آشـپـزخـانه زیـبـا
با وجود توجه به مسائل استاندارد، هنوز هم طرز ساخت ابعاد آشپزخانه و لوازم آن به صورت قابل ملاحظهای در حال تغییر و تحول است. در یک آشپزخانه مهندسیساز، تمام وسایل طوری چیده میشوند که غیرقابل تغییر بوده و دارای سطوح کاری و ذخیره مواد باشند.
در این نوع آشپزخانه مواد مورد استفاده در آشپزخانه، معمولا از جنس چوب ـ تخته چندلا ـ نئوپان و پلاستیک هستند. روی سطوح چوبی رو باز را میتوان با پوششی از لاک چوب یا روکشی از پلاستیک پوشاند. قفسههای آشپزخانه به صورت چوبی یا تختهای با روکش پلاستیکی هستند، استفاده از قفسههای فلزی برای قرار دادن قابلمه و ماهی تابه بهتر است. در صورت کوچک بودن فضای آشپزخانه نصب درهای کشویی یا تاشو توصیه میشود. زیرا این درها در هنگام باز شدن فضای چندانی را اشغال نمیکنند.
از کابینتهای طبقهدار برای نگهداری ظروف بزرگ و سنگین یا وسایلی که از آنها به ندرت استفاده میشود، میتوان بهره گرفت. کابینتهای دیواری عمق کمی دارند، بنابراین از سطوح کاری زیر آنها میتوان بدون هیچ مشکلی استفاده کرد. با گذاشتن ظروف چینی داخل این کابینتها فرد میتواند بدون خم شدن، آنها را بر دارد و به آنها دسترسی داشته باشد. کمدهای یکسره بلند برای نگهداری مواد پاککننده و جارو و ... مناسب هستند. میتوان یخچالهای خانگی کوچک، اجاق گاز یا ماکروویو را با ارتفاع مناسب روی آنها قرار داد.
سینکهای ظرفشویی و تختههای آبگیری ظروف باید متناسب با داخل کابینتهای طبقهدار باشند، چون در داخل این کابینتها میتوان یک سطل زباله، ماشین ظرفشویی و چیزهای مصرفی دیگر را (در صورت لزوم یک آبگرمکن برقی) جای داد. وجود دستگاه مکش هوا در بالای اجاق الزامی است. هودهای مکنده برای این کار بسیار مناسب هستند. یک تفاوت عمده بین سیستم مکش هوا و سیستم چرخشی وجود دارد و آن اینکه در سیستمهای مکنده، باید حفرهای رو به بیرون تعبیه شود.
این سیستمها نسبت به سیستمهای چرخشی کارآمدتر بوده و بیشتر مورد توجه واقع میشوند.
در هنگام طراحی و نقشهکشی و به منظور ایجاد فضای کافی برای نگهداری و ذخیره مواد در آشپزخانه، باید به ابعاد کابینتها و لوازم داخل آنها توجه کرد. اجاقهای گازی و برقی مدرن باید طوری طراحی شوند که متناسب با لوازم دیگر بوده و در مجموع باعث سهولت روند کار در آشپزخانه شوند.
در چنین محیطی باید از پریز به حد کافی استفاده کرد. یعنی برای هر منطقه کاری و آمادهسازی مواد غذایی یک جفت پریز کافی است.
استفاده از سینکهای ظرفشویی دو لنگه مناسبتر است، چون از یک طرف آن برای آبکشی ظروف و از طرف دیگر برای قرار دادن ظروف کثیف استفاده میشود. ماشین ظرفشویی باید در طرف راست یا چپ سینک قرار گیرد.
اگر فضای آشپزخانه بسیار کوچک باشد، ساخت آشپزخانه فشرده راهحل مشکل است. چون چنین آشپرخانههایی نیاز به فضایی کم داشته و متناسب با لوازم دیگر هستند. آشپزخانهها باید طوری ساخته شوند که در جهت شمال به شرق یا شمال بــه غـــرب بوده و مجاور باغهای گل وگیاه ،سبزیجات و زیرزمین باشند.
معمولاً آشپزخانه باید به دروازه باغ، در خانه، محل بازی بچهها و حیاط دید داشته باشند و از لحاظ داخلی متناسب با آبدارخانه، ناهارخوری و اتاق پر مصرف ساخته شود.
هرچند آشپزخانه یک محل کار در داخل خانه است، ولی اتاقی است که کدبانوی خانه بیشتر اوقات خود را در آن سپری میکند بنابراین طراحی آن باید در نهایت دقت انجام شود.
همچنین اگر در داخل آشپزخانه میز ناهارخوری وجود داشته باشد، محلی مناسب برای جمع شدن افراد خانواده در کنار یکدیگر است.
منبع : Decorationnews.com
ارسال نظر