۴۴۴۱۹۴
۵۰۱۶
۵۰۱۶
پ

درمان توسط تجاوز

کشوری که یک «روح» نماینده پارلمانش است!

اما به لطف جادوگران خرافاتی آفریقا، این خطر وجود دارد که زال‌تن‌ها هر آن ربوده شده و اعضای بدنشان به فروش رسد. مثلا در برخی مناطق گفته می‌شود که پای یک زال‌تن یا آلباینو (Albino) می‌تواند فلزات ارزشمند را هنگام استخراج از معدن شناسایی کند...

وبسایت فرادید: زال‌تن‌ها در بخش‌هایی از قاره آفریقا مقدس شمرده شده و به همین دلیل اعضای بدن آن‌ها شامل مو، دست و پایشان به فروش می‌رسد؛ در حقیقت، به آن‌ها به چشم یک "روح" نگاه می‌شود. اما در کنیا یکی از این افراد زال‌تن، به پارلمان راه پیدا کرده و این در حالی است که جادوگران به دنبالش هستند! ادم ویتنال، خبرنگار حوزه آفریقا، گزارش می‌دهد.
کشوری که یک «روح» نماینده پارلمانش است!

به گزارش ایندیپندنت، زال‌تنی به وضعیتی اطلاق می‌شود که فرد به صورت ارثی هیچ رنگ‌دانه‌ای در پوست، مو و چشمانش نداشته باشد. در شرق آفریقا، یک جمله کنایه‌آمیز وجود دارد که برای همه جذابیت دارد: «آیا تابه‌حال در مراسم تدفین یک زال‌تن حاضر بوده‌ای؟» دلیلش این است که جسد زال‌تنان پیش از تدفین به راحتی هرچه تمام‌تر ناپدید می‌شود!

اما چرا روح؟

پسران سفیدپوستی که از والدین سیاه‌پوست زاده می‌شوند، mzungu (سفید پوست) یا zeru (روح) نامیده می‌شوند. ضعف بینایی و عدم حفاظت در برابر نور خورشید (و افزایش احتمال سرطان پوست در پی آن) از جمله مشکلات این افراد است.

اما به لطف جادوگران خرافاتی آفریقا، این خطر وجود دارد که زال‌تن‌ها هر آن ربوده شده و اعضای بدنشان به فروش رسد. مثلا در برخی مناطق گفته می‌شود که پای یک زال‌تن یا آلباینو (Albino) می‌تواند فلزات ارزشمند را هنگام استخراج از معدن شناسایی کند؛ یا مثلا گفته می‌شود که دست آن‌ها برای ماهیگیران خوش‌شانسی می‌آورد و آن‌ها می‌توانند به کمک آن صید بزرگ‌تری را شکار کنند! حتی گزارش شده که بدن کامل زال‌تن‌ها به قیمت 75000 دلار ممکن است به فروش برسد.

ماجرای آقای موائورا

از زمانی که اسحاق موائورا (Isaac Mwaura) به عنوان نخستین زال‌تن به پارلمان کنیا راه یافت، شرایط برای زال‌تنان دیگر این کشور بهتر شد. موائورا می‌گوید: «در خانه خودمان دو فرزند زال‌تن به نام‌های گابریل و بیانکا داریم. اگر آن‌ها بیرون مانده بودند، قطعا کشته می‌شدند. برای ما خطر همیشه در کمین است. مثلا مادر بیانکا به ناگهان ناپدید شد. چند وقت بعد مشخص شد که این پدر بیانکا بوده که می‌خواسته همسرش را قربانی کند!»

بسیاری از افراد زال‌تن در تبعیض بزرگ می‌شوند. داستان زندگی اسحاق موائورا نیز تفاوتی با مابقی افراد زال‌تن ندارد. او می‌گوید: «وقتی به دنیا آمدم، والدینم به خاطر من طلاق گرفتند. پدرم چیزهای بدی به مادرم می‌گفت و حتی می‌گفت که من پسرش نیستم. او می‌گفت که احتمالا من پسر یک مرد قفقازی یا آسیایی تبار هستم.»

کشوری که یک «روح» نماینده پارلمانش است!
مشکلات زال‌تن‌ها کم نیست!

۱۲ سال بردگی
آقای موائورا در سال 2013 توسط حزب دموکراتیک نارنجی کنیا (OMD) برای نمایندگی در پارلمان این کشور نامزد شد. او در آن زمان تنها 31 سال سن داشت و قرار شد که مدافع حقوق اقلیت‌های اجتماعی باشد. فعالیت سیاسی او در سال 2006 با تاسیس "جامعه زال‌تنان کنیا" و دوستی با "لوپیتا نیونگواو" آغاز شد.

خانم لوپیتا نیونگواو، بازیگر کنیایی، در سال 2013 به خاطر بازی در فیلم "12 سال بردگی" به شهرت جهانی دست یافت. پدر او نیز پیشتر وزیر کشور کنیا بوده است. بدون شک، نمایندگی در پارلمان زندگی موائورا را تغییر داده است. البته همچنان پیش‌داوری و خرافات نسبت به زال‌تن‌ها در این کشور وجود دارد.

موائورا می‌گوید: «مثلا کسانی را می‌بینی که هنوز دوست ندارند به شما دست دهند و فکر می‌کنند که زال‌تنی واگیردار است. مردم در این موقعیت‌ها متوجه چنین چیزهایی نمی‌شوند ولی من کاملا حس می‌کنم. مثلا به شما دست می‌دهند و بعد سعی می‌کنند تا دستشان را تمیز کنند.»

سال گذشته میلادی، یک مرد 56 ساله زال‌تن به نام "انوک" توسط سه مرد خلافکار ربوده شد و به قتل رسید. آن‌ها انگشتان، گوش چپ و قسمتی از گردنش را پیش از فرار بریدند و با خود بردند. سپس انوک را رها کردند تا جان دهد. موائورا می‌گوید که پیشرفت کنیا در این زمینه در مقایسه با مالاوی، اوگاندا و تانزانیا کاملا مشهود است.

خانم اولیو ناموتبی، رئیس بنیاد آفریقایی زال‌تنان اوگاندا، می‌گوید که کنیا برای این افراد بهتر است. گفتنی است نزدیک به 30 هزار زال‌تن در تانزانیا زندگی می‌کنند.

درمان توسط تجاوز

طمع برای ثروت و شهرت بین خانواده‌های تانزانیایی باعث شده افراد زال‌تن در تانزانیا مانند حیوان شکار شوند. در آنجا این باور وجود دارد که اعضای بدن افراد زال‌تن برای یک شخص ثروت یا شانس میاورد، و از این رو مردم مشتاق‌اند تا بین سه تا چهار هزار دلار برای دست یا پا و تا ۷۵ هزار دلار برای یک مجموعه کامل بپردازند. حمله مردم به افراد زال‌تن برای قطع کردن دست و پای آن‌ها اقدامی رایج در تانزانیاست که البته منجر به فلج کردن یا کشته شدن آن‌ها می‌شود.

کشوری که یک «روح» نماینده پارلمانش است!

خانم ناموتبی در گفتگویی با دویچه وله آلمان هشدار داد که زنان بیشتر در معرض خطر هستند: «مثلا جادوگران خرافاتی به مشتریان خود می‌گویند که اگر به یک زن زال‌تن تجاوز کنید، تمام بیماری‌هایتان مخصوصا HIV و ایدز درمان می‌شود.»

دوستان همسر آقای موائورا

آقای موائورا و همسرش سال گذشته پس از ازدواج، با اوهورو کنیاتا رئیس جمهور کنیا، در کاخ ریاست جمهوری دیدار داشتند که انتشار این تصاویر موجب افزایش محبوبیت آقای موائورا و همچنین ترویج آگاهی نسبت به وضعیت زندگی زال‌تن‌ها را به همراه داشت. تلاش‌های او موجب شد تا نخستین مراسم ملکه زیبایی زال‌تن‌ها در اوایل سال جاری میلادی برگزار شود.

موکامی، همسر آقای موائورا باردار است. او می‌گوید از زمانی که با موائورا آشنا شد، برخی از دوستانش با او قطع رابطه کرده‌اند. موکامی می‌گوید: «نگاه مردم در مکان‌ها عمومی واضح است.» موکامی می‌گوید که احتمالا فرزندشان زال‌تن نباشد. او می‌گوید تلاش می‌کنیم تا جامعه بهتری را برای نسل‌های آینده ایجاد کنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج