عکس های دیده نشده از «ملک عبدالعزیز»
بنیانگذار عربستان سعودی کیست؟
۸۹ سال پیش در چنین روزی «ملک عبدالعزیز» اولین پادشاه عربستان توانست حاکمیت «نجد» و «حجاز» را از انگلستان بگیرد و پایه های حکومت آل سعود در شبه جزیره عربستان را بگذارد.
"ملک عبدالعزیز" یا "ابن سعود" بنیانگذار پادشاهی سعودی در سال ۱۹۰۲ و در پی کودتایی خونین توانسته بود حکومت بر ریاض را به دست آورد. او که در جریان جنگ جهانی اول روابط حسنه ای با بریتانیا برقرار کرده بود در سال ۱۹۲۲ بر کل منطقه نجد عربستان مسلط شد و حاکمیت آن را از دولت بریتانیا گرفت.
در آن زمان انگلستان قیومت عربستان را از آن خود کرده بود و به موجب توافقی با فرانسه بر سر تقسیم کشورهای عربی پس از فروپاشی امپراتوری عثمانی در سال ۱۹۱۶ این کشور را تحت نفوذ خود داشت.
عبدالعزیز سه سال بعد حجاز را نیز به قلمرو خود افزود و در سال ۱۹۲۷ طی قرار دادی با بریتانیا که به نام معاهده جده شناخته می شود استقلال و حاکمیت کامل نجد و حجاز را از آن خود کرد و با تاجگذاری در مکه پایه های حکومت آل سعود را در شبه جزیره عربستان گذاشت.
او در سال ۱۹۳۲ حاکمیت خود را به کل شبه جزیره گسترش داد و پادشاهی عربستان سعودی را تشکیل داد. در زمان حکومت او کشف نفت در عربستان اتفاق افتاد و ثروت قابل توجهی نصیب این کشور کرد. عبدالعزیز تا سال ۱۹۵۳ که از دنیا رفت پادشاه عربستان سعودی بود.
عبدالعزیز در دهه ۱۹۳۰ میلادی، زمانی که خود را پادشاه شبه جزیره عربستان خواند
عبدالعزیز در زمان جنگ با قبایل و حاکمان شبه جزیره در دهه ۱۹۳۰ میلادی
عبدالعزیز در کنار "سرپرسی کاکس"(نفر سوم از راست) و شماری از مستشاران نظامی بریتانیا در خاورمیانه
کاخ عبدالعزیز در ریاض عربستان. سال ۱۹۱۷
عبدالعزیز در کنار شماری از اعضای خاندان آل سعود؛ ردیف عقب از چپ به راست: ناشناخته؛ فیصل بن حشر؛ فیصل بن راشد؛ عبدالعزیز ابن سعود؛ سعود بن عبد العزیز عرفه؛ ترکی بن سعود؛ سعود بن عبدالرحمان آل سعود؛ ناشناخته. ردیف جلو (کودکان): فهد (پسر سعد). خالد و محمد (پسران عبدالعزیز ابن سعود)؛ فیصل و سعود (پسران سعد).
ناهار وینستون چرچیل با عبدالعزیز در هتل "اوبرگ دولاک" در "فیوم" مصر. سال ۱۹۴۵
عکس گروهی حاضران پس از نشست "فیوم" در مصر؛ نشسته (چپ به راست) عبارتند از: لرد کیلرن، سفیر بریتانیا در مصر؛ امیر منصور، پسر پادشاه و وزیر دفاع عربستان؛ امیر عبدالله، برادر پادشاه عربستان. وینستون چرچیل، نخست وزیر بریتانیا؛ عبدالعزیز ابن سعود؛ آنتونی ایدن، وزیر امور خارجه بریتانیا؛ امیر محمد، پسر پادشاه عربستان، سر ادوارد گریگ. ایستاده (چپ به راست) عبارتند از: شیخ یوسف یاسین شیخ برهیر؛ شیخ حافظ واهب؛ شیخ عبدالله سلیمان.
دیدار ملک عبدالله پادشاه اسبق اردن با عبدالعزیز در ریاض. سال ۱۹۴۸
ملک عبدالعزیز و ولیعهد بن عبدالعزیز در جریان افتتاح خط آهن ریاض به دمام. سال ۱۹۵۱
ملک عبدالعزیز در سال های پایانی عمر
ملک عبدالعزیز در سال های پایانی عمر
ملاقات فرانگلین روزولت رئیس جمهور امریکا و عبدالعزیز. سال ۱۹۴۵
عبدالعزیز در سال های پایانی عمر
نظر کاربران
لعنت خدا به او وخاندانش ک هزاران نفرازمردم مکه و مدینه روقتل عام کردندواین حکومت نحس رو پایه گذاری کردند.
کم کم رو به موت هستند انشاالله