از کشورهای لیلیپوتی جهان چه میدانید؟
وقتی واژه کشور را به کار میبریم، ناخودآگاه محدوده جغرافیایی وسیع با جمعیتی زیاد را به یاد میآوریم، اما در میان بیش از ۲۰۰ کشور جهان، کشورهایی هستند که کمتر از حتی یک کیلومتر مربع (!) مساحت دارند، با این وجود گردشگران زیادی را به خود جذب میکنند.
برخی از کشورها با فرهنگ و دولت مستقل خود در عین دورافتادگی، از جمله ثروتمندترین نقاط جهان به حساب میآیند.
۱. واتیکان، کوچکترین کشور مستقل جهان
واتیکان کوچکترین کشور جهان است که تنها و تنها ۴۴ مترمربع مساحت دارد! واتیکان محل اقامت پاپ را با نام «سریر مقدس» هم میشناسند. کوچکترین کشور جهان در دل شهر رم، پایتخت ایتالیا قرار دارد و مرکز اصلی کلیسای کاتولیک است. کلیسای «سن پیترو» که بزرگترین کلیسای جهان و مامن آثار بزرگ هنری دوره رنسانس است، در این کشور واقع است. واتیکان، با جمعیتی حدود ۸۰۰ نفر، کمجمعیتترین کشور مستقل دنیا محسوب میشود. درآمد واتیکان از کمکهای داوطلبانه بیش از یک میلیارد عضو کلیساهای کاتولیک در سرتاسر جهان تامین میشود. فروش تمبرهای پستی، درآمدهای گردشگری و فروش بلیت ورودی موزهها نیز از دیگر منابع مالی کوچکترین کشور جهان است.
۲. موناکو، حیاط خلوت میلیاردرها
موناکو در «فرنچ ریویرا» واقع و محل سکونت تعداد زیادی از میلیونرها و میلیاردرهای جهان است. این کشور که تنها دو کیلومترمربع وسعت دارد، به قمارخانهها و ابزار تجملاتیاش شهرت دارد. افراد مشهور و ثروتمند بسیاری به این جزیره میروند و تعطیلات خود را در آن سپری میکنند. بیشتر ساکنین این جزیره فرانسویزبان هستند، چرا که موناکو از سه طرف در انحصار مرزهای فرانسه است و از یک طرف به دریای مدیترانه راه دارد. با ۳۶ هزار نفر جمعیت، موناکو پرجمعیتترین کشور جهان لقب گرفته است. پرطرفدارترین رویداد سالانه این کشور، مسابقات فرمول یک است که مسیر آن از وسط شهر میگذرد.
۳. نائورو، چاقترین ملت دنیا
جزیره ۲۱ کیلومترمربعی نائورو در شرق استرالیا واقع است و به کوچکترین کشور جزیرهای جهان ملقب است. در دهه ۱۹۸۰ این منطقه از مهمترین منابع فسفات بوده اما اکنون از رادار گردشگران بینالمللی خارج است. این جزیره که پیش از این pleasant island نامیده میشد، اکنون با معادن خالی فسفات، ۹۰ درصد نرخ بیکاری دارد. ۱۰ درصد باقیمانده ساکنین این کشور، در دولت مشغول به کارند. جالب است بدانید که نائورو، چاقترین ملت جهان را دارد؛ ۹۷ درصد مردان و ۹۳ درصد زنان این سرزمین از اضافهوزن رنج میبرند، به همین دلیل بالاترین آمار ابتلا به دیابت نوع دو جهان، از آن این کشور است. ۴۰ درصد جمعیت این جزیره به بیماری دیابت مبتلا هستند.
۴. تووالو، کشوری با یک بیمارستان
تووالو که سابقا جزایر «الیس» نام داشت، در غرب استرالیا واقع است. این کشور ۲۶ کیلومترمربعی، ۱۰ هزار نفر جمعیت دارد. تنها یک بیمارستان در جزیره اصلی تووالو وجود دارد. این مجمعالجزایر تا سال ۱۹۷۸ جزو خاک بریتانیا به حساب میآمد. راه پیدا کردن به خاک این سرزمین کوچک خیلی سخت است، بنابراین صنعت گردشگری در آن رونق ندارد. در سال ۲۰۱۰ کمتر از ۲۰۰۰ نفر وارد خاک تووالو شدند که ۶۵ درصد آنها به دلایل کاری به این کشور سفر کرده بودند.
۵. سن مارینو، قدیمیترین پادشاهی جهان
جمهوری سن مارینو با ۶۱ کیلومترمربع در دل ایتالیا قرار گرفته و یکی از قدیمیترین پادشاهیهای جهان را دارد. این کشور که یکی از سه کشور کوچک اروپاست، از ثروتمندرینهای جهان به شمار میرود و ۳۰ هزار نفر جمعیت دارد. داشتن درصد بیکاری بسیار پایین، یکی از امتیازات این کشور اروپایی است.
