عکس: چایفروشان هند
در هند، مانند کشورهای دیگر از جمله ایران، چای تنها یک نوشیدنی معمولی نیست، بلکه جزیی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره مردم است.
برترین ها: در هند، مانند کشورهای دیگر از جمله ایران، چای تنها یک نوشیدنی معمولی نیست، بلکه جزیی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره مردم است. در این مجموعه، "زَک مارکس" و "رشام گلاتلی، نگاهی به اهمیت چای و فروشندگان آن انداخته اند که در زبان محلی به آنها "چای والا" می گویند. در هند سالانه ۸۳۷ هزار تن چای مصرف می شود. در دو طرف خیابان ها فروشندگان چای یا همان چای والاها را می بینیم که به مردم چای می دهند. هندی ها چای را با ادویه جات، شکر و شیر می نوشند.
سانتوش یکی از فروشندگان چای در مومبای (بمبئی) است. بسیاری از مغازه هایی که او سال های قبل به آنها چای می فروخت، اکنون به دفاتر شرکت ها تبدیل شده اند که سانتوش نمی تواند وارد آنها شود. هر چند، کارگرانی که به ساختمان سازی در آن منطقه مشغولند، به مشتریان او تبدیل شده اند. آنها چای سانتوش را که با شیر غلیظ و زنجفیل تازه تهیه می کند، به چای کیسه ای اداره ها ترجیح می دهند.
گفته می شود که زنجفیل، که در شمال هند به چای می زنند، فواید بسیاری دارد و از جمله بدن را در زمستان گرم نگه می دارد. این گیاه صدها سال در هند مصرف می شده است و وقتی بریتانیایی در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم سبب محبوبیت چای در هند شدند، هندی ها زنجفیل را نیز به آن افزودند.
شوبهان باروا در یکی از مناطق خوب کلکته دکه چای فروشی دارد. او به طور معمول تا ساعت ۱۰ شب باز است ولی در طول جشن سالانه هندوها، تا ساعت پنج صبح چای، تخم مرغ و نان تست فرانسوی به مشتریان می فروشد.
سال گذشته در مراسم هندوها که در رودخانه انجام می شود، یک مرد جوان غرق شد. آن شب هم دکه های چای فروشی به مردم عزادار چای می فروختند.
در قدیم، چای را در ظرف های سفالی می نوشیدند. این ظروف هنوز هم در کلکته طرفدار دارد.
روکمانی اهل ایالت تامیل نادو در جنوب هند است که کارش در تمام عمر، جمع آوری برگ های چای در مزرعه بوده است. او هر روز برای گروهی از زنان دیگر که در همان مزرعه کار می کنند، چای دم می کند.
گانش یکی دیگر از فروشندگان چای است که در ایستگاه راه آهنی در ایالت بهار کار می کند. سفر با قطار در هند، همیشه صدای "چای، چایِ" چای فروشان را در ایستگاه ها تداعی می کند که با یک کتری بزرگ در دست حرکت می کنند.
دکه های چای فروشی معمولا یک تجارت خانوادگی است که نسل به نسل منتقل می شود. صاحب این چای فروشی در شهر واراناسی، از مقدس ترین شهرهای هند، آن را از پدرش به ارث برده است.
در کنار رودخانه گنگ در شهر واراناسی، محل سوزاندن اجساد مردگان قرار دارد و در کنار آن این چای فروشی است. پدر "لالو"، صاحب دکه، ۴۰ سال پیش آن را باز کرده است. کسانی که برای عزاداری مردگانشان به اینجا می آیند، مکانی برای نشستن و نوشیدن چای دارند. عکس ها از "زک مارکس" و "رشام گلاتلی".
نظر کاربران
چقدر کثیف...
پاسخ ها
از همه جای دنیا تمیز تره، چون آزادی و دموکراسی هست. جهان آینده ناچار برای ادامه حیات باید خودش رو به فرهنگ هند نزدیک کنه ( حالا صرف نظر از خرافات و کثیفی و ...) در واقع من معتقدم که همه مردم دنیا و به خصوص ایرانی ها باید حد اقل یک بار هند رو از نزدیک ببینند.
بهترین جا واسه انتقال بیماری هایی مثل هپاتیت ب و....
حالم از هرچی چایی بهم خورد.
وییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییی