۷۹۹۲۸۰
۲ نظر
۵۰۴۱
۲ نظر
۵۰۴۱
پ

راز طول عمر را از فرانسوی‌ها یاد بگیرید

فرانسوی‌ها با وجود اینکه آمار بالایی در سیگار کشیدن دارند، از جهت سلامت و عمر طولانی معروفند. متوسط طول عمر در کشور فرانسه، بالای ۸۲ سال است، در حالیکه عمر متوسط آمریکایی‌ها ۷۸ سال است.

برترین ها - ترجمه از هدی بانکی: فرانسویها با وجود اینکه آمار بالایی در سیگار کشیدن دارند، از جهت سلامت و عمر طولانی معروفند. متوسط طول عمر در کشور فرانسه، بالای ۸۲ سال است، در حالیکه عمر متوسط آمریکایی‌ها ۷۸ سال است. پیش بینی می‌شود در سال ۲۰۳۰ متوسط طول عمر زنان در فرانسه به ۸۸.۶ سال و برای مردان به ۸۱.۷ سال برسد.

در واقع کشور فرانسه از جهت طول عمر، حرف اول را در دنیا می‌زند. ضمنا فرانسوی‌ها کمترین آمار چاقی را در میان کشورهای توسعه یافته دارند، واقعا چرا؟ آیا رازی در سلامت و طول عمر فرانسوی‌ها وجود دارد که بتوانیم از آنها یاد بگیریم؟ فرهنگ این کشور چه نقشی در سلامت و عمر طولانی افراد آن دارد؟

وقتی کشوری را از جنبه‌ی سلامت و بهداشت آن بررسی می‌کنیم، اولین چیزی که به آن می‌پردازیم رژیم غذایی است. عجیب است که فرانسویها به این معروف نیستند که از خوردن غذاهای ناسالم اجتناب می‌کنند.

راز طول عمر را از فرانسوی‌ها یاد بگیرید

آنها کروسان تازه (نوعی نان شیرینی لذیذ فرانسوی)، پاستری، پنیر و شراب در حد متعادل مصرف می‌کنند، اما با وجود این ناپرهیزی‌ها همچنان آمار چاقی‌شان پایین است. نرخ چاقی در میان زنان فرانسوی، 24 درصد در مقایسه با آمار 33.7 درصدی در میان زنان آمریکایی است. جالب است این را هم بدانید که آمار چاقی بین سالهای 2006 و 2015 در بیشتر کشورهای اروپایی بالا رفته اما طی همین دوره در فرانسه ثابت مانده است. پس فرانسویها باید جایی از کارشان واقعا درست باشد!

فرانسویها جور دیگری غذا می‌خورند

رستورانهای فرانسوی برخلاف رستورانهای آمریکایی که سهم غذا دو یا سه برابر حد استاندارد است، مقدار کمتری غذا سرو می‌کنند، و در بیشتر قسمت‌های فرانسه شما نمی‌توانید رستوران‌ها یا بوفه‌هایی را پیدا کنید که در ازای مقدار مشخصی پول شما را آزاد می‌گذارند تا هر چقدر می‌توانید بخورید! اصلا مفهوم ِ «هر چقدر دوست داری بخور» برای‌شان ناشناخته است! تاکید و توجه فرانسویها بیشتر روی کیفیت غذاست تا کمیت آن. همچنین آنها به نسبت کشورهای اروپایی دیگر، بیشتر غذاهای خانگی می‌خورند تا غذاهای فرآوری شده و بسته بندی شده.

یک عادت خوب دیگر فرانسویها این است که آگاهانه غذا می‌خورند. یعنی به جای اینکه حریصانه و تند تند غذا را ببلعند، هر لقمه را به خوبی مزه مزه می‌کنند و می‌جوند و نسبت به یک آمریکایی معمولی، لقمه‌های کمتری برمی‌دارند. این عادت بینهایت مفید و سالم است زیرا 20 دقیقه طول می‌کشد تا هورمون‌های اشتها به کار بیفتند و به شما بگویند دیگر سیر شده‌اید.

یک فرانسوی معمولی با حجم وعده غذایی که یک آمریکایی معمولی به آن عادت دارد، دچار ناراحتی معده و پریشانی خواهد شد! چون فرانسویها از همان دوران کودکی یاد می‌گیرند که مقدار مناسب غذایی که باید بخورند چقدر است و درست از همان سالهای اولیه‌ی زندگی، انتخاب‌ها و عادت‌های مناسب غذایی برای‌شان جا می‌‌افتد. مردمان فرانسه بلدند کمتر بخورند و بشقاب‌های پُر از غذا که باب میل دیگر کشورهای اروپایی است، مورد پسند فرانسویها نیست. آنها هوشمندانه از چیزهایی که می‌خوردند لذت می‌برند!

دولت فرانسه اخیرا برای خنثی کردن افزایش آمار چاقی در این کشور، قدمی مجادله برانگیز برداشته است؛ آنها ریفیل‌های رایگان ِ (free refills) شربت‌ها و نوشابه‌ها و نوشیدنی‌های قندی را در امکان عمومی مانند رستوران‌ها و مدارس ممنوع کردند. این حرکت پتانسیل این را دارد که ریسک چاقی و سندرم متابولیک ناشی از نوشابه‌های گازدار و شیرین را کاهش بدهد. همچنین دولت فرانسه رای نوشیدنی‌هایی که حاوی قند هستند، مالیات گذاشته است. فرانسویها همچنان میزان متعادلی از قند به شکل پاستری و شکلات مصرف می‌کنند، اما سهمی که آنها مصرف می‌کنند کمتر از سهمی است که یک آمریکایی مصرف می‌کند.

زمانبندی تغذیه‌ای فرانسویها متفاوت است

مردم در دیگر کشورها اروپایی، کالری زیای از اسنک‌ها دریافت می‌کنند. یک آمریکایی در طول روز زیاد اسنک می‌خورد و معمولا بزرگ‌ترین وعده‌ی غذایی‌اش را شب می‌خورد. اما فرانسویها به طور سنتی عادت دارند ناهار مفصل و شام مختصر بخورند. ضمنا آنها معمولا بین وعده‌های اصلی چیزی نمی‌خورند. حالا این کار چه فایده‌ای دارد؟ شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد خوردن وعده‌های بزرگ‌تر قبل از عصر و سپس تا چند ساعت چیزی نخوردن می‌تواند پروسه‌ی پیری را کُند کند.

روزه‌ی متناوب می‌تواند با کاهش آسیب میتوکندریایی که اندامک‌های تولید کننده‌ی انرژی در درون سلول هستند، پروسه‌ی پیری را به تاخیر بیندازد. البته برای اعلام قطعی این موضوع هنوز به تحقیقات گسترده‌‌تری نیاز است اما چیزی که مشخص است اینکه استراحت دادن به بدن (تا چند ساعت چیزی نخوردن) می‌تواند مفید باشد.

فرانسویها کمتر می‌نشینند و بیشتر راه می‌روند

همه‌ی ما می‌دانیم که فعالیت بدنی موجب افزایش طول عمر می‌شود و نشستن‌های طولانی مدت نیز عاملی برای مرگ و میر است. فرانسویها ذاتا فعال‌ترند و نسبت به آمریکایی‌ها در طول روز بیشتر راه می‌روند. در مطالعه‌ای تعداد قدم‌های روزانه‌ی افراد در چند کشور مورد مقایسه گرفت:

آلمان 6337 قدم

فرانسه 6330 قدم

بریتانیای کبیر 6322 قدم

آمریکا 5815 قدم

آمریکایی‌ها نسبت به برخی از کشورهای اروپایی، بیشتر می‌نشینند و کمتر راه می‌روند.

فرانسویها کلا عجول و شتاب زده نیستند

فرانسویها مثل آمریکایی‌ها زندگی شتاب زده و آشفته ندارند. آنها توقف می‌کنند تا گل رُزی را بو بکشند و با دیگران گفتگوهای واقعی دارند. این روحیه کمک‌شان می‌کند از استرس‌شان کم کنند و این برای سلامتی و طول عمرشان خوب است. فرانسویها برخلاف آمریکایی‌ها که در سال فقط دو هفته به مسافرت می‌روند، یک ماه به سفر می‌روند! در کشور فرانسه همه چیز سرعت کمتری دارد.

راز طول عمر را از فرانسوی‌ها یاد بگیرید

ناهارخوردن‌هایی که دو ساعت طول می‌کشد، گشت و گذارها و تفریح‌های بدون عجله و اشتیاق به تجربه‌ی واقعی زندگی به جای هر روز با شتاب روز را به شب رساندن و ...، از عادت‌های فرانسویهاست. می‌توانیم بگوییم فرانسویها به طور کل جامعه‌ای عاقل‌ترند. چه چیزی بهتر از حس کردن صداها و رایحه‌های اطراف و لذت بردن از زندگی؟!

حرف آخر

چیزی که می‌توانیم از فرانسویهای یاد بگیریم سبک زندگی آنهاست؛ رویکرد هوشمندانه‌تر نسبت به زندگی و آگاه بودن نسبت به چیزهایی که می‌خوریم، حرکت‌ها و رفتارها و انتخاب‌ها همه و همه می‌توانند راز طول عمر و زندگی سالم‌تر باشند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    والا تو ای گرونی ما گ.. هم پیدا نمیکنیم بخوریم بعد از تغذیه چنین و چنان حرف میزنی !!!

  • بدون نام

    بخاطر حکومت خوبشونه که ما نداریم تو ایران هر روزش با استرس

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج