شغلهایی که ۲۰ سال پیش وجود نداشتند
پیشرفتهای تکنولوژی دائما در حال تغییر دادن سبک زندگی، کار و حتی سرگرمیهای بشر است. ما در این مطلب قصد داریم بهطور ویژه در مورد تاثیر تکنولوژی روی «مشاغل جهان» صحبت کنیم و بگوییم که تغییرات علمی سبب پدیدار شدن چه شغلهایی شدهاند.
وبسایت روزیاتو : پیشرفتهای تکنولوژی دائما در حال تغییر دادن سبک زندگی، کار و حتی سرگرمیهای بشر است. ما در این مطلب قصد داریم بهطور ویژه در مورد تاثیر تکنولوژی روی «مشاغل جهان» صحبت کنیم و بگوییم که تغییرات علمی سبب پدیدار شدن چه شغلهایی شدهاند؛ مواردی که تا ۲۰ سال پیش وجود خارجی نداشتند و دنیای مدرن آنها را متولد کرده است.
برای آشنایی با اینگونه کارها از شما دعوت میکنیم در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
اپلیکیشنها تا دهه ۲۰۰۰ میلادی اختراع نشده بودند و در نتیجه شغلی با عنوان برنامهنویس اپ یا توسعهدهنده اپ وجود نداشت.
در سال ۲۰۱۸ میلادی اپها تقریبا در همه وجوه زندگی بشر یافت میشوند. از اپهای تناسب اندام و گامشمار گرفته تا نرمافزارهای حسابداری، راهنمای سفر یا مسیریابی. تمامی این اپلیکیشنها به توسعهدهندههایی نیاز دارند تا آنها را طراحی، تولید و عرضه کنند. از زمانی که انسان به استفاده همیشگی این برنامهها عادت کرد، صنعت تولید اپلیکیشن نیز به یکباره رشد کرده و گستردهتر شد.
با اینکه پهپادها چندین سال است که اختراع و عرضه شدهاند اما کمپانیهای بزرگی همچون آمازون در ۵ سال گذشته به استفاده از این وسایل کنترلی برای نقل و انتقالات محصولاتشان روی آوردهاند. کنترل دِرونها به اپراتور نیاز دارد.
در حال حاضر تقریبا همه میتوانند پهپاد خریداری کرده و برای مقاصد مختلفی از آن استفاده کنند. اما برای کسب درآمد از آن لازم است حتما دوره ایرودینامیک را پشت سر گذاشته و گواهینامه خلبانی از راه دور را دریافت کنید تا مجوزهای لازم برای راهاندازی کسبوکار با پهپاد به شما اعطا شود.
تا دهه ۹۸ میلادی تقریبا شغلی بهعنوان مدیر محتوا وجود نداشت، زیرا اصلا محتوای آنلاینی وجود نداشت.
مدیر محتوا کسی است برای نظارت و کنترل کردن محتواهایی است که کاربران از سراسر جهان در سایتهایی همانند فیسبوک یا یوتوب آپلود میکنند و وظیفه این افراد این است که مطمئن شوند این محتواها با قوانین سایت مقصد تناقض ندارد. آنها همچنین محتواهای نامناسب و مسایلی که در تضاد با سیاستهای هر سایت است را حذف میکنند. از آنجا که اینترنت فضای آزادی برای تبادل هرگونه اطلاعات، نظرات، عکس یا ویدئو است، بنابراین به یک ناظر محتوا نیاز است تا امنیت و سلامت اخلاقی پلتفرمهای مختلف در این دنیای مجازی را تضمین کند.
با اینکه امروزه پادکست به یک مقوله کاملا عادی و رایج تبدیل شده است اما جالب است بدانید که نخستین پادکست در سال ۲۰۰۳ منتشر شد.
پادکستها اساسا برنامههای رادیویی در تلفنهای همراه هستند و موضوعات و مباحث گوناگون و متنوعی را پوشش میدهند. تولیدکنندههای پادکست با خواندن آگهیها در میان اپیزودهای مختلف برنامههای خود کسب درآمد میکنند. یا ممکن است از وبسایت جمعسپاری Patreon برای تامین هزینههای خود کمک بگیرند.
چاپگرهای سهبعدی بهخودی خود کار نمیکنند و به تکنسین نیاز دارند. گمانهزنی میشود که پرینت سهبعدی تا سال ۲۰۲۰ به یک صنعت ۲۱ میلیارد دلاری تبدیل شود
این روزها همه چیز را میتوان به صورت سهبعدی تولید کرد؛ حتی یک خانه کامل را. این صنعت بهطور فزایندهای در حال رشد است و انتظار میرود که سود حاصل از تولیدات آن تا سال ۲۰۲۰ میلادی به بیش از ۲۱ میلیارد دلار برسد. به گفته «مهندسی ۳۶۰»، یک تکنسین باید در همه مراحل تولید از مرحله آمادهسازی فایل گرفته تا بستهبندی و ارسال دخالت و حضور داشته باشد و به همه این مسایل اشراف کامل نیز داشته باشد.
اینفلوئنسر (اثرگذار بودن) در این زمانه چندان آسان نیست، در عین حال به دانش خاصی هم نیاز ندارد. در سالهای اخیر بسیاری افراد توانستهاند از این طریق میلیونها دلار درآمد کسب کنند.
بهطور مثال فردی همانند بلا ترون که علاوه بر خواننده و بازیگر بودن یک اینفلوئنسر نیز بشمار میرود بیان داشته که برای هر پست تبلیغاتی در اینستاگرام خود ۶۵ هزار دلار دریافت میکند. سلبریتیهای شبکههای اجتماعی علاوه بر پول، لباس، سفر یا امکانات دیگری را نیز به صورت رایگان دریافت میکنند.
شبکههای اجتماعی در سالهای اخیر بهقدری زیاد شدهاند که بسیاری از کسبوکارها برای کنترل اکانت برند خود لازم است یک متخصص شبکه اجتماعی استخدام کنند.
استراتژیهایی که در شبکه اجتماعی یک کمپانی لحاظ میشود میتواند در رشد یا شکست آن بیزینس نقش موثری داشته باشد. بهطور مثال بیزینسی همچون KFC از طریق توئیتر خود بر میزان فروش و تهییج مشتریهایش میافزاید. خوب یا بد بودن شبکه اجتماعی هر برند یا شرکتی به مسئول و مدیر شبکههای اجتماعی آن بستگی دارد. این افراد اغلب در پلتفرمهایی همچون توئیتر، اینستاگرام، توئیتر، یوتوب و فیسبوک باید فعالیت مستمر و بهروز داشته باشند.
جایگاه «مدیر گوشدهنده» که در سالهای اخیر به برخی از کمپانیهای بینالمللی اضافه شده است، وظیفه رصد کردن درخواست کارمندان و مشتریها در دفترکار یا شبکههای اجتماعی را به عهده دارد.
«مدیر گوشدهنده» شاید یک شغل واقعی بشمار نیاید اما باید بدانید که وجود دارد. به گزارش Chegg این فرد باید تمرکز خود را روی بلاگها، پینترست، توئیتر، فیسبوک و … بگذارد و دایما در حال رصد کردن گفتوگوهایی باشد که در رابطه با شرکتی که در آنجا مشغول کار است، جریان دارند. از شکایتها گرفته تا نیازها و خواستههای کاربران. علاوه بر شبکههای اجتماعی، «مدیر گوشدهنده» باید در فضای اداری هم شنونده نیازهای کارمندان باشد و رضایتشان را جلب کند.
اوبر (همتای خارجی اسنپ) امروزه به جزو جدانشدنی زندگی بسیاری از مردم در سراسر جهان تبدیل شده است. اما این کمپانی تاکسیرانی تا سال ۲۰۰۹ میلادی وجود نداشت.
به گزارش Recode، اوبر در سال ۲۰۱۷ حدود ۴ میلیارد مسافر را در گوشهوکنار جهان جابهجا کرده است. اپهای تاکسیرانی در سالهای اخیر میلیونها شغل ایجاد کردهاند. در این راستا باید گفت که اوبر به تنهایی حدود ۲ میلیون راننده استخدام کرده است.
مساله ژنتیک در سالهای اخیر توسعه زیادی داشته است بهطوری که نیاز به مشاور ژنتیک بین زوجهایی که قصد بچهدار شدن دارند بهشدت احساس میشود.
برای والدین امروزی بسیار مهم است است که بدانند ژنهای آنها روی کودکشان چه تاثیری دارد. از این رو نیاز به وجود متخصص و مشاور ژنتیک بسیار بیشتر از گذشته حس میشود. خیلی از خانوادهها پیش از بچهدار شدن میخواهند بدانند که آیا ممکن است که فرزندشان با مشکل ژنتیکی خاصی یا بیماری موروثی متولد شود یا خیر. تا در صورت نیاز اقدامات لازم برای رفع یا پیشگیری از آن را انجام دهند. مشورتهای ژنتیکی مزایای فراوانی دارد از جمله اینکه میتوان از تولد فرزندان مبتلا به سندروم داون پیشگیری کرد.
فروشگاههای آنلاین در سالهای اخیر توسعه زیادی یافتهاند. تا چند سال پیش فقط برخی محصولات خاص به صورت آنلاین فروخته میشد اما در حال حاضر هر چیزی که تصور کنید در اینترنت خرید و فروش میشود.
وبسایتهایی همانند Etsy امکان فروش صنایع دستی را برای همه مردم جهان مهیا کرده است تا هرگونه مرز و محدودهای را در فروش آنلاین محصولات از بین ببرد.
اتومبیلهای خودران و بدون راننده تا ۲۰ سال پیش بیشتر شبیه رویا بود اما اکنون به لطف متخصصان و مهندسان این رویا واقعیت یافته است.
در آیندهای نه چندان دور شاهد تسخیر جادهها بدست ماشینهای بدون رانندهای خواهیم بود که به لطف پیشرفت تکنولوژی هر روز توسعه بیشتری پیدا میکنند و بر تعدادشان افزوده میشود. دانش و مهندسی این امر در سالهای اخیر کشف شده است.
نظر کاربران
واقعا ممنونم از این گرداوری کامل و عالیتون. خسته نباشید