تلسکوپ خورشیدی مک مف- پیرس (the Mcmath-pierce Solar Telescope) در رصدخانه ی ملی Kitt Peak در اریزونای آمریکا مانند یک اثر هنری می ماند.
برترین ها: تلسکوپ خورشیدی مک مف- پیرس (the Mcmath-pierce Solar Telescope) در رصدخانه ی ملی Kitt Peak در اریزونای آمریکا مانند یک اثر هنری می ماند. یک ساختمان بزرگ سیمانی V شکل که ضلع قائم آن 33 متر و ضلع دیگرش 60 متر طول دارد. بر بالای این برج یک هلیواستات سه آینه ای (3-mirror heliostat) قرار دارد که نور خورشید را جمع کرده و آن را به درون تونلی مورب می فرستد که 90 متر طول دارد و در پایین تونل در زیر زمین یک آینه ی 86 سانتی متری قرار دارد که تصویر خورشید را دریافت می کند. ساخته شده در سال 1962، این تلسکوپ با قطر 1.6 متر، برزگترین دستگاه خورشیدی دنیا و بزرگترین تلسکوپ اپتیکال غیر سرپوشیده ی دنیاست. با اینکه این سازه برای مطالعه ی خورشید ساخته شده، آنقدر حساس است که ستاره های درخشان در شب نیز با آن قابل مشاهده اند.
اتاق رصد و ابزار آن در زیر زمین قرار گرفته اند تا تا از تغییرات آب و هوایی در امان باشند. هلیواستاتی که در بالای ساختمان قرار دارد با محفظه ای فولادی و سیستم خنک کننده نگه داری می شود.
این تلسکوپ به یاد دو منجم به نام های Robert Mcmath و Keith Pierce نام گذاری شده است. در زمان اقتتاحش دکتر واترمن (Waterman) نامه ای از رییس جمهور وقت آمریکا جان اف کندی خواند که این طور شروع می شود:
" تلسکوپ خورشیدی بزرگی که در رصدخانه ی ملی Kitt Peak در آریزونا قرار دارد مایه ی افتخار ملت است. بزرگترین سازه ی دنیا برای مطالعات خورشیدی به منجمان ابزاری منحصر به فرد برای تحقیق راجع به نزدیکترین ستاره به ما یعنی خورشید، ارایه می دهد. این پروژه به نفع تمامی شهروندان است..."
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر