۱۰ مورد از بزرگترین دستاوردهای ناسا که تاریخساز شدهاند
سازمان ملی هوانوردی و فضایی؛ ناسا ، سازمان ملی فضایی ایالات متحده است که در تاریخ ۱ اکتبر ۱۹۵۸ (۹ مهر ۱۳۳۷) به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرد. این سازمان امروز ۵۸ ساله شده است.
1- برنامه شاتل فضایی (Space Shuttle)
در سال ۱۹۷۲ ، ناسا برنامه شاتل فضایی خود را آغاز کرد که تا سال ۲۰۱۱ نیز ادامه داشت. در این ۳۰ سال فعالیت این برنامه، شاتل فضایی ناسا بالغ بر ۳۰۰ فضانورد را به مدار نزدیک زمین فرستاده است.
شاید روسیه اولین کشوری است که موفق به ارسال انسان بالاتر از خط کارمن (مرز بین جو زمین و بالاتر از آن) شده باشد، اما ناسا توانست در تاریخ ۲۰ جولای ۱۹۶۹ (۲۹ تیر ۱۳۴۸) اولین انسان را به ماه بفرستد. درواقع، ناسا در ماموریت آپولو ۱۱ با ارسال اولین انسان به سیارهای غیر از سیاره زمین، توانسته گوی رقابت را در این زمینه از رقیب روس خود برباید.
3- کاسینی (Cassini)
ماموریت کاسینی که به طور مشترک توسط ناسا و سازمان فضایی اروپا در سال ۱۹۹۷ انجام شد، در سال ۲۰۱۷ به پایان خواهد رسید. این ماموریت فضایی، جهت مطالعه در خصوص سیاره زحل و یکی از قمرهای آن با نام تایتان برنامهریزی شده است.
4- فضاپیمای جونو (Juno)
همانطور که گفتیم، ماموریت کاسینی سفر به زحل و مطالعه درمورد آن بود. ماموریت جونو نیز ماموریت مشابهی است که سیاره بزرگ مشتری را هدف مطالعه قرار داده است. این فضاپیما در ۴ جولای ۲۰۱۶ (۱۴ تیر ۹۵) در مدار قطبی سیاره مشتری مستقر شده است. ماموریت این کاوشگر، پرواز در نزدیکی سیاره و جمعآوری اطلاعات بیشتری از بزرگترین سیاره منظومه شمسی است.
5- فضاپیمای افق های نو (New Horizons)
کاوشگر افق های نو یکی دیگر از بزرگترین دستاوردهای ناسا است. همانطور که میدانید، پلوتو بیشترین فاصله را از خورشید داشته و به دلیل عدم دسترسی، همیشه رازهای سر به مهری درون خود جای داده است. کاوشگر افق های نو حدود ۹ سال است که به سمت پلوتو پرواز کرده و نهایتا در جولای ۲۰۱۵ توانست اطلاعات باارزشی از این سیاره کوتوله و قمرهای پنجگانهی آن به زمین مخابره کند.
6- تلسکوپ فضایی هابل (Hubble)
تلسکوپ فضایی هابل (پروژهای مشترک بین ناسا، سازمان فضایی اروپا و انستیتوی تلسکوپ فضایی) یکی از بزرگترین هدیههای ناسا به علم ستارهشناسی است. این تلسکوپ با استقرار در مدار پایینی زمین، تاکنون تصاویر بینظیری از ناشناختههای فضا برای ما ارسال کرده است. تصویری که در بالا مشاهده میکنید، توسط این تلسکوپ فضایی و به مناسبت ۲۵ سالگی تولدش از خوشه ستارهای Westerlund ۲ گرفته شده است.
7- برنامه وویجر (Voyeger)
ماموریت وویجر یکی از ماموریتهای جاهطلبانه ناسا است که با ارسال دو کاوشگر فضایی به ورای منظومه شمسی، به انجام مطالعاتی درخصوص بشریت (با استفاده از صفحه طلایی که اطلاعاتی از تمدن زمینی در آن قرار دارد) و جمعآوری اطلاعات میپردازد. ناسا وویجر ۱ را در سال ۱۹۷۷ و وویجر ۲ را در سال ۲۰۱۲ به فضا فرستاد که اطلاعات رسیده از وویجر ۱ نشان داد که این کاوشگر به خارج از منظومه شمسی رفته و درواقع به عنوان اولین وسیله ساخت بشر است که توانسته به فضای خارج از منظومه برسد.
8- ماموریت کپلر (Kepler)
کپلر از مهمترین و بزرگترین دستاوردهای ناسا است. ماموریت کپلر شامل یک سفینه فضایی و یک تلسکوپ است که در مارس ۲۰۰۹ به فضا پرتاب شده و هدف آن کاوش آسمان و یافتن اگزوپلنتهایی (سیاراتی که در خارج از منظومه شمسی قرار دارند) است که امکان زندگی بر روی آنها وجود داشته باشد. این اگزوپلنتها باید مانند زمین صخرهای باشند، هماندازه زمین بوده و فاصله آنها تا خورشیدشان نیز مانند فاصله خورشید ما تا زمین باشد. در این صورت است که امکان وجود آب و سکونت بر روی آنها وجود خواهد داشت. تاکنون، این فضاپیما ۴۶۹۶ کاندیدای سکونت را مورد بررسی قرار داده که ۲۳۳۰ مورد از آن مورد تایید قرار گرفتهاند تا مطالعات بیشتری بر روی آنها انجام پذیرد.
9- مریخ نورد (Mars rover)
ناسا برای مشتری، زحل، عطارد و پلوتو کاوشگر فرستاده اما برای سیاره سرخ، مریخ نورد ارسال کرده است. با فرود موفقیتآمیز مریخ نورد کنجکاوی در سال ۲۰۱۲ بر روی سطح مریخ، این مریخنورد به جمع مریخنوردهای غیرفعال سژرنر (Sojourner) و روح (Spirit) و مریخ نورد فعال فرصت (Opportunity) که در سال ۲۰۰۴ با موفقیت به مریخ فرستاده شده بود، پیوسته است. با وجود این مریخنوردها تاکنون اطلاعات زیادی از این سیاره به زمین مخابره شده است. این اطلاعات تا آن حد است که انسان را متقاعد کند که برنامهای جهت سفر به مریخ داشته باشد.
10- ایستگاه بین المللی فضایی
یکی دیگر از بزرگترین دستاوردهای ناسا ، ساخت ایستگاه بین المللی فضایی است. این پروژه، یکی دیگر از پروژههای مشترک بین ۵ سازمان فضایی ناسا، سازمان فضایی روسیه، سازمان فضایی اروپا، سازمان فضایی ژاپن و سازمان فضایی کانادا است. این مرکز فضایی که از سال ۲۰۰۰ تاکنون در مدار نزدیک زمین مستقر شده، به ستارهشناسان امکان انجام آزمایشات فضایی را میدهد. این همکاری قابل توجه بین سازمانهای جهانی، تاکنون پیشرفتهای زیادی را درخصوص مطالعات فضایی به همراه داشته است.
ارسال نظر