نور به خانه بیاورید
در آشپزخانههای قدیم که مانند امروز دارای کابینتهای ثابت و جاسازی شده و محل مشخصی برای اجاق گاز، یخچال و دیگر وسایل آشپزخانه نبودند، نورپردازی اغلب بهوسیله یک چراغ آویز سقفی که در مرکز سقف آشپزخانه نصب میشد انجام میگرفت، چراکه اغلب فعالیتهای داخل آشپزخانه (مانند آمادهسازی مواد غذایی ) روی میز وسط آشپزخانه انجام میشد...
در آشپزخانههای امروزی قسمت اعظم کار در آشپزخانه روی سطح کابینتها در کنار اجاق گاز و یا شیر آب و سینک ظرفشویی انجام میشود که در اغلب آشپزخانهها همگی در کنار دیوار قرار دارند اما هنوز چراغهای سقفی از وسط سقف آشپزخانه آویزان هستند، در نتیجه افراد اغلب پشت به منبع نور و در زیر سایه خود مشغول به کار هستند و هنگام کار از نور کافی برخوردار نیستند. با توجه به تغییرات ساختار آشپزخانههای امروزی نسبت به گذشته، ما در بخشهایی از آشپزخانه که اغلب محل انجام کار محسوب میشود به نور کافی نیاز داریم. مانند سطح روی اجاق گاز، سینک ظرفشویی و سطوح روی کابینتها که برای آمادهسازی وسایل آشپزی و مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرند. علاوه بر نیاز به روشنایی در این اماکن، فضای کلی آشپزخانه نیز باید از نور کافی برخوردار باشد. همچنین در بسیاری از آشپزخانهها بعضی از کابینتها با درهای شیشهای و بهصورت ویترین ساخته شدهاند تا از آنها برای به نمایش گذاشتن ظروف زیبا و تزئینی استفاده شود. این کابینتها نیز نیاز به نورپردازی داخلی دارند. به این ترتیب ما نیاز به یک مجموعه منابع نوری داریم که هریک به صورت جداگانه قابل کنترل باشند.
نور کافی برای سطح روی اجاق گاز در آشپزخانههایی که دارای یک هواکش یا هود در بالای اجاق گاز هستند بهراحتی توسط چراغ هواکش تأمین میشود. اگر بالای اجاق گاز، هواکش مجهز به چراغ وجود ندارد باید یک چراغ قابل تنظیم در بالای اجاق گاز نصب شود. همچنین بالای سینک ظرفشویی نیز به یک چراغ نیاز است تا شب هنگام نور کافی برای شست و شوی ظروف و مواد غذایی را برای ما فراهم کند. ترجیحاً هر یک از این چراغها باید دارای کلید کنترل مجزا باشند تا فقط در مواقع لزوم مورد استفاده قرار گیرند.
برای تأمین نور کافی در سطح روی کابینتها از آنجا که اغلب این سطوح در زیر کابینتهای دیواری قرار دارند بهراحتی میتوان از چراغهای مهتابی که در زیر کابینتها نصب میشوند بهره گرفت. به این ترتیب چراغهای نصب شده در زیر کابینتهای دیواری بی آنکه دیده شوند و یا موجب آزار چشم باشند نور کافی را بر سطح روی کابینتها میتابانند. چنانچه کابینتهای زمینی عمیق باشند و نور محیط به اندازه کافی درون آنها را روشن نکند برای دسترسی راحت به وسایل داخل این نوع کابینتها میتوان چراغهای کوچکی در آنها نصب کرد که با کلیدهای اتوماتیک کنترل شوند و با باز و بستهشدن در کابینتها روشن و خاموش شوند.اگر آشپزخانه شما محل صرف غذا نیز هست استفاده از چراغهای سقفی که ارتفاعشان قابل تنظیم است درست در بالای میز غذاخوری ایده خوبی است. این چراغها میتوانند هنگام صرف غذا روی میز را به خوبی روشن کنند و در مواقعی که از میز استفاده نمیشود فضای کلی آشپزخانه را روشنایی ببخشند.
نورپردازی در فضای حمام و دستشویی از اهمیت کمتری برخوردار است و به سادگی با نصب چراغهای سقفی قابل اجراست. در حمام و دستشویی علاوه بر چراغهای سقفی که برای تأمین روشنایی محیط مورد استفاده قرار میگیرند نصب یک چراغ دیواری در بالای آینه نیز ضروری است اما توجه داشته باشید که برای این منظور از چراغهای فلورسنت استفاده نکنید زیرا نور این چراغها موجب تغییر برخی از رنگها شده و تصویر شما را با رنگهای غیرواقعی در آینه منعکس میکنند.نورپردازی قسمتهای مختلف خانه، هال ورودی، راهروها و راهپلهها را نیز فراموش نکنید. این اماکن در هر خانهای باید از نور فراوان برخوردار باشند به خصوص راهپلهها که در حفظ ایمنی و سلامتی خانواده و مهمانان اهمیت بسزایی دارد. در اینجا ایمنی مهمتر از زیبایی است و بهترین روش نورپردازی روشنکردن مسیر حرکت و سطح روی پلکان با چراغهایی است که به دیوار نصب میشوند و نور را به طرف پایین میتابانند. استفاده از چراغهای دیواری کار تعویض لامپ را نیز سادهتر میکند.آنچه تاکنون بیان شد برای تأمین نور کافی و روشنایی لازم برای انجام فعالیتهای گوناگون در هر یک از اتاقها بود اما نورپردازی میتواند برای زیباسازی و جلب توجه بیننده به سوی اشیای تزئینی و ویژگیهای زیبای یک اتاق نیز باشد. برای این منظور بهترین انتخاب چراغهای قابل تنظیمی هستند که بهصورت تک، دوتایی و سهتایی در بازار موجودند و پس از نصب در یک نقطه از دیوار میتوان هر یک از آنها را به سمت دلخواه تنظیم کرد به صورتی که محل مورد نظر ما را روشن کند. نور این چراغها را میتوان به راحتی روی یک دیوار، یک تابلو و یا یک مجسمه دلخواه تنظیم کرد و یا حتی بخشی خاص از اتاق (مانند محل قرارگیری شومینه و یا یک آرک در سقف) را بهوسیله آنها روشن کرد.
منبع : Decorationnews.com
ارسال نظر