ساخت کوه مصنوعی با اندازه واقعی
این کشور که اکثر آن در کویر واقع شده، به امید تقویت توسعه ابرهای بارشی به دنبال ساخت یک کوه مصنوعی با اندازه واقعی است.
این کشور که اکثر آن در کویر واقع شده، به امید تقویت توسعه ابرهای بارشی به دنبال ساخت یک کوه مصنوعی با اندازه واقعی است.
دشتهای کویری امکان بالا رفتن هوا را که برای تبدیل آنها به ابرهای بارانزا ضروری است، مشکل میکند اما ایجاد یک کوه میتواند بارش باران را در این مناطق خشک ممکن سازد.
در این مرحله، افزایش بارش باران در مناطق خشکی مانند کالیفرنیا ممکن است مناسبتر باشد تا یک کشور که بطور طبیعی در وسط کویر قرار دارد، اما این حقیقت باعث نشده تا امارات طرح پیشنهادی سازمان دانشگاهی پژوهشهای جوی در همکاری با مرکز ملی هواشناسی و زلزله شناسی آمریکا را سفارش ندهد. محققان در حال حاضر به دنبال تعیین امکانپذیر بودن ساخت کوهستان در امارات متحده عربی هستند. این جدای از تحقیقات بعدی برای بررسی نقش ابعاد این کوه بر تغییرات چشمگیر در الگوهای هواشناسی است.
به گفته محققان، این کوه تنها باید بتواند فرآیند تشکیل ابر را افزایش دهد و نیازی به تولید ابرهای خاص بارانزا نیست. زمانی که ابرها شکل بگیرند، یک فرآیند هواشناسی موسوم به بارور کردن ابرها باعث افزایش میزان بارش این ابرها خواهد شد. اما بنظر میرسد که کار ساخت کوه هنوز در حد رویا باشد.
پیش از آغاز هرگونه ساختوساز این کوهستان مصنوعی در امارات، دانشمندان و محققان مرکز ملی هواشناسی و زلزله شناسی آمریکا به برآورد هزینه امکانپذیری این پروژه گمارده شدهاند. اگر دولت امارات تصمیم بگیرد که هزینه این پروژه عملی است، پس از آن تیمی از مهندسان به امکانپذیر بودن فیزیکی ساخت یک کوه در وسط بیابان خواهند پرداخت.
ارسال نظر