۵ مجسمهای که پایین کشیده شدند +عکس
یکی از قدیمیترین دانشگاههای آفریقای جنوبی به حمایت از برچیدن مجسمه سیسیل رودز رای داد.
به گزارش بی بی سی، مجسمه سیسیل رودز، از شخصیتهای دوران استعمار بریتانیا، روز پنجشنبه ۹ آوریل در پی اعتراض دانشجویان از دانشگاه کیپ تاون آفریقای جنوبی پایین کشیده شد.
این دانشجویان میگویند این مجسمه نماد ظلم و ستم تاریخی سفیدپوستان بود.
در این مطلب نگاهی شده است به مجسمههایی که ظرف چند سال اخیر به دلیل نمادین بودنشان پایین آورده شدهاند.
در سال ۲۰۰۳، زمانی که تانکهای ایالات متحده وارد بغداد شدند و دولت صدام حسین را سرنگون کردند در میدان اصلی شهر جشن و شادمانی برپا شد.
عراقیها تلاش کردند مجسمه بزرگ صدام حسین را پایین بیاورند اما نتوانستند. بعدا نیروهای آمریکایی به آنها پیوستند و با جرثقیل مجسمه را پایین کشیدند.
میلیونها نفر در سراسر جهان این صحنه را به صورت زنده از تلویزیون تماشا کردند.
در سال ۲۰۱۱، شورشیان لیبی مجتمع بابالعزیزیه سرهنگ معمر قذافی در طرابلس را به دست گرفتند، این مجتمع از معدود مکانهایی بود که پس از قیام مردم علیه قذافی هنوز در کنترل او باقی مانده بود.
تلویزیون محلی نشان میداد که قیام کنندگان سر مجسمه رهبر لیبی را شکسته بودند و آن را که روی زمین افتاده بود، با پا میزدند.
در دسامبر سال ۲۰۱۳، پس از آن که دولت اوکراین از امضای یک توافقنامه نزدیکی با اتحادیه اروپا خودداری کرد، تظاهرکنندگان مخالف دولت خیابان های شهر کیف، پایتخت اوکراین، را اشغال کردند.
معترضان که مخالف پیوستن اوکراین به اتحاد گمرکی با روسیه بودند، مجسمه ولادیمیر لنین، رهبر انقلاب روسیه را پایین کشیدند و با چکش شکستند.
این موضوع تخریب مجسمههای لنین در شهرهای دیگر اوکراین را باعث شد.
مجسمه فلیکس دزرژینسکی، بنیانگذار اولین نیروی پلیس مخفی شوروی، موسوم به چکه، در سال ۱۹۹۱ از میدان لوبیانکای مسکو پایین کشیده شد.
این واقعه پس از یک کودتای نافرجام علیه میخائیل گورباچف، رهبر وقت اتحاد جماهیر شوروی سابق، روی داد.
چکه (مخفف کمیته فوق العاده) یکی از نامهای سابق کاگب بود. در طول دوران کمونیسم این نهاد مسئول ربودن، شکنجه و قتل هزاران نفر از مردم بود.
در سال ۲۰۱۳، مجسمه برنز زینالدین زیدان، بازیکن فرانسوی فوتبال که صحنه ضربه او به رقیبش در جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶ را تصویر می کرد، از مرکز شهر دوحه، پایتخت قطر برچیده شد.
این مجسمه که توسط یک مجسمه ساز الجزایری الاصل ساخته شده بود، تنها چند هفته پیش از آن نصب شده بود اما خشم گروههای محافظهکاری میان مسلمانان را برانگیخت. آنها میگفتند این مجسمه ترویج کننده بتپرستی است.
منتقدان دیگر این مجسمه می گفتند که خشونت را ترویج میکند و بدسلیقه است. این مجسمه زیدان را در حالی نشان میدهد که با سر، به سینه مارکو ماتراتزی، فوتبالیست ایتالیایی ضربه میزند.
ارسال نظر