تاثیر مدیریت شبکههای اجتماعی در موفقیت
امروزه مدیریت شبکههای اجتماعی روند رو به رشدی در توسعه کسب و کارها دارد. علت این رشد سریع آن است که مدیریت صحیح شبکههای اجتماعی به سرعت، نتایج حاصل از بازاریابی را بهبود میبخشد.
مفهوم مدیریت شبکههای اجتماعی
همه شما با شبکههای اجتماعی آشنایی دارید. مدیریت شبکههای اجتماعی روشی است که با استفاده از آن میتوان فعالیتهای رسانههای اجتماعی یک برند را به خوبی حفظ و به روز رسانی کرد. امروزه شرکتهای بسیاری از یک تیم برای مدیریت شبکههای اجتماعی خود استفاده میکنند.
اهمیت مدیریت شبکههای اجتماعی
مدیریت شبکههای اجتماعی به دلایل زیادی از اهمیت بالایی برخوردار است. میزان و نحوه فعالیت یک برند در شبکههای اجتماعی نشانگر توجه مدیر به کسب و کار است. از این رو هرچه فعالیت بهتری در شبکههای اجتماعی داشته باشید، افراد بیشتری با برند شما آشنا میشوند. به عنوان مثال ممکن است یک مشتری از خدمات شما ناراضی باشد و آن را در شبکههای اجتماعی مطرح کند. در این صورت اگر به عنوان یک برند مسئولیتپذیر مورد را پیگیری کنید و پاسخگوی سوالات این مشتری باشید، میتوانید از گسترش نارضایتی جلوگیری کنید.
صاحبان کسب و کار با حضور فعال در شبکههای اجتماعی می توانند اطلاعات بیشتری را در مورد صنعت، نیاز مشتریان و فعالیت رقیبانشان به دست آورند. زیرا از طریق شبکههای اجتماعی میتوانید با نظرات مثبت و منفی کاربران در مورد برند شما و یا برند رقیبانتان بیشتر آشنا شوید.
لازم به ذکر است که امروزه با استفاده از بازاریابی دیجیتال میتوانید محبوبیت و اعتبار شرکت خودتان را افزایش دهید و مشتریان احتمالی را به سمت خود بکشانید. ذکر این نکته لازم است که فعالیت پیوسته در شبکههای اجتماعی و به روز رسانی پیوسته مطالب بسیار سخت است. بدین منظور شما باید از روشهای مختلف تولید محتوا استفاده کنید که این امر نیز مستلزم زمان و انرژی زیادی است.
نکته مهم این است که اگر مدیریت شبکههای اجتماعی به درستی صورت نگیرد، بازاریابی دیجیتالی کسب و کارها نتیجه مثبتی در پی نخواهد داشت.
در ادامه به صورت تقسیمبندی شده، نقش مدیریت را در شبکههای اجتماعی بیان میکنیم:
۱) تولید محتوا
آشنایی افراد با یک برند مخصوص و وفادار ماندن به آن، تصادفی نیست. مدیریت شبکههای اجتماعی به منظور اجرای کمپینها و تولید محتوای متناسب با کسب و کار مربوطه انجام میشود. هر چه تعداد بازدیدها از صفحه شخصی یک برند بیشتر باشد، مشتری احتمالی بیشتری نیز با آن آشنا خواهد شد. بنابراین تولید محتوای مناسب برای شبکههای اجتماعی یکی از مهمترین نکاتی است که همواره باید مورد توجه قرار گیرد.
۲) ایجاد یک نام تجاری مشخص
شبکههای اجتماعی بسیار متنوع هستند و روز به روز نیز بر تعداد آنها افزوده میشود. بنابراین اگر از یک نام تجاری مشخص با یک طراحی ثابت استفاده شود، امکان فعالیت در حوزههای بیشتری فراهم میشود. در نتیجه بازاریابی سودمندتر خواهد بود.
۳) مدیریت موثر جوامع آنلاین
کسب و کاری که در شبکههای اجتماعی فعالیت میکند، میتواند توجه جوامع آنلاین بسیاری را به سمت خود جذب کند. افرادی که صفحه شخصی یک شرکت را دنبال میکنند، احتمال بیشتری دارد که نسبت به محصول این شرکت وفادار بمانند.
۴) بهینه سازی موتور جستجو (SEO)
مدیران شبکههای اجتماعی این امکان را فراهم میکنند که محتوای منتشر شده درباره کسب و کار، به راحتی در موتورهای جستجو قابل دستیابی باشند. این امر برای یک کسب و کار بسیار حیاتی است.
۵) سنجش میزان موفقیت کمپینها
این اندازهگیری بخش مهمی از فعالیتهای شبکههای اجتماعی را شامل میشوند. مدیران شبکههای اجتماعی آمار بازدید از شبکههای اجتماعی را محاسبه میکنند. همچنین میتوانند ویژگیها و عادات رفتاری این بازدیدکنندگان را مطالعه کنند. از این رو به کمک این اطلاعات میتوانند میزان موفقیت کمپینهای مختلف را ارزیابی کنند.
۶) رتبه بندی شبکههای اجتماعی
چشم انداز شبکههای اجتماعی همواره در حال تغییر و توسعه است. ممکن است یک شبکه اجتماعی امروز محبوبیت بالایی داشته باشد ولی مدتی بعد از محبوبیت آن کاسته شود. از این رو در مدیریت شبکههای اجتماعی باید این آمارها را پیش بینی کرد و اقدامات متناسب را نسبت به آن انجام داد.
ارسال نظر