مرگبارترین جاده های جهان را بشناسید
سازمان جهانی بهداشت (WHO) آمار مرگ و میر در جادههای سراسر جهان را منتشر کرد. بر این اساس در هر ۳۰ ثانیه حداقل یک نفر در جادهها جان خود را از دست داده و ۲۰ نفر نیز زخمی میشوند. در این مطلب قصد داریم مرگبارترین جاده های جهان را بشناسیم.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که روزانه ۷۵۲ عابر پیاده و ۷۸۶ راننده و سرنشین وسایل نقلیه بر اثر تصادفات رانندگی در جادههای جهان کشته میشوند. طبق آمار بانک جهانی، تلفات جادهای در کشورهای کمتر توسعهیافته بیشتر از سایر کشورها بوده که این میزان کشته به ضعف زیرساخت، استاندارد ضعیف خودروها و قوانین رانندگی نامناسب مربوط میشود. در ادامه با کشورهایی آشنا میشویم که مرگبارترین جاده های جهان را دارند.
۱۰. موزامبیک
موزامبیک کشوری در جنوب شرق آفریقا است که تلفات جادهای بسیاری دارد. بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی، نرخ مرگ و میر در این کشور در هر صد هزار نفر ۳.۶ کشته است. در سال ۲۰۱۵ نیز تعداد ۸ هزار و ۱۷۳ نفر در سوانح جادهای در موزامبیک جان خود را از دست دادند.
32.1 نفر کشته به ازای هر 100 هزار نفر، آمار کشتههای جادهای در رواندا است. در سال 2015 نیز سوانح رانندگی جان 3 هزار و 782 نفر را گرفت.
8. ایران
بر اساس دادههای سازمان بهداشت جهانی، در ایران از هر 100 هزار نفر 32.1 نفر در جادههای کشور کشته میشوند. در سال گذشته 24 هزار و 896 نفر در جادههای ایران کشته شدند که آمار بسیار تاسف آوری است. البته این آمار با اعداد و ارقامی که مسئولین کشور در این رابطه منتشر میکنند متفاوت است. وضعیت نابسامان جادهها، کیفیت پایین خودروها و فرهنگ رانندگی نامناسب از جمله دلایلی هستند که میزان تلفات رانندگی در ایران را افزایش داده و لازم است تا اقدامات جدی برای بهبود زیرساختهای کشور و افزایش ایمنی جادهها و خودروها صورت بگیرد.
آفریقای مرکزی با نرخ ۳۲.۴ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در رتبه هفتم مرگبارترین جاده های جهان قرار گرفته است. در سال ۲۰۱۵ تعداد هزار و ۴۹۵ نفر بر اثر تصادفات رانندگی از دنیا رفتند.
در گزارش سازمان بهداشت جهانی، کشور تانزانیا با نرخ 32.9 نفر کشته به ازای هر 100 هزار نفر در رتبه ششم جهان جای گرفته است. در سال گذشته 16 هزار و 211 نفر بر اثر سوانح جادهای جان خود را از دست دادند.
5. جمهوری دموکراتیک کنگو
نرخ کشتههای رانندگی در این کشور به ازای هر صد هزار نفر برابر با 33.2 نفر بوده و در سال گذشته نیز 22 هزار و 419 نفر در جادههای کنگو کشته شدهاند.
لیبریا در غرب قاره آفریقا قرار دارد و در آن سالانه ۳۳.۷ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر جان خود را در جادهها از دست میدهند. تعداد کشتههای رانندگی در این کشور در سال گذشته هزار و ۴۴۸ نفر اعلام شده است.
طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال 2015 تعداد 5 هزار و 732 نفر در سوانح رانندگی در جادههای مالاوی جان خود را از دست دادند و نرخ کشتهها نیز 35 نفر به ازای هر 100 هزار نفر است.
سالانه ۳۶.۲ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در تایلند به دلیل تصادفات رانندگی کشته میشوند. نامناسب بودن قوانین رانندگی از جمله محدودیت سرعت و صندلی کودکان از مهمترین دلایل بروز سوانح رانندگی در این کشور است. در سال گذشته ۲۴ هزار و ۲۳۷ نفر در جادههای تایلند کشته شدند.
مرگبارترین جاده های جهان در لیبی قرار دارد. در این کشور به ازای هر 100 هزار نفر 73.4 نفر در سوانح رانندگی کشته میشوند که موجب شده تا این کشور با فاصلهی زیاد در رتبهی اول مرگ و میر جادهای قرار بگیرد. در سال 2015 تعداد 4 هزار و 554 نفر در تصادفات رانندگی به کام مرگ کشیده شدند که بخش عمدهی این تلفات به قوانین ناکافی مانند محدودیت سرعت مربوط میشود.
نظر کاربران
یه کشور درست حسابی ندیدم ، ایران رو باش مقایسه کنیما!!
به نظرم باید ایران مقام اول رو داشت بعد تانزانیا، هرچی باشه اینجا از آمریکا جلو هستیم.
بالاخره تو يك ليست رتبه داريم آن هم در كنار كشورهاي افريقايي و جهان دهمي!!!!!!!!!!!