زندگی یک «شیزوفرنی» در قاب دوربین
حالات مختلف یک بیمار شیزوفرنیک موضوعی است که «جولیا سایبولارتز» در مجموعه عکسهای «ریاضیدان» خود به آن پرداخته است.
عکاسان از جمله هنرمندانی هستند که برای دقت به نکات ریز دنیای اطراف و به تصویر کشیدن احساسات ناگفتنی شهرت دارند. زندگی روزمره مردی که بیش از ۲۰ سال از عمرش را با بیماری روانی شیزوفرنی درگیر است، سوژه مجموعه عکسهای جولیا سایبولارتز شده است.
«اسلاوک کوزمالا» در اصل پسرخاله عکاس است که در این مستند بیکلام داستان زندگیش روایت شده است. سایبولارتز در این عکسها اسلاوک را در حالات مختلف از جمله تکیه داده به تنه درخت و در حال تماشای یکی از اعضای خانوادهاش در خواب نشان داده تا گوشههایی از تنهایی او را به تصویر بکشد.
به گزارش هافینگتون پست، این هنرمند درباره سوژه خاص عکسهایش گفت: من تحت تأثیر دیدگاه بیهمتای اسلاوک نسبت به دنیا و رویکرد مثبت وی نسبت به چالشهای مهم زندگیاش قرار گرفتم. اسلاوک پسرخاله من است، اما من او را دوست خود میدانم. ما سالهای زیادی را در کنار هم گذراندیم، با هم بزرگ شدیم و تعطیلات زیادی را با هم سپری کردیم.
این عکاس کارهای خود را مستندگونه نمیداند، بلکه به زعم خودش اینها کارهایی هستند که مرز بین واقعیت و خیال را از بین میبرند. تمام پس زمینهها و مناظر مجموعه «ریاضیدان» دستنخورده و مربوط به زندگی روزمره سوژه هستند تا مخاطب مستقیما با آنچه اسلاوک در طول روز با آن برخورد دارد، روبرو شود.
سایبورلاتز در پایان مصاحبهاش با هافینگتونپست اظهار داشت: عکسهای این مجموعه قرار است چگونگی به چالش کشیده شدن و تقویت تعاملات روزانه توسط یک بیماری را نشان دهد. این تصاویر به جای این که به تنهایی توضیحدهندهی یک حالت باشند، لحظاتی را به ثبت رساندند که مخاطب را به یک روایت جمعی میرساند.
ارسال نظر