیق، بقیه کسانی هم که به داوریها اعتراض داشتند و انصراف دادند به رقابت برگردند و آنهایی هم که صرفا اعتراض داشتند اعتراضشان را پس بگیرند. من شنیدهام دلیل نامزدی این فیلمهایی که از نظر منتقدان، کارشناسان و تماشاگران فیلمهای قابل اعتنایی نبودند هم وجود طرفداران عصبی آنها در خارج از کشور بود که تهدید کرده بودند اگر فیالمثل به «تابستان داغ» جایزه ندهید، قلم پایتان را میشکنیم.
ارسال نظر