بناهای عظیم و باورنکردنی در کره شمالی
نگرش جامعه جهانی نسبت به کره شمالی در میان تمسخر کودکانه و ترس مطلق در نوسان است؛ اما شاید باورتان نشود که این تصاویر از بناهای عظیم کره شمالی تهیه شده باشند!
همانند نظامهای دیکتاتوری پیشین، یعنی نظام آلمان نازی و حکومت شوروی، کره شمالی احساسات افراطی خود نسبت به جامعه جهانی را از طریق ساخت سازهها و بناهای یادبود بزرگ و عجیب و غریب نشان میدهد.
این بناها متنوعاند؛ برخی بیننده را به یاد سبک Americana دهه ۵۰ آمریکا میاندازند و برخی دیگر سنبل علاقه وافر رهبران این کشور به قدرت هستند.
در هنگام ورود به پایتخت کره شمالی، پیونگ یانگ، اولین چیزی که توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب میکند طاق اتحاد ملی (Arch of Reunification) است؛ در این سازه دو زن در دستان خود سمبلی از چشمانداز بنیانگذار کره شمالی کیم ایل سونگ (Kim Il Sung)، مربوط به اتحاد دو کره را نگه داشتهاند.
در ادامه بازدید از پیونگ یانگ، بنای یادبود حزب کارگر خودنمایی میکند. بر روی این مجسمه چنین نوشته شده است:
«زندهباد حزب کارگر کره، راهنما و سازمان دهنده تمام پیروزیهای مردم کره!»
شاید یکی از جنجالبرانگیزترین بناهای عظیم کره شمالی هتل ۱۰۵ طبقه ریوگیونگ (Ryugyong Hotel) در مرکز پیونگ یانگ باشد که در حال حاضر، بلندترین آسمانخراش متروک دنیاست! این ساختمان از سال ۱۹۹۲ تاکنون هنوز افتتاح نشده است.
در طرف دیگر پایتخت، برج ۱۷۰ متری جوچه (Juche Tower) در کنار رودخانه تایدانگ (Taedong River) قرار دارد.
برخی از تاثیرگذارترین و غولآساترین معماریهای کره شمالی در مرکز پایتخت هستند؛ مانند قصر کودکان منیونگدای (Manyongdae) که طرحی انتزاعی از آغوش مادر است.
این تصویر سالن اجتماعات آشیانه مانند مرکز پیونگ یانگ را نشان میدهد که در آن ارتش کشور برای گوش دادن به سخنان رهبر فعلی کیم جونگ اون (Kim Jong Un)، جمع میشوند.
بیشتر بناهای عظیم کره شمالی برای ادای احترام به رهبرهای پیشین کیم ایل سونگ که از سال ۱۹۷۲ تا ۱۹۹۴ رهبری کرد و کیم جونگ ایل (Kim Jong Il) که از سال ۱۹۹۴ تا ۲۰۱۱ حکمفرما بود، ساخته شدهاند.
تصاویر این دو رهبر در سراسر پایتخت نصب شده است؛ در این عکس ایستگاه قطار مرکز شهر پایتخت را میبینیم.
این عکس هم تصویر رهبرهای پیشین را در سالن اجتماعات بزرگ مردمی نشان میدهد.
کره شمالی به میزان کافی برقِ تولیدی ندارد و شبها کل کشور در تاریکی به سر میبرد؛ اما چراغهای مخصوص تصاویر رهبرهای قبلی خاموش نمیشوند.
بناهای عظیم کره شمالی به لطف زحمات این کارگران سختکوش که برای تامین مخارج زندگی مجبوراند ساعتهای طولانی کار کنند، ساخته شده است.
شرایط زندگی در این کشور برای اغلب افراد اسفبار است.
در این تصویر موزه جنگ آزادی سرزمین پدری را میبینیم که برای بزرگداشت پیروزی کره بر نیرویهای امپریالیستی آمریکایی در جنگ کره، ساخته شده است.
بر روی یک ساختمانها در مرکز پیونگ یانگ اینگونه نوشته شده:
«رفیقان بزرگ کیم ایل سونگ و کیم جونگ ایل تا ابد با ما خواهند بود.»
صرفنظر از پروپاگاندای پرسروصدای این بناها، بسیاری از جنبههای معماری کره شمالی شگفتانگیز است؛ در این تصویر یکی از آراستهترین ایستگاههای متروی جهان را میبینیم.
یکی دیگر از عجایب کره شمالی وجود بزرگترین استادیوم ورزشی جهان، استادیوم مِی دِی (May Day Stadium) در این کشور است.
این استادیوم ۱۵۰ هزار نفری اغلب برای مراسم سالانهی ادای احترام به تاریخ کره شمالی استفاده میشود.
با وجود شرایط سخت زندگی در این کشور، مردم هر از چند گاهی در پارک آبی مانسو (Munsu) تفریح میکنند.
علم و دانش نقش مهمی در کره شمالی دارد؛ در این تصویر مجتمع دانش و فناوری (Sci-Tech Complex) که به شکل یک اتم ساخته شده را میبینیم. این ساختمان در سال ۲۰۱۵ افتتاح شد.
کیم جونگ اون ابراز امیدواری کرد که ساختمان Sci-Tech Complex به پیشبرد مسیر ایجاد سرزمینی ثروتمند و قدرتمند به کمک لکوموتیو علم و تکنولوژی، کمک کنند.
ساختمان Sci-Tech Complex در نزدیکی خیابان دانشمندان میری (Mirae) قرار دارد؛ کره شمالی قصد دارد از این محل به عنوان قطبی برای تبدیل شدن کشور به یک نیروی جهانی در زمینه نوآوری، استفاده کند.
برخی از ساختمانها از پنلهای خورشیدی استفاده میکنند.
بسیاری از ساختمانهای کره شمالی به دلیل ظاهر صنعتی و رنگهای مختلفشان، جالبتوجهاند.
اما برخی از بناهای عظیم کره شمالی هم مانند شیرخوارگاه و یتیمخانه وانسان (Wonsan) به خاطر ظاهر عجیب و رنگهای روشنشان شناخته میشوند.
یتیمخانه وانسان که در ژوئن ۲۰۱۵ تکمیل شد، ساختمان چند طبقهای با رنگهای شاد است که اندکی از حس سرد سایر بناهای بتونی کره شمالی را جبران میکند.
نظر کاربران
اونا هم شدن مثل ما ، یه مشت روح مرده که از صبح تا شب لای اهن و بتون میلولیم و هیچ امیدی به هیچی نداریم
ولی دمشون گرم با عزت زندگی میکنن نه مثل کشورهای حاشیه خلیج فارس وابسته باشن
پاسخ ها
یکی اونا با عزت زندگی میکنن یکی ما
آینده ی ایران رو توی این تصاویر دیدم.