گرگ تاسمانی یا ببر تاسمانی
ببر تاسمانی پیش از ورود اروپائیان به استرالیا در جزیرهی اصلی بسیار کمیاب بود یا بهکلی منقرض شده بود، اما در تاسمانی در کنار چندین گونه بومی دیگر به حیات خود ادامه میداد. شکار بیرویه این حیوان که با پاداشهای دامداران همراه بود، دلیل اصلی انقراض این گونه دانسته میشود.
ببر تاسمانی پیش از ورود اروپائیان به استرالیا در جزیرهی اصلی بسیار کمیاب بود یا بهکلی منقرض شده بود، اما در تاسمانی در کنار چندین گونه بومی دیگر به حیات خود ادامه میداد. شکار بیرویه این حیوان که با پاداشهای دامداران همراه بود، دلیل اصلی انقراض این گونه دانسته میشود. شیوع نوعی بیماری شبیه به هاری، ورود سگها، انقراض همزمان گونههای شکار این جانور و تخریب زیستگاه آن از سوی انسان نیز از دلایل دیگر انقراض این حیوان به حساب میآید.
آخرین ببر تاسمانی شناخته شده در سال ۱۹۳۳ در جزیرهی تاسمانی زندهگیری شد و در سال ۱۹۳۶ در باغ وحش هوبرت جان سپرد. پس از آن تا دههی ۱۹۶۰ گزارشهای تایید نشده متعدد از مشاهده این جانور و کشف ردپاهایی که احتمالاً متعلق به گرگ تاسمانی بودند، احتمال بقای این حیوان را قوت میبخشیدند تا اینکه در سال ۱۹۸۶ با گذشت ۵۰ سال از مرگ آخرین بازمانده قطعی این گونه انقراض آن رسمیت یافت. ولی دانشمندان با استفاده از دیانای موجود در نمونهای که از سال ۱۸۶۶ در الکل باقیمانده سعی دارند که این موجود را دوباره متولد کنند.
این حیوان همچون ببر و گرگ که دو نام معروف خود را از آنها گرفته است، شکارچی رأس هرم غذایی بود. البته به عنوان یک حیوان کیسهدار خویشاوند نزدیک این دو پستاندار نبود ولی با توجه به فرگشت همگرا شباهتهایی با این حیوانات پیدا کرده بود.
فرگشت گرگ تاسمانی
اجداد گرگهای تاسمانی امروزی حدود ۴ میلیون سال پیش پدیدار شدند. پیدایش گونههای خانواده تلیاسینید (Thylacinidae) به ابتدای دوران میوسن (Miocene) بر میگردد. اکثر گونههای این خانواده از نمونهی اخیر کوچکتر بودند به جز تیلاسان قدرتمند (Thylacinus potens) که در اواخر دوران میوسین ظاهر شد و در اندازهی گرگها بود. گرگ تاسمانی امروزی در اواخر دوران پلیستوسن و اوایل دوران هولوسین پدیدار شد. (با این حال هیچ وقت در کل محل سکونت خود پخش نشدند.)
نظر کاربران
اطلاعات مفید و خوبی بود. خیلی وقت بود می خواستم عکس گرگ تاسمانی رو ببینم