عکس: زنان تأثیرگذار در تاریخ الجزایر
در اینجا قصد داریم از زنانی یاد کنیم که در تاریخ الجزائر، تأثیر و نقش پررنگی داشتهاند؛ زنانی که نام آنها در حافظه تاریخی این کشور مانده و مردم این کشور برای این زنان احترام بسیاری قایلاند.
در اینجا هشت زن معروف و مؤثر در سرنوشت این کشور را معرفی میکنیم؛
ملکه تینهنان
او را مادر معنوی طوارق میدانند. مردان زُرق، آبی پوشان طوارق به تینهنان علاقه زیادی دارند و او را مادر معنوی خود میدانند، زیرا معتقدند که بسیاری از مردان طوارق از نسل تینهنان هستند. درباره او افسانهها و اساطیر بسیاری نقل میکنند و او را زنی بسیار سفر کننده و با هوش و ذکاوت بالا توصیف کردهاند. در سال ۱۹۲۵ میلادی، گروهی از باستانشناسان فرانسوی و آمریکایی، بقایای جسد او را در آبالیسا کشف کردند. هم اینک جسد او در موزهای در پایتخت الجزائر در صندوقی شیشهای نگهداری میشود.
دیهیا کاهنه معروف
دیهیا بنت تابنه ۷۱۲م-۵۸۵ از زنان مشهور تاریخ الجزائر و از قبایل أمازیغی بوده است. او کاهنه بود و به سحر و جادوگری اشتغال داشت. وی توانست یک حکومت امازیغی را در شمال قاره آفریقا پایه ریزی کند، این حکومت از الجزائر، تونس، مغرب، لیبی تا مناطقی از اروپا امتداد داشت. او به رومیان و بیزینطیان حمله کرد تا مناطق امازیغی را باز پس گیرد. دیهیا برای مردم الجزائر نماد فداکاری، شجاعت و درایت است.
لاله فاطمه نسومر
نام واقعی او فاطمه سید احمد است. او در شهر ورجه در نزدیکی شهر عین الحمال در حوالی سال ۱۸۳۰ به دنیا آمد. در سپتامبر ۱۸۶۳ در بنی سلیمان دار فانی را وداع گفت. لاله فاطمه از جمله زنانی بود که در آغازین سال های استعمار فرانسه برای کشورش ازخودگذشتگی نشان داد و نام خود را در تاریخ الجزائر ثبت کرد.
نفیسه حمود
نفیسه در سال ۱۹۲۴ در الجزائر به دنیا آمد. او از نخستین دخترانی بود که در رشته پزشکی درس خواند. نفیسه نیز در تظاهرات معروف سال ۱۹۴۵ الجزائر از جمله پیشگامان بود و علیه استعمار فرانسه تلاشهای بسیاری انجام داد. وی در سال ۱۹۴۷ سمت نایب رئیس جنبش دانشجویان مسلمان شمال آفریقا را از آن خود کرد.
انی ستاینر
او دو رگه الجزائری، فرانسوی بود؛ اما به صفوف مبارزان الجزائری پیوست. در اکتبر ۱۹۵۶دستگیر شد و به مدت پنج سال به زندان افتاد. وی پس از استقلال الجزائر تابعیت الجزائری را انتخاب کرد.
فضیله سعدان
فضیله سعدان از جمله مبارزان ضد استعماری الجزائر بود. او و خواهرش مریم سعدان برای آزادی الجزائر جان خود را از دست دادند و نام خود را در تاریخ این کشور ثبت کردند.
حسیبه بن بوعلی
او از جمله زنان معروف در شمال آفریقا و کشور الجزائر است که در خانوادهای ثروتمند و مرفه به دنیا آمد. وی تمام عمر خود را صرف مبارزه با بیسوادی و فقر در کشورش الجزائر کرد. او زندگی در رفاه و آسایش را رها کرد و به مناطق محروم و فقیرنشین کوچید و تا پایان عمر به فعالیت های خود ادامه داد.
جمیله بوحیرد
او نیز از جمله مبارزین الجزائری ضد استعمار فرانسه بود و به دلیل شجاعتهای بسیاری که از خود نشان داد، در لیست افراد تحت تعقیب قرار گرفت. در سال ۱۹۵۷ مورد اصابت گلوله قرار گرفت و مدتی را در زندان بود. جمیله بوحیرد از شهرت جهانی برخوردار است.
نظر کاربران
پس چرا اسمی از جمیله بوپاشا برده نشده