زمانی کهکشان راهشیری پر از خوشههای ستارهای کروی بود. در سالهای اولیهای که کهکشان ما تازه شکل گرفته بود، هزاران خوشهی ستارهای کروی در آن وجود داشت. اکنون کمتر از ۲۰۰ عدد از آنها باقی مانده است. این خوشههای ستارهای در گذر زمان کمکم با برخورد به یکدیگر در مرکز کهکشان از بین رفتند.
مجله دیجی کالا - مهدی مومن زاده: زمانی کهکشان راهشیری پر از خوشههای ستارهای کروی بود. در سالهای اولیهای که کهکشان ما تازه شکل گرفته بود، هزاران خوشهی ستارهای کروی در آن وجود داشت.
اکنون کمتر از ۲۰۰ عدد از آنها باقی مانده است. این خوشههای ستارهای در گذر زمان کمکم با برخورد به یکدیگر در مرکز کهکشان از بین رفتند.
بنابراین همهی خوشههای باقیمانده متعلق به همان زمان هستند و تا به حال خوشهی جدیدی بوجود نیامده است چرا که شرایط دیگر مناسب بوجود آمدن خوشههای کروی نیست.
ویدیویی که در زیر میبینید نشان میدهد که اگر بخواهیم از زمین به سوی خوشهی ستارهای «ترزان ۵» (Terzan ۵) برویم، سفرمان چگونه خواهد بود. در نهایت عکسی از این خوشه را میبینیم که توسط تلسکوپ هابل گرفته شده است.
اکنون مشخص شده که این خوشه نه تنها دارای ستارههایی است که در روزهای اولیهی کهکشان راهشیری بوجود آمده بلکه ستارههایی با سن ۷ میلیارد سال دارد که در یک دورهی ستارهزایی دیگر متولد شدهاند.
در صورت پخش نشدن ویدئو بر روی تصویر زیر کلیک کنید.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر