روز «حوله» مبارک!
بشر روزی حتی فکرش را هم میکرد که کیهان تا این اندازه عظیم و باشکوه باشد. روزی بود که کره ماه غایت برداشت بشر از آسمانها بود، اما حالا حتی منظومه شمسی نیز در برابر عظمت گیتی هیچ است.
به گزارش اکسپرس، داگلاس آدامز نویسنده «کتاب راهنمای مسافران کهکشان» است و طرفداران او روز ۲۵ ماه مه با عنوان «روز حوله» به افتخار او جشن میگیرند. به همین دلیل در اینجا قصد داریم چند موردی که احتمالا در مورد کهکشان راه شیری نمیدانستید را به شما معرفی کنیم.
۱. از ابتدا تا انتهای کهکشان راه شیری حداقل صد هزار سال نوری فاصله است.
۲. شکل کهکشان راه شیری مانند یک مارپیچ بسیار بزرگ است که هر ۲۰۰ میلیون سال یک بار میچرخد.
۳. تعداد تخمینی ستارهها در کهکشان راه شیری بین ۱۰۰ میلیارد تا ۴۰۰ میلیارد ستاره است.
۴. رومیها به آن «ویا لاکتیا» میگفتند که در لغت به معنای راه شیری است. یونانیها نیز به آن «دایره شیری» میگفتند که در واقع هر دو آنها به رنگ سفید تار در آسمان شب اشاره داشتند.
۵. شکلات راه شیری در سال ۱۹۲۳ تولید شد. اما نام آن شکلات از کهکشان راه شیری گرفته نشده بود، بلکه از نام یک میلکشیک معروف آن دوران گرفته شده بود.
۶. شکلات مشهور «مارز بار» نیز از نام انگلیسی سیاره مریخ (Mars) گرفته نشده بود. در حقیقت از نام فرانک سی مارز گرفته شده بود که آن ملیکشیک معروف را درست کرده بود.
۷. اولین نفری که اثبات کرد در کهکشان راه شیری ستاره وجود دارد کسی نبود جز گالیله که در سال ۱۶۱۰ میلادی این کار را انجام داد.
۸. کهکشان راه شیری تا حدود ۵ میلیارد سال دیگر با کهکشان آندرومدا برخورد خواهد کرد.
۹. اولین باری که روز حوله جشن گرفته شد برمیگردد به ۲۵ مه سال ۲۰۰۱ میلادی؛ یعنی دو هفته پس از مرگ داگلاس آدامز.
ارسال نظر