۵۸۹۶۸۶
۲ نظر
۵۰۲۱
۲ نظر
۵۰۲۱
پ

بایدها و نبایدهایی برای رهایی از جوش ها

جوش ها معمولا روی صورت، گردن، قفسه سینه، پشت و شانه ها و جاهایی که پوست، بیشترین غدد چربی را دارد، ظاهر می شوند. می توانید از شر بسیاری از این جوش ها خلاص شوید و پوست تمیز و باطراوتی داشته باشید به این شرط که بایدها و نبایدهایی را رعایت کنید.

ماهنامه آویشن: جوش ها معمولا روی صورت، گردن، قفسه سینه، پشت و شانه ها و جاهایی که پوست، بیشترین غدد چربی را دارد، ظاهر می شوند. می توانید از شر بسیاری از این جوش ها خلاص شوید و پوست تمیز و باطراوتی داشته باشید به این شرط که بایدها و نبایدهای زیر را رعایت کنید.

صورت خود را زیاد نشویید

در پوست های خشک، کمتر آکنه و جوش دیده می شود. شستن بیش از حد و متناوب، پوست را تحریک می کند و باعث تشدید آکنه می شود.

معمولا لوسیون ها صابون های دارای مواد شیمیایی خنثی هستند؛ به جای استفاده از آنها، روزی ۲ بار محل هایی را که مستعد آکنه هستند با صابون ملایم و آب ولرم بشویید.

از صابون های بدون چربی استفاده کنید

صابون های بدون چربی مانع از بسته شدن منافذ باز روی پوست و بروز آکنه و جوش های سرسیاه می شوند. از صابون هایی استفاده کنید که روی برچسب آنها کلمه «بدون جربی» یا «نانوآکنه ژنیک» نوشته شده باشد. صابون را روی صورت خود بمالید، با نوک انگشتان خود روی صورت ماساژ دهید و با آب بشویید. اسفنج ها، لیف و دیگر محصولات خشن برای پوست مضر هستند و باعث تحریک شدن پوست می شوند.

از غذاهای مورد علاقه تان دست نکشید

اکثر افراد تصور می کنند که غذاهای چرب یا شکلات باعث بروز آکنه می شود اما آکنه زمانی ظاهر می شود که منافذ توسط چربی ها، سلول های پوست و باکتری ها بسته می شوند و در آن ناحیه التهاب و تورم ایجاد می شود. اگر غذاهای خاصی باعث بروز آکنه روی پوست شما می شود، از خوردن آنها اجتناب کنید اما لازم نیست برای اینکه پوست خوبی داشته باشید خوردن پیتزا و شکلات را برای همیشه کنار بگذارید.

جوش ها را فشار ندهید

فشار دادن جوش ها فقط مشکلات را بیشتر می کند و نه تنها کمکی به بهبود نمی کند، کل پروسه بهبود را به تاخیر می اندازد و خطر ایجاد زخم را افزایش می دهد. علاوه بر این فشار دادن جوش ها باعث می شود مواد عفونی داخل جوش به جاهای دیگر پوست هم سرایت کند؛ بنابراین التهاب و تورم بیشتری ایجاد خواهدکرد.
بایدها و نبایدهایی برای رهایی از جوش ها

کرم پودر بدون چربی

اگر جزو آن دسته از خانم هایی هستید که زیاد صورت خود را آرایش می کنند حتما از کرم پودرهای فاقد چربی استفاده کنید. قبل از اینکه از این محصولات استفاده کنید، صورت خود را با آب سرد بشویید. در ضمن به خاطر داشته باشید که حتما قبل از رفتن به تختخواب، آرایش صورت خود را پاک کنید.

آرایش سنگین نداشته باشید

نوشیدن آب در طول روز باعث مرطوب ماندن پوست می شود اما نباید فقط به آب اکتفا کنید؛ پیروی از یک رژیم غذایی مناسب که غنی از میوه و سبریجات تازه و ویتامین های A و E باشد نیز برای پوست لازم است زیرا این دو ویتامین، نقش مهمی در بهبود و طراوت پوست ایفا می کنند.

سبریجات سبز برگ دار مثل اسفناج و بروکلی نیز غنی از ویتامین E هستند. ویتامین A را می توانید از طریق میوه ها و سبزیجات رنگی مثل هویج، هلو، طالبی و فلفل ها نیز تامین کنید.

داروها سریع اثر نمی کنند

داروهای مخصوص آکنه یک شبه آکنه را درمان نمی کنند. در اکثر درمان ها (اگر هر روز پیگیری شوند) شاید ۸ هفته بعد شاهد اثرات بهبود باشید. گاهی اوقات درمان کامل تا ۸ ماه طول می کشد. گاهی اوقات پزشک به شما توصیه می کند که تا تمیز شدن و بهبود کامل صورت، داروها را استفاده کنید، در حالی که شاید به نظر خودتان کاملا درمان شده باشید. حتما طبق دستور پزشک خود عمل کنید و به خاطر داشته باشید که مصرف اشتباه و بیش از حد داروها می تواند باعث تحریک شدن پوست شود و اثر برعکس به جای بگذارد.

درمان های مختلف را امتحان کنید. نباید همیشه با آکنه زندگی کنید. اگر درمان فعلی شما پاسخگو نیست، با مشورت پزشک خود، درمان های دیگر را امتحان و راجع به درمان های مختلف تحقیق کنید. انواع مختلفی از داروها برای درمان آکنه وجود دارد که می توانید آنها را امتحان کنید.

حمام آفتاب نگیرید

برخی به اشتباه تصور می کنند که برنزه شدن، پوست را تمیز می کند در حالی که این طور نیست و اشعه های UV بدن را در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست، پیری زودرس و چین و چروک قرار می دهند؛ بنابراین هرگز حمام آفتاب نگیرید و از رفتن به سولاریوم پرهیز کنید. در ضمن به خاطر داشته باشید که برخی داروهای ضدآکنه، حاوی رتینویید هستند و این ماده، پوست را در مقابل آسیب های ناشی از اشعه های UV حساس تر و آسیب پذیرتر می کند.

کرم ضدآفتاب فاقد چربی بزنید

از کرم های ضدآفتاب و مرطوب کننده هایی استفاده کنید که SPF آنها حداقل 15 باشد. هر چه میزان SPF بیشتر باشد آسیب دیدگی های ناشی از UVA و UVB کمتر خواهدبود. از محصولاتی استفاده کنید که روی برچسب آنها کلمه «نانون کامدوژنیک» حک شده باشد. کرم خود را هر 2 ساعت یک بار تمدید کنید.

محصولات روغنی مو را کنار بگذارید

محصولاتی مانند انواع ژل ها و کرم های مو وقتی موها شانه می شوند و روی صورت می ریزند باعث مسدود شدن منافذ صورت می شوند. با استفاده از شامپوهای فاقد چربی و آکنه ژنیک موهای خود را تمیز نگه دارید. اگر موهای چربی دارید، هر روز موهایتان را با شامپو بشویید. وقتی می خواهید به موهای خود ژل، روغن یا اسپری مخصوص مو بزنید، صورت خود را بپوشانید.

موها را از صورت خود دور کنید

هنگام خواب، موهای خود را از پشت ببندید تا موها با پوست صورت تان تماس نداشته باشند. در طول روز نیز موها را از صورت خود دور نگه دارید. به خاطر داشته باشید که مو حاوی چربی هایی است که می توانند باعث مسدودشدن منافذ و ایجاد جوش های سرسیاه شوند، حتی اگر از محصولات خاصی استفاده نکنید.

از پنبه کمک بگیرید

وقتی می خواهید کرم بزنید یا آرایش صورت خود را پاک کنید، حتما از پنبه استفاده کنید. اگر برای کرم زدن از دستان خود استفاده کنید، چربی ها و جرم های روی دست خود را به آکنه منتقل می کنید و مشکل شما تشدید می شود.

به صورت تان دست نزنید

دست زدن به صورت، باعث تشدید آکنه می شود. صورت خود را روی دست هایتان نگذارید و هنگام استفاده از تلفن همراه، نگذارید تلفن با صورت شما تماس پیدا کند. دست ها و تلفن، چربی ها و جرم های زیادی را با خود حمل می کنند که می توانند باعث تحریک شدن جوش ها شوند. تعریق نیز می تواند آکنه را تشدید کند. اگر عرق می کنید، حتما صورت خود را به آرامی با آب شست و شو دهید.
بایدها و نبایدهایی برای رهایی از جوش ها

مرطوب کننده های فاقد چربی بزنید

پوست سالم مرطوب است. از مرطوب کننده های فاقد چربی استفاده کنید که روی برچسب آنها کلمه «ناون کامدوژنیک» حک شده است. این کلمه بدین معنا است که محصول، منافذ را مسدود نمی کند. شاید از اینکه روی پوست آکنه دار و مستعد آکنه مرطوب کننده بزنید احساس خوبی نداشته باشید اما یک مرطوب کننده خوب و مناسب باعث آرامش پوست شما می شود و آکنه ها را غیرفعال نگه می دارد.

* کرم پودرها و رژگونه های چرب، باعث مسدود شدن منافذ باز می شوند. بهتر است از لوازم آرایشی که دارای املاح معدنی هستند و پایه گیاهی دارند استفاده کنید. پودرها بهتر از کرم پودرها هستندو معمولا چربی بسیار کمتری دارند.

* داروهای مخصوص آکنه یک شبه آکنه را درمان نمی کند. اکثر درمان ها اگر هر روز استعمال شوند، شاید تا 8 هفته بعد شاهد اثرات بهبودی آنها باشید. گاهی اوقات درمان کامل تا 8 ماه طول می کشد. گاهی اوقات پزشک به شما توصیه می کند، تا تمیز شدن و بهبود کامل صورت داروها را استفاده کنید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • پریا

    مطلب مفیدی بود
    واقعا از دست جوشام خسته شدم
    خیلی جوش ندارما ولی حالم از جوش حتی یدونش هم بهم میخوره

  • بدون نام

    من چهل ساله هستم از سیز ده سالگی جوش زدم و هنوزم میزنم چاره ای جز سازش باجوشها برام نمونده قرص راکوتان یکسال خوردم فرستاده آزیترومایسین روهم شش ماه مصرف کردم نهایت جوشان کمتر شد اما کبد چرب گرفتم عرقیات گیاهی روهم سه سال مصرف کردم خنکی جات وترشی هوایی مثل آب زرشک و آلبالو روهم امتحان کردم صابون آلویه وخلاصه خیلی چیزا اما هنوز دارم جوش میزنم تو آزمایشات هم سالمم و مشکلی ندارم کبد چربم و با پیاده روی روزی یکساعت کنترل میکنم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج