۸۷۵۴۲۹
۳۹ نظر
۵۳۸۰
۳۹ نظر
۵۳۸۰
پ

چگونه با گردشگران خارجی برخورد کنیم؟

«گابریل» از ایتالیا به ایران آمده و ۲۳ ساله است. او به قابل استفاده نبودن کارت‌های اعتباری کشور‌های اروپایی در ایران به عنوان یک دردسر اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: «من هر هفته پول‌هایم را به ریال تبدیل می‌کردم. خیلی جالب و خنده‌دار بود، چون هر هفته از هفته پیش پولدارتر می‌شدم!»

برترین‌ها: گردشگری به عنوان یک صنعت مهم همواره مورد توجه کشور‌های پیشرفته جهان بوده است. این صنعت در برخی از کشور‌ها بخش قابل توجهی از تولید ناخالص ملی را تامین می‌کند.

در گزارش سال ۲۰۱۷ سازمان جهانی گردشگری ملل‌متحد (UNWTO) فرانسه با ۸۶٫۹ میلیون گردشگر ورودی پذیرای بیشترین تعداد بازدیدکننده در سال ۲۰۱۷ بوده است و اسپانیا با ۸۱٫۸ میلیون نفر در رتبه دوم ایستاده است. در این رده‌بندی، ترکیه با میزبانی از ۳۷٫۶ میلیون گردشگر بین‌المللی در رتبه هشتم قرار دارد.

چگونه با گردشگران خارجی برخورد کنیم؟

براساس گزارش ۲۰۱۸ سازمان جهانی گردشگری ملل‌متحد، تعداد گردشگران ورودی به ایران در سال ۲۰۱۶ برابر با ۴ میلیون و ۹۴۲ هزار نفر بود که این رقم با رشد منفی ۱٫۵ درصد در سال ۲۰۱۷ به ۴ میلیون و ۸۶۷ هزار نفر رسید و به این ترتیب، سال گذشته سهم ایران از گردشگری جهانی فقط ۱٫۵ درصد بوده است. اما به‌دلیل‌اینکه، ایران در این رده‌بندی در فهرست جنوب آسیا است باوجود این درصد اندک، پس‌از هند که با ۱۵میلیون و ۵۴۳ گردشگر ورودی، ۴٫۸ درصد از سهم گردشگری بین‌المللی را کسب کرده است در رتبه دوم این فهرست ایستاده است.

درآمد این صنعت بخشی از منبع بودجه‌ای کشور‌ها قرار می‌گیرد. همچنین در بسیاری از کشور‌ها با برنامه‌ریزی‌های بلندمدت و در راستای رونق بخشیدن به این صنعت، ردیف بودجه قابل توجهی برای فراهم آوردن زیرساخت‌های گردشگری در نظر گرفته می‌شود.

ظرفیت‌های گردشگری ایران شامل جذابیت‌های تاریخی و باستانی، فرهنگی، صنایع دستی و تنوع زیست محیطی است. به لحاظ منابع طبیعی، ایران کشوری چهار فصل است و قرار گرفتن کشورمان میان دو دریای خزر و خلیج فارس تنوع زیست محیطی را منجر شده است. دریا، دریاچه، جنگل، کویر، رودخانه، کوه‌های بلند و دشت‌ها و جلگه‌ها از این دست محسوب می‌گردند.

چگونه با گردشگران خارجی برخورد کنیم؟

گستردگی آثار باستانی و تاریخی نیز در کشور ما سرتاسری است و فراوانی آن به لحاظ کمی و کیفی بر کسی پوشیده نیست. در دنیای امروز که جهانی شدن و فرایند یکسان‌سازی در عموم پدیده‌ها مشاهده می‌گردد، فردیت فرهنگی و بومی، ذهن‌های کنجکاو و علاقه‌مند را به سمت خود جذب می‌کند. از این وجه نیز ایران به عنوان یک مقصد گردشگری می‌تواند سلیقه‌های مختلف را اقناع کند.

اما زیرساخت‌ها و فراهم آوردن بستر‌های گردشگری در رونق آن موثر خواهد بود. به هر روی ایران با تمام کاستی‌ها یکی از مقاصد گردشگری برای مردم جهان است.

ولی تیموری شامگاه پنجشنبه در آیین پنجمین جشنواره بین المللی غذای اکو جاده ابریشم زنجان در جمع خبرنگاران گفت: «سال گذشته (۱۳۹۷) در مجموع حدود هفت میلیون و ۸۰۰ هزار گردشگر از کشور‌های مختلف به ایران سفر کردند که این میزان در مدت مشابه سال قبل (۱۳۹۶) آن پنج میلیون و ۱۰۰ هزار نفر بود که میانگین ۵۲.۵ درصد رشد را نشان می‌دهد.»

در صحن علنی مجلس در اردیبهشت امسال، گزارش کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی قرائت شد و در این گزارش به رشد کمی و کیفی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم اشاره شد. بر اساس این گزارش با افزایش ورود گردشگران خارجی روبرو بوده‌ایم و تعداد ورود توریست‌ها به ایران به نسبت ۱۰ سال گذشته ۲ برابر شده است.

شاید یکی از دلایل افزایش جذب گردشگران خارجی به ایران را بتوان فضای مجازی دانست. در دهه‌های پیش روزنامه‌ها و رسانه‌های رسمی منابع و مراجع شناخت مردم جهان از یکدیگر بود. با توجه به وجه پررنگ سیاسی ایران بعد از انقلاب اسلامی، همین موضوع باعث سیاه‌نمایی‌ها و القای تفکرات قالبی از ایران مبنی بر ناامنی و عقب‌افتادگی، مانعی بر سر راه گردشگران مسافر به کشور بود. در سال‌های اخیر، اما بسیاری از گردشگرانی که به ایران سفر کرده‌اند با اشتراک‌گذاری تجربیات خود در فضای مجازی گام مهمی را در واقع‌نمایی از فضای کشور برای غیرایرانی‌ها برداشته‌اند. در این واقع‌نمایی، ایران نه تنها کشوری ناامن برای گردشگری محسوب نمی‌شود؛ بلکه شهروندان آن متصف به "مهمان‌نوازی‌"‌ای هستند که شاید کمتر جایی در دنیا بتوان نشانی از آن مشاهده کرد.

چگونه با گردشگران خارجی برخورد کنیم؟

اما همین مهمان‌نوازی ایرانیان مورد انتقاد بسیاری قرار گرفته‌است. این گروه از منتقدین معتقدند که کمبود اعتمادبه‌نفس جمعی منجر به چنین رفتار‌هایی می‌شود؛ و استقبال گرم و پذیرایی رایگان و خدمات‌دهی بی‌حساب، ایرانیان را در فرآیند ارتباطات اجتماعی با توریسم خارجی در موضع ضعف قرار می‌دهد.

در گزارشی در روزنامه خراسان نقل قول‌هایی از گردشگران خارجی را می‌خوانیم که همگی متفقا از مهمان‌نوازی و تعارفات ایرانیان سخن گفته‌اند: ««کلویی» ۳۴ ساله، اهل کره جنوبی است. او درباره چیز‌های جالبی که در ایران دیده است، می‌گوید: «اول از همه ایران برای من کشور بزرگی است و شمال، جنوب، شرق و غرب این کشور کاملا متفاوت است یعنی از نظر جغرافیایی و فرهنگی گوناگونی بسیاری دارد. از نکات جالب دیگر در ایران این است که می‌توانید مثلا لبنیات تازه را به طور مستقیم از مغازه‌ها بخرید. بعضی محصولات تازه از مزرعه به مغازه‌ها می‌آید و‌ای کاش کشور من هم این طور بود!» او درباره ویژگی‌های مردم ایران هم می‌گوید: «مردم ایران بسیار مهمان‌نوازند و به همه تعارف می‌کنند که مهمان‌شان بشوند حتی اگر آن‌ها را نشناسند که این یک مورد برای مردم دیگر کشورها، کمی غیرقابل باور است! در یکی از شهر‌های ایران قدم می‌زدیم که شخصی ما را به منزلش دعوت کرد، و ناهار را در کنار هم خوردیم و هیچ وقت خاطره‌اش از ذهنم نمی‌رود.»

«گابریل» از ایتالیا به ایران آمده و ۲۳ ساله است. او درباره سفرش به ایران می‌گوید: «عجیب‌ترین و زیباترین چیزی که به عنوان یک گردشگر در ایران دیدم، طرز برخورد ایرانی‌ها با گردشگران بود. یک بار در پارکی قدم می‌زدم، ناگهان پیرمرد مهربانی صدایم زد. او در حالی که دستانم را می‌فشرد، دست و پا شکسته به انگلیسی پرسید: «اهل کجایی؟». من پاسخ دادم؛ ایتالیا و او با لبخند افتخار‌آمیزی گفت: «به کشور ما خوش آمدی!» «گابریل» به قابل استفاده نبودن کارت‌های اعتباری کشور‌های اروپایی در ایران به عنوان یک دردسر اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: «من هر هفته پول‌هایم را به ریال تبدیل می‌کردم. خیلی جالب و خنده‌دار بود، چون هر هفته از هفته پیش پولدارتر می‌شدم!»

نقل قول‌های از این دست را در فضای مجازی می‌توان به راحتی پیگیری کرد. در یک نگاه کلی این ویژگی ایرانیان ریشه فرهنگی نیز دارد. با استناد به سفرنامه‌های دوران صفویه، قاجار و پهلوی اول نیز می‌توان نقل قول‌هایی مشابه را در آن‌ها نیز پیدا کرد.

سیاحان، اما گاهی مهربانی و تعارف میزبان ایرانی هنگام ملاقات میهمان را مورد انتقاد قرار داده‌اند. ژوبر، جهانگرد فرانسوی که در زمان قاجار به ایران آمده است، در رویارویی با این اندازه اصرار و پافشاری از مردم، شگفت‌زده شده، توصیف می‌کند که هیچ‌چیز به اندازه تعارفات‏ ایرانیان، متنوع و شیوه احوالپرسی‌‏شان عجیب‌و غریب نیست. برخی سیاحان هم تعارفات مردم ایران را لفاظی و غیرواقعی قلمداد کرده‌اند.

لیدی شیل ضمن مقاﻳﺴﮥ رفتار مردم عثمانی با ملت ایران معتقد بود ایرانی‌ها بسیار خونگرم‌تر و مهمان‌نوازتر از عثمانی‌ها هستند. او می‌آورد: «برای مثال ایرانی در هر مقامی باشد، در هنگام ورود مهمان خارجی به‌هیچ‌وجه در ادای احترام و برخاستن از جای خود درنگ نمی‌کند. این در حالی است که ترک‌های عثمانی برای نشان‌دادن برتری مقام خویش خود را به انجام کاری مشغول می‌کنند تا از برخاستن جلوی پای مهمان خارجی طفره روند»

چگونه با گردشگران خارجی برخورد کنیم؟

هاکس که در خاطرات سفرش به ایران انتقاد‌های جدی نسبت به رفتار ایرانیان دارد، نتوانسته از مهمان‌دوستی ایرانی‌ها تعریفی نکند. او اینگونه نوشته است:

«ایرانیان بسیار مهمان نواز و مودب اند، وقتی از کنار یک خانواده ایرانی که مشغول صرف نهار بودند می‌گذشتم، بامهمان نوازی خاص ایرانیان از من خواستند با آن‌ها هم غذا شوم، ولی من توضیح دادم که باید سریع‌تر به بازدید ادامه دهم...‌ای کاش مردم دنیای غرب نیز می‌توانستند از چنین برخوردی استقبال کنند.»

گذشته از دلایل روانشناختی و جامعه‌شناختی مهمان‌نوازی ایرانیان، در هر صورت این نکته که از زبان بسیاری از توریست‌های خارجی نقل شده‌است می‌تواند، چهره خشنی که در جنگ رسانه‌ای علیه ایران بر پا شده بود را تلطیف کند و اذهان عمومی خارجیان را از انحراف به سمت ترووریست خواندن عموم مردم ایران بازدارد. علاوه بر تمامی کمبود‌ها برای جذب توریسم خارجی به ایران، مانع‌تراشی فرهنگی و سیاسی ظلم مضاعف به فرهنگ غنی ایرانیان است. بسیاری از آثار تاریخی ایران جز میراث جهانی بشر محسوب می‌گردند و محروم ماندن از بازدید این آثار توسط غیرایرانیان با بسط تفکرات قالبی و هژمونی ضدایرانی، باعث می‌شود که این ماترک بشری ناشناخته و گمنام باقی بماند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    چرا فکر می کنید گردشگر خارجی فقط اروپاییهان؟ چرا به گردشگرهای خاورمیانه ای و بقیه مناطق احترام نمی گذارید؟ چرا فکر می کنید باید خواسته ها و سلایق اونا رو محقق کنید تا توریسم معنی پیدا کنه؟ چرا به همه مناطق بومی گند می زنید تا مورد پسند گردشگرهای دوزاری تهرونی باشه؟

  • بدون نام

    ما خیلی کار داریم توی گردشگری تا به جایگاه مطلوبی برسیم. این نکته کارتهای اعتباری خیلی مهم هست که باید زمینه ش فراهم بشه. اغلب گردشگران خارجی اقامتگاه های ارزان و بومی رو به هتلهای بزرگ ترجیح میدن که باید فرهنگش بیش از پیش جا بیفته. مساله اکوتوریسم توی کشور ما خودش به تنهایی میتونه بخش مهمی از گردشگری باشه که بیشتر مورد اقبال جوانهای خارجی هست. موانع فرنگی هم باید برداشته بشه. ضمن اینکه به جای تعارف بی حساب باید یک راهنمای خوب باشیم نه مجانی

  • مستضعف

    ای مهمان عزیز
    اول قدمت رو چشم من و بعد اینی که الان از ما میبینی و به دلت نشسته تازه چهره شکسته و داغون شده و افسرده و گرسنه ماست اگر درگذشته که آباد و شاد و دل زنده و پولدار بودیم میومدی ایران چی میگفتی

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اون موقع بهتر بهشون سواری میدادی

    • سیزده

      ایوللللل

    • دارا

      کاربر22:37
      ملت شریف و نجیب ایران در طول تاریخ به هیچکس به جز دزدان امروزی باج و سواری ندادن و شما صفت خودت رو به دیگران نسبت نده راست میگن که کافر همه را به کیش خود پندارد همه رو مثل خودت و کس و کارت نبین
      اگر شعور و سواد داشتی و پیام مستضعف رو میخوندی میفهمیدی که غرض به مهمان نوازیه نه باج و سواری دادن

  • بدون نام

    من که خارج نرفتم ،اما راستش دوستان با اینکه عاشق ایرانم فکر می کنم کشورهای خاورمیانه از جمله ایران خودمونیم فقط نفت داریم ،طبیعت مان جالب نیست ،آثار تاریخی مون هم در مقایسه با آثار مثلا هند خیلی کوچک اند ،آثار تا ریخی اونها چقدر با شکوه و غول پیکراند !!!!!!
    حالا نمی دونم دوربین اینجوری نشون میده ؟

    یا مثلا مصر گرم و خشک. اما خیلی آثار باستانی اش سالم اند انگار ،فرسوده نشدن به اندازه ی مال ما !

    پاسخ ها

    • بدون نام

      جسارت نشه اما متاسفانه شما که ایرانی هستی هیچی راجع به ایران نمیدونی. خارجیها مرده یک سنگ ما هستند. هند مگه چی داره چهار تا معبد و تاج محل

    • بدون نام

      کاربر ۱۷:۰۰
      هند چهار تا معبد و تاج محل داره؟!!!!!امان از بی سوادی و نا آگاهی.هند معدن آثار باستانی و فرهنگیه

    • بدون نام

      واقعا متاسفم از طرز فکرت ایران قدیمی ترین تمدن جهان رو داره و واقعا کشور زیبایی است دوما وضعیت مصر خیلی خیلی وخیم تر از ایرانه فقط چون هم پیمان آمریکاست گردشگری نسبتا رو به رشدی داره

  • بدون نام

    دختر خارجي اومده تو ايران كلي خونه اين و اون رفته بدون هزينه بنظر شما پيش خودش فكر نميكنه عجب مملكت بي در و پيكري كه همه جا مجاني رفتم؟ ما با خودمون سر جنگ داريم وسر هم كلاه ميزاريم. حالا ابنا فكر ميكنن كي هستن و ملكه و پادشاه هستن. اينا تو كشورشون يه اب مجاني هم بهتون نميدن. براي رونق اقتصادي كشورمون بايد تجارت توريست رو ياد بگيريم مثل كشورهاي ديگه. هنوز مومده

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دقیقا خودباختگی اصلا خوب نیست. مهمان نوازی خوبه اما باید هزینه هم پرداخت بشه. اینجوری که سر خودمون کلاه میره. گردشگر باید بیاد هزینه کنه و بیشتر از خودم مردم

    • بدون نام

      پیش خودشون میگن ایرانیها احمق و دیوانه هستند که با خودشون اونطور و با ما غریبه ها اینطورند. البته واقعیتش هم همینه.

  • بدون نام

    ما باید یاد بگیریم چگونه محترمانه گردشگرهای اروپایی را سرکیسه کنیم اینجور که نمیشه طرف بیاد بخوره و بلومبونه و اندازه یه ایرانی هم هزینه بده

    پاسخ ها

    • ایرانیم

      دقیقا

  • بدون نام

    با پاراگراف اخر بسیار موافقم
    درود بر شما

  • بدون نام

    جوگیر هم نشید تا یه خارجی میبینید برید با پراید قراضتون کل شهرو نشونش بدید و نگذارید هتل یا یه رستوران بره ، بعد هم ساکشو پر از سوغاتی کنید و دم فرودگاه پیادش کنید
    والا اینا مهربونی نیست، اونا میدونن آمار جرائممون علیه همدیگه چقدره
    میگن اینا چقدر خود کم بینن و یه تختشون کنید
    انقدر بد عادتشون کردین که وایمیسن جاده به ماشین ها میگن فری؟(مجانی؟) کجای دنیا این خبره؟
    آخه پول سیاه ما دیگه فری گفتن داره بی وجدان، حقوق یه روزت هم نیست

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دقیقا. ما این کار رو راجع به گردشگران هموطن خودمون باید انجام بدیم که حقوق بالایی نداره نه یه خارجی که پول ما در برابر حقوق یه روز اون هم هیچی نیست. حالا برعکسه تا میتونیم از هموطن بدبخت خودمون می چاپیم ولی برای خارجیها خم و راست میشیم

    • بدون نام

      فری؟؟ ؟ مجاااااانی واقعا اولین باره میشنوم

      یه چیز دیگه هم که من شنیده بودم اینه که خارجی ها از توالت ها و سرویس بهداشتی های ما خیلی نالون هستن و همچنین معتقدن غذا های ایرانی علارغم خوشمزه بودن هیچ محتوا ی سالم تغذیه ای ندارن و فقط با زور سرخ کردن در روغن و جوشوندن زیاد مثه قورمه سبزی خوشمزه ان

    • بدون نام

      خخخخ خوب گفتی

    • بدون نام

      خود کم بینی باعث این رفتارا میشه
      ایرانیا اگه مهربون و مهمون نواز بودن با هموطن خودشون مهربونتر برخورد میکردن

    • بدون نام

      تا حدودی با نظرت موافقم من چند وقت پیش باملند بودم یک آقا و خانم آلمانی همراه با فرزندشون اونجا بودند طرفهای ظهر بود ساعت 12 ظهر اومدن تو پارکینگ باملند یمقدار حیرون بودن تاکسی نمیدونم چرا نبود اومدم بگم اگر خواستید جایی برید ببرمتون نه برای خود شیرینی خواستم بهشون خوش بگذره فکر نکنند ما هیچی نداریم فکر نکنند فقط تو مراکز خرید یه باملند رو داریم بعدش به خودم گفتم به من چه بالاخره یه تاکسی میاد دست و پاشکسته هم که شده این بندگان خدارو هر جا بخوان میبره تاکسیه بهتر از منه،الانم نظرم همینه اگر توریستی ببینم راهنمایی چیزی بخواد میکنم،ولی زیاده روی هم به شعور من توهین میشه هم خارجیه

    • بدون نام

      عرض به خدمتتون که در تمام دنیا و کشورهای پیشرفته این جریان که افرادی کنار جاده وایسن و بگن فری! رایجه؛
      این فرهنگ چند دهه پیش از آمریکا شروع شد و به نقاط مختلف جهان رفت.به این کار میگن
      *هیچهایک* . لطفا اگر در مورد مساله ای آگاهی ندارید درموردش پیام نذارید و اطلاعات غلط ندید

  • بدون نام

    کاش با خودمون هم محترمانه رفتار می کردیم. کاش در برابر کسانی هم که به هر دلیلی از ما پایین تر هستند متواضع بودیم.

  • بدون نام

    ایرانی غریب پرسته اگه هموطنش گشنه باشه اهمیتی نمیده ولی همین که یه خارجی میبینه خودشو گم میکنه البته ما بین غربی های چشم رنگی با گردشگران عراقی وافغان فرق میزاریم واحترامی که به غربی ها میذاریم به افغان ها یا عراقی ها نمیذاریم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      افغانها گردشگرن یا مهاجرانی هستن که قرار بود چند سال بمونن برن چند سالشون شد ۴۰‌سال فحشمونم میدن قاچاقی اومدن ایران توهم ورود به اروپا رو دارن درحالیکه کشور خودشون آب و به روی ایران بسته با عراق هم بخاطر جنگ یه عده مخالفن بقیه نظرت درست بود

  • سیزده

    با مدرسه اردو رفته بودیم کاخ سعد آباد
    دو تا چینی دیدیم
    اینقد بچ ها دورشون کردن و مسخرا بازی در آوردن
    هعی می گفتن دست بزنیم میشکنن و اینا
    خانومه برگشت
    فارسی گفت فرهنگ ایرانی اونقدرا هم زیبا نیس
    دهنمون وا مونده بود
    فارسی میفهمید
    کلی فش داده بودیم:/

    پاسخ ها

    • بدون نام

      واقعا دیگه خیلی بی فرهنگ بودن بچه هاتون. کاش اون مربی همراهتون تذکر میداد.

  • بدون نام

    ادب و مهمان نوازی سرمایه ملی ما ایرانی هاست و بسیار بسیار زیبا است و توریستهایی که میان ایران خوب ارزششو درک میکنن و به عنوان خود کم بینی ایرانی ها به اون نگاه نمیکنن. معمولا کسی که الان میاد ایران دنیا دیده است و تیز بین.
    من ۳۶ سال در اروپا زندگی میکنم و اینو قول میدم.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      مهمان نوازی چیه داداش،مهمونی در کار نیست
      :))
      صنعت توریسمه، یه بیزینسه،کشورها قراره با این صنعت روپا بایستن
      کل سال هتلها، رستورانها، هنرمندان صنایع دستی، فروشگاهها ، تاکسی ها و ... منتظر گردشگرهان
      کجای دنیا این خاله بازی ها هست غیر مردم جوگیر ایران؟

      تازه وقتی یه آلمانی میاد، مفت و مسلم همه جارو میگرده، در حداقل وضعیت قراره ما هم بریم اونجارو ارزون بگردیم ولی این امکان کجا برامون فراهمه

    • بدون نام

      قضیه اینه که ایرانی ها فقط برای غربی ها مهمان نواز میشن؛کسی که واقعا مهمان نواز باشه برای همست نه فقط نسبت به افرادی که اونا رو ناخوداگاه از خودش بالاتر میدونه

  • بدون نام

    گردشگر یعنی ایرانیانی که میرن ترکیه ،یا زمانی عربستان کل بازارهاشون رو یکجا میاریم ایران ،پولهامون رو اونجا میذاریم .

  • بدون نام

    کاربر اولی :
    چون متاسفانه این اروپاست که کشورها رو به دنیا معرفی می کنه ،و طبیعا از هر کشوری خوششون بیاد اونو سر زبانها میندازند ،مثلا انگلیس ، چون هند مستعمره شون بوده ،براش تو فیلمهاشون هم تبلیغ می کردند ،بخصوص تاج محل ،یا فرانسه برای تونس و الجزایر تا جایی که هالیوود ، عمر مختار رو ساختن ،


    اما با ما لج اند چون مشکل سیاسی باهاشون داریم و از ما چهره ی بدی به دنیا نشون دادن ،
    اما چاره ی کار ما دست خودمونه ،باید مثل ژاپنی ها و چینی ها کار کنیم و زحمت بکشیم و سر همدیگه کلاه نذاریم.


    کی میتونه جز من و تو درد ما رو چاره کنه ؟؟؟؟؟

  • بدون نام

    محترمانه به دلار همه چیزو باهاشون حساب کنید.

  • mahsa

    وا مگه به ایرانم گردشگر میاد؟ ما میخوایم از اینجا فرار کنیم اونوقت اونا که تو گل و بلبل بزرگ شدن میان اینجا

  • بدون نام

    بلایی که سر برانکو و کی روش آوردیم سر گردشگران هم نیاریم ،اینجوری همه فراری میشن از ما ،تو مشهد علنا می خوان سر عربها کلاه بذارن ،خجالت داره آبرویمان میره ،مثل گداها نشون داده میشیم ،ایرانیها مردمانی بودن که با سیلی صورتشون رو سرخ نگه می داشتن ولی به کسی رو نمیزدن

    ، هدف از گردشگری اول باید معرفی فرهنگ و آداب و رسوم باشد بعد پول .

    شما اگر از کسی خوشتون نیاد خونه اش میرید ؟؟؟؟؟؟

  • رکسانا

    توریست با اومدن به کشور با خودش رونق اقتصادی میاره اما بعضی آدمادی خودشیرین که هیچ چیزی راجع به این صنعت پر در آمد نمیدونن نون همه کسانی که برای گردشگری هزینه کرده اند رو آجر میکنند آخه چرا؟ علاوه بر اینکه خودمونو کوچیک میکنیم نون بقیه رو هم می بریم مثل هتلداران رانندگان تاکسی فروشندگان صنایع دستی و غیره و غیره

  • بدون نام

    من علاقه بسیاری به خارجی ها دارم همیشه هم دعوتشون میکنم و کلی هم خوش میگذره
    البته هرکسی خودش بهتر میدونه چیکار کنه ولی خدایی من هیچ فرقی برام نداره مهمانم از کدوم کشور باشه

    هیچ وقت ضرر نکردم ازین کار البته من پول زیادی ندارم بهترین مهمونی رو نمیگیرم ولی سعی میکنم گرم و صمیمی باشم و هرچی دارم دریغ نمیکنم البته فرهنک ما اینه که ما عین نوکر در خدمت مهمانمون هستیم توریست هم پولشو یجای ذیگه خرج میکنه نترسین

  • Parsa

    سلام بنده قراره 3 تا دختر چینی رو توی تهران در ماه 27 تا 29 بهمن پذیرایی کنم ولی نمی دونم چطوری؟ اونا قراره به هتل برن و توقع دارن که من تهران رو بهشون نشون بدم . حالا نمی دونم چطوری . چون با هم دوست شدیم روم هم نمی شه بهشون بگم بهم پول می دن یا نه
    ممنون می شم جواب بدین

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج