چگونه زلزله ها آب را به طلا تبدیل می کنند؟!
دانستن اینکه طلای یک منطقه بر اثر کدام یک از فعل و انفعالات شکل گرفته، به کاوشگران طلا و شرکت های ذیربط کمک کرده و تلاش های آنان برای استخراج طلا در آینده را جهت دهی خواهد کرد.
بنا بر این گزارش، زلزله ها در امتداد گسل ها رخ می دهند. در این گسل ها شکستگی ها، انکسارها و فضاهای خالی وجود دارند که با آب پر شده اند. این آب ها حدود ۱۰ کیلومتری پایین تر از سطح زمین قرار دارند و نقش روان کننده و لینت دهنده گسل ها را به دوش می کشند و حاوی سیلیس، دی اکسیدکربن و طلا هستند.
وقتی زمین لرزه رخ می دهد، این شکاف ها بازتر می شوند و آب موجود در آنها تحت فشار بالا بخار می شود و سیلیس و سایر مواد معدنی از قسمت های زیرین به سطح می آیند.
برای مثال زلزله ای با قدرت ۴ ریشتر که باعث لرزش قابل محسوس زمین می شود، باعث تبخیر آب موجود در گسل ها می گردد.
بنا بر این پژوهش، تنها وقوع یک زلزله برای تشکیل طلا کافی نیست، زلزله های متعدد و پشت سر هم باعث شکل گیری ذخایر طلا در یک منطقه می شوند.
مناطقی که گسل های فعال دارند، منابع غنی از ذخایر طلا هستند. هزاران سال فعالیت زلزله ای در طول خطوط گسل های فعال، باعث شکل گیری ذخایر قابل توجه طلا می شود. ذکر این مهم لازم است که کوه های آتشفشانی هم باعث پدید آمدن طلا می شوند، اما روند آنها با چیزی که در هنگام وقوع زلزله رخ می دهد متفاوت است.
دانستن اینکه طلای یک منطقه بر اثر کدام یک از فعل و انفعالات شکل گرفته، به کاوشگران طلا و شرکت های ذیربط کمک کرده و تلاش های آنان برای استخراج طلا در آینده را جهت دهی خواهد کرد. بر اساس آمار، انسان ها تاکنون ۱۸۸ هزار تن طلا از زمین استخراج کرده اند.
ارسال نظر