۶. لیختناشتاین، ثروتمندترین کشور جهان
مردم این کشور آلمانیزبان تنها ملتی هستند که به طور کامل از کوهستانهای آلپ زندگی میگذرانند. لیختناشتاین بین سوئیس و اتریش واقع شده و تنها با ۱۶۰ کیلومترمربع مساحت، لقب «ثروتمندترین کشور جهان» را یدک میکشد. نرخ بیکاری در این کشور کوچک ۱.۵ درصد، یعنی پایینترین حد ممکن در دنیاست. این کشور فاقد فرودگاه است، بنابراین برای سفر به آن باید به فرودگاه زوریخ سوئیس بروید. کشور لیختناشتاین همچنان توسط یک شاهزاده اداره میشود.
۷. سنت کیتس و نویس، میزبان گردشگران غواصی
این دو جزیره کارائیبی اولین مکانهایی بودند که توسط اروپاییها اشغال شدند، اما اکنون درآمد این کشور مستقل ۲۶۱ کیلومترمربعی از طریق فعالیتهای گردشگری، کشاورزی و صنعتی تامین میشود. زیستگاه وسیع و بینظیر دریایی سنت کیتس و نویس، این جزایر را به یکی از زیباترین مقاصد گردشگرانی تبدیل کرده که به غواصی علاقهمندند. این کشور که سالهای متمادی صادرکننده نیشکر و دیگر محصولات کشاورزی به اقصینقاط جهان بوده، اکنون مملو از هتلها و اقامتگاههایی است که از مسافران خارجی میزبانی میکنند.
۸. مالدیو، کوچکترین کشور آسیا
با احتساب مساحت و جمعیت، مالدیو کوچکترین کشور آسیا است. این مقصد گردشگری پرطرفدار در دریای هند واقع است و شامل بیش از ۱۱۹۲ جزیره مرجانی میشود. مساحت کلی این مجمعالجزایر ۳۰۰ کیلومترمربع میرسد. مالدیو یکی از پراکندهترین کشورهای جهان است و زمانی کلونی کشورهای مختلفی چون پرتغال، هلند و انگلستان بوده، اما از سال ۱۹۶۵ کشوری مستقل است. امروز مالدیو به دلیل بهره بردن از مزایای اکوتوریستی همچون شنهای معروفش و آبهای شفاف و آبیرنگش، مقصد جذابی برای گردشگران بینالمللی حساب میآید.
۹. مالتا، میراث ۷۰۰۰ ساله در دل دریای مدیترانه
مالتا هم کشوری جزیرهای است، اما در دریای مدیترانه واقع است. سه جزیره که جمع همهشان به ۳۱۶ کیلومترمربع میرسد را جمهوری مالتا را تشکیل میدهند؛ گُزو، کومینو و بزرگترین آنها مالتا. ۴۵۰ هزار نفر در این جزیره ساکن هستند و آن را تبدیل به یکی از پرجمعیتترین کشورهای جهان با توجه به مساحتش کردهاند. مالتا با هوای آفتابی، شبهای پر جنبوجوش، سواحل دیدنی و تاریخی غنی، یکی از محبوبترین مقاصد گردشگری جهان است.
۱۰. گرانادا، جزیره ادویهها
«گرانادا» جزیرهای کارائیبی با مساحتی ۳۴۴ کیلومترمربعی است که به «جزیره ادویهها» شهرت دارد. این کشور بزرگترین تولیدکننده جوز هندی در جهان است. گرانادا که در شمال غربی ترینیداد و توباگو واقع است، از سال ۱۶۴۹ تا ۱۷۶۳ مستعمره فرانسه بود. تاثیر فرهنگ و سنن فرانسوی هنوز در آیینهای ملت این سرزمین مشاهده میشود. کریکت ورزش محبوب گراناداییهایی است. این جزیره که از مقاصد پرطرفدار گردشگری است، با معماری و هنر تاثیرپذیرفته از فرهنگ فرانسویها، از میهمانان خود پذیرایی میکند.
نظر کاربران
خیلی جالب بود.ممنون
وای چه جالب!
البته اینکه کشورهای اینچنینی نرخ بیکاری بسیار پایینی دارن چندان چیز شگفت انگیزی نیست. خوب جمعیتشون بسیار پایینه.جمعیت اینا به میلیون هم نمیرسه.
بیکاری همیشه در کشورهای پرجمعیت و دارای فقر فرهنگی بیداد میکنه که البته نقش فرهنگ خیلی بیشتره