تولد نخستین نوزاد جهان با روش جنجالی سه والد
نخستین کودک در جهان با تکنیک جنجالی استفاده از ژن سه والد و به شیوه انتقال میتوکندری متولد شد.
وبسایت تابناک: نشریه نیوساینتسیت در گزارشی اختصاصی اعلام کرده که نخستین کودک در جهان با تکنیک جنجالی استفاده از ژن سه والد و به شیوه انتقال میتوکندری متولد شده است.
به گزارش بیبیسی،در میتوکندری سلولهای مادر این نوزاد پسر، یک نقص ژنتیکی وجود داشت که سبب میشد فرزندش به یک بیماری شدید سیستم عصبی مبتلا شود.
دو فرزند قبلی این زن و شوهر اردنی به علت همین بیماری درگذشته بودند و پزشکان آمریکایی با استفاده از روش انتقال میتوکندری این کار را در مکزیک انجام دادند چون این کار هنوز در آمریکا مجوز قانونی ندارد.
این کودک اولین انسانی نیست که ژن سه نفر را به عنوان والد دارد اما روشی که این کودک با آن متولد شده کاملا جدید و متفاوت است.
این روش بحث بر انگیز در بریتانیا هم مجوز گرفته است و بریتانیا اولین کشور اروپایی است که دستکاری ژنتیکی انسان را مجاز دانسته است.
در بریتانیا هم تخمک مادر و هم تخمک یک اهداکننده با اسپرم پدر بارور میشود و پیش از اینکه تقسیم تخم حاصل آغاز شود، هسته تخمک اهدا کننده بیرون آورده شده و هسته تخمک مادر به جای آن گذاشته می شود.
اما چون زن و شوهر اردنی مسلمان بودند، نمیتوانستند از بین رفتن سلول لقاح یافته را بپذیرند بنابراین دکتر جان ژانگ از روشی دیگر استفاده کرد، هسته تخمک مادر را بجای هسته تخمک اهداکننده گذاشت و بعد آن را با اسپرم پدر بارور کرد.
پارلمان بریتانیا تقریبا یک سال و نیم پیش استفاده از این روش را تصویب کرد.
در حالیکه بیشتر ماده ژنتیکی سلول در هسته آن قرار دارد ژنهای میتوکندری در خود میتوکندری قرار دارند.
ژنهایی که ساخت میتوکندری را کنترل میکنند فقط از طرف مادر به ارث میرسند و میتوانند باعث بیماریهای قلبی، کبدی، عصبی و عضلانی میشوند.
در انتقال میتوکندری که در واقع نوع خاصی از لقاح آزمایشگاهی (IVF) است، هسته تخمک زن اهداکننده بیرون آورده و بجای آن مواد ژنتیکی مادر واقعی قرار داده میشود.
این کار را میتوان هم قبل و هم بعد از لقاح این تخمک با اسپرم پدر انجام داد. به این ترتیب سلول اصلاح شده، ژنهای مادر و میتوکندری زنی دیگر را دارد. بعد تخم لقاح یافته در رحم مادر کاشته میشود.
در انتقال میتوکندری، کودک بیش از ۹۹ درصد ژنهای مادر خود را دارد و مقدار ماده ژنتیکی که از فرد دهنده وارد تخمک مادر می شود بسیار اندک است، ۳۷ ژن که تقریب یک دهم درصد کل ماده ژنتیکی است.
این ژنها فقط در تولید انرژی نقش دارند و ۲۳ هزار ژنی که در ظاهر، رفتار و خصلتهای دیگر نقش دارند فقط از مادر واقعی به ارث میرسند.
نظر کاربران
تحسین برانگیزه
مطمئن باشید ارتباطی فیمابین میتوکندری و هسته سلول خودش میباشد که در همکاری و کارکرد مستقیم با یکدیگر وجود دارد که از نظر داشنمدان محترم پنهان مانده و این انسان در اینده ای نچندان دور به بیماریهایی خاص دچار خواهد شد که نشان از عدم توازن و هماهنگی همه جانبه سلولها خواهد بود، لطفاً اخبار را دنبال بفرمایید و به همین خبر بسنده نفرمایید.
جالبه :) هم احتمال تولد نوزاد ناقص کم میشه و هم احتمال فرزنددار شدن کسایی ک ب دلیل بیماری های منتقله ژنتیکی ای ک تو ژنشون هست از بچه سالم داشتن محروم هستن و قید بچه دار شدنو زدن
چرا عکس بچه رو شطرنجی کردین؟وا........