با سمیترین قورباغههای جهان آشنا شوید
چندین دهه از زمانی که زیستشناسان به وجود قورباغههای سمی پی بردند میگذرد اما آنها به تازگی دریافتهاند که نه تنها در بدن بعضی از انواع قورباغهها سم ترشح میشود بلکه برخی از آنها از این سم به عنوان سلاح و وسیلهی دفاعی نیز استفاده میکنند.
یکی از آنها به هنگام بررسی قورباغهای به نام Corythomantis Greeningi که با نام قورباغهی سبز نیز شناخته میشود توسط تیغههای روی گردن این قورباغه مصدوم شد و تا پنج ساعت درد شدیدی را در دست خود احساس میکرد. او بسیار خوششانس بود چرا که بعداً مشخص شد زهر این قورباغه کمتر از نوع دیگر خطرناک بوده است و اعضای این تیم تحقیقاتی امیدوارند از اثرات و کارکرد زهر قورباغهی دیگر همچنان بیاطلاع بمانند!
تنها یک گرم از زهر قورباغهی سمیتر به نام Aparasphenodon Brunoi میتواند بیش از ۳۰۰۰۰۰ موش یا ۸۰ مرد بزرگسال را از بین ببرد در حالی که یک گرم از زهر قورباغهی سبز تنها به اندازهی کشتن ۲۴۰۰۰ موش یا ۶ انسان قدرت دارد. زهر افعی روزندار برزیلی که ماری بسیار مرگبار است نصف زهر قورباغهی سبز و ۲۵ برابر کمتر از Aparasphenodon Brunoi قدرت دارد و گفته میشود در گذشته بومیان آمریکای جنوبی از زهر این قورباغهها برای مسموم کردن تیرها و دارتهای خود استفاده میکردهاند.
گرچه سمی بودن انواع مختلف قورباغهها مدتهاست کشف شده اما این نخستین بار است که این جانوران از لحاظ زیستشناختی مورد بررسی قرار میگیرند. تا کنون حیوان خاصی که این قورباغهها را شکار کند شناخته نشده که کاملاً طبیعی به نظر میرسد چرا که این قورباغهها در صورت لمس شدن زهر ترشح میکنند و تیغههای قرار گرفته بر پشت گردنشان این زهر را به بدن موجودی که لمسشان کرده وارد میکنند. محققین گمان میکنند این قورباغهها نسبت به زهر خودشان ایمن باشند گرچه هنوز این نظریه را آزمایش نکردهاند و همچنین فکر میکنند که این سم تنها برای دفاع در برابر شکارچیان کاربرد داشته باشد و از آن برای شکار طعمه استفاده نشود.
ارسال نظر