۱۰ درياچه شگفت انگيز ایران +عکس
در ايران ۲۸ درياچه طبيعي و ۹ درياچه كه براثر ساخت سد شكل گرفته وجود دارد ؛ از اين ميان ۱۰ درياچه پرطرفدار طبيعي كشور را بشناسيد.
روزنامه هفت صبح: در ايران 28 درياچه طبيعي و 9 درياچه كه براثر ساخت سد شكل گرفته وجود دارد ؛ از اين ميان 10 درياچه پرطرفدار طبيعي كشور را بشناسيد.
ميليونها سال از زماني كه كل كره زمين را آب فرا گرفته بود، ميگذرد و سهم ايران از آن همه آب، داشتن بزرگترين درياچه جهان و دومين درياچه شور جهان شد.
درياي مازندران ، بزرگترين درياچه جهان كه بين ايران و جمهوريهاي استقلال يافته شوروي مشترك است و آنقدر بزرگ است كه آن را دريا مينامند و درياچه اروميه كه دومين درياچه شور جهان است.
امكانات گردشگري در كنار درياچههاي ايران، آنها را به جاذبههاي گردشگري پررونقي تبديل كرده كه هرچه هواگرمتر ميشود، طرفداران آنها هم بيشتر ميشود. خيلي از درياچههاي ايران آنقدر معروف هستند كه نيازي به معرفي ندارند اما برخي ديگر نيز هستند كه گردشگران كمتري دارند و برخي ديگر نيز خشك شدهاند و كويرند. به هرحال به هريك از اين درياچهها كه براي گردش و سرگرمي ميرويد حواستان به پاكيزه نگه داشتن درياچه باشد و از انداختن هرگونه زباله حتي مواد خوراكي كه تغيير رژيم غذايي جانداران درياچه را سبب ميشود، خودداري كنيد.
درياي مازندران
موقعيت: استانهاي گلستان، گيلان و مازندران
طول درياي مازندران حدود ۱۰۳۰ تا ۱۲۰۰ کیلومتر و عرض آن بین ۱۹۶ تا ۴۳۵ کیلومتر است.اين دريا داراي تنوع زيستي متفاوتي است كه مهمترين آن ماهيهاي خاوياري است هرچند كه به دليل صيدهاي غيرمجاز نسل ماهيان خاوياري رو به انقراض است.
۱۳۰رودخانه به این دریا میریزند که بزرگترین آنها رود ولگا است که هر سال به طور میانگین ۲۴۱ کیلومترمربع آب را وارد دریای مازندران میکند. درياي مازندران را به نامهاي درياي خزر، وركانه، گرگان و درياي كاسپين نيز ميشناسند.
خزر نام قومي است كه به همراه دیگر اقوام بیابانگرد شمال قفقاز، در زمان ساسانیان، بارها و بارها به سرزمین ایران تاختند و پس از حضور کوتاه مدت خود معمولاً به دست سپاه ساسانی از مرزهای ایران بیرون رانده میشدند. در هیچ یک از نوشتههای مؤلفان شرقی و غربی دوران پیش از اسلام نامی از «خزر» بر دریای شمال ایران دیده نشدهاست. در نوشتههای مؤلفین اسلامی، این دریا در کنار نامهای دیگر، خزر هم نامیده شده است.
دریای گرگان یا دریای ورکانه نام این دریاچه بزرگ در عهد هخامنشیان و همچنین اشکانیان است اما كاسپين از نام قوم کاسپی یا کاسي گرفته شده که قبل از آریاییها در کرانههای غربی تا جنوب غربی اين دريا ساکن بودهاند و به تدریج تا کرانههای جنوبی آمدند.
درياچه گهر
موقعيت: استان لرستان
دریاچه گَهَر یک دریاچه کوهستانی در ایران است که در منطقه حفاظت شده اشترانکوه بین بخش زز و ماهروی الیگودرز و دورود قرار دارد و سالانه حدود يكصد هزار نفر از آن ديدن ميكنند.شما ميتوانيد علاوه بر استفاده از آرامش اين درياچه ماهيگيري نيز كنيد. اين درحالي است كه به دليل نداشتن راه ماشینرو تا حد زیادی از خرابی و آلودگی به دست انسان به دور مانده است.
ساحل این دریاچه به جز در ضلع غربی و شرقی که ساحلی ماسهای دارند برای شنا مناسب هستند اما در سایر نقاط دارای ساحلی صخرهای است که برای شنا مناسب نیست. در قسمت پایین دریاچه، جنگلی انبوه وجود دارد که در شرف نابودی است. در قسمت بالای آن نیز جنگلی انبوه وجود دارد که این جنگل هم در معرض خطر نابودی است. با حدود ۴۰ دقیقه پیادهروی میشود به دریاچه گهر دوم رسید. عمق آن کم است و ماهیان کف دریاچه را با کمی دقت میشود به خوبی دید. ماههای تیر و مرداد بهترین زمان سفر به این دریاچه است.
درياچه شورمست
موقعيت: استان مازندران
تورهاي گردشگري زيادي به صورت يكروزه و دو روزه علاقهمندان را به بازديد از درياچه شورمست در سوادكوه ميبرند. دریاچه شورمست، تنها دریاچه طبیعی شهرستان سوادکوه که وسعت آن ۱۵ هزار متر مربع و حداكثر عمق آن پنج متر است. این دریاچه در ۵/۵ کیلومتری شهرپل سفید واقع شده است. دریاچه طبیعی شهرستان سوادکوه، در شش کیلومتری غرب شهر پل سفید و در ارتفاعات مشرف به این شهر در مجاورت روستای شورمست واقع شدهاست.
منظره این دریاچه با جنگل اطراف آن که از درختان کهنسال و بلند قامت توسکا پوشیده شده، آن را به یکی از زیباترین اماکن موجود در شهرستان سوادکوه تبدیل ساختهاست. دریاچه شورمست به دلیل قرار گرفتن در شاهراه تهران - شمال و وجود دو محور جاده آسفالته و راه آهن از موقعیت بسیار مناسبی برخوردار است.
درياچه مهارلو
موقعيت: استان فارس
نام این دریاچه، برگرفته از نام روستای مهارلو از توابع شهرستان سروستان استان فارس است که در نزديكي آن قرار گرفته است. وسعت اين درياچه 25 هزار هكتار بوده كه بخش عمدهاي از اين درياچه بر اثر خشكسالي سال 1387 خشك شده و تنها 600 كيلومتر مربع آن باقي مانده است. مهارلو در غرب درياچه بختگان كه امروز كاملا خشك شده، قرار گرفته است.
مهمترین گونه پرنده این دریاچه فلامینگو است. از این دریاچه برای تهیه نمک صنایع استان فارس هم استفاده میشود. همچنين به دليل سرازيرشدن فاضلاب آبزياني كه در آن زندگي ميكنند در خطر نابودي قرار گرفتهاند. آب درياچه مهارلو شور است که توسط سه رودخانه نوبهاى خشک، حمزه، سروستان و همچنين روان آبهاى کوههاى مجاور تامین میشود. حداكثر عمق اين درياچه سه متر است.
درياچه پريشان
موقعيت: استان فارس
دریاچه فامور يا پریشان یکی از زیباترین و بزرگترین دریاچههای آب شیرین ایران و خاورمیانه است که در بخش جره و بالاده شهرستان کازرون قرار گرفته است. مساحت اين درياچه 4300 هكتار است كه دور تا دور آن را کوه فراگرفته است.
اين درياچه دارای چهار گونه ماهی بومی به نامهای ماهی زردک، ماهی سرخه، ماهی پرک و مار ماهی آب شیرین و همچنین چند گونه ماهی وارداتی نظیر ماهی کپور، ماهی فیتوفالک و آمور است که در سال ۱۳۶۸ به دریاچه وارده شدهاند اما تنها کپور معمولی با شرایط درياچه سازش پیدا کرد و دوگونه دیگر مشکلات متعددي را به وجود آوردهاند.
هر سال با آغاز فصل پاییز پرندگان زیادی از سیبری و كشورهاي اسکاندیناوی به جمله زیستگاهها و دریاچههای استان فارس مانند درياچه پريشان كوچ ميكنند و مناظر زيبايي را به وجود ميآورند .
درياچه اروميه
موقعيت: استان آذربايجان غربي
دریاچه ارومیه بزرگترین آبگیر دائمی آسیای غربی است که در شمال غرب فلات ایران قرار گرفته است.وسعت اين درياچه۸۷۶ /۵۱ كیلومتر مربع است که حدود سه درصد مساحت کل کشور را دربر میگیرد.از نكات جالب دربارهاين جاذبه طبيعي اين است كه میزان نمک محلول در آب اين درياچه دو برابر اقیانوسها است و به همین دلیل، هیچ ماهی و نرمتنی به جز گونههایی از سختپوستان در آن زندگی نمیکنند، آب آن هیچوقت یخ نمیزند و شناگران نیز میتوانند روی آن شناور بمانند.
درياچه اروميه ۱۰۲ جزيره دارد كه البته برخي از آنها مانند جزيره كاظم داشي اين روزها به يك كوه تبديل شدهاند.مدتي است كه اين درياچه به دليل پل ميانگذر شهيد كلانتري، احداث چاههاي عميق بسيار زياد و غيرقانوني و ساخت سد روي رودخانههايي كه درياچه را تغذيه ميكردند در خطر خشكسالي قرار دارد.
درياچه زريوار
موقعيت: استان كردستان
درياچه آب شيرين زريوار يكي از مهمترين درياچههاي غرب كشور است كه در سه كيلومتري مريوان قرار دارد. مساحت اين درياچه 720 هكتار است كه حداكثر شش متر عمق دارد. وجه تسمیه زریوار و زریبار كه هر دو در منطقه متداول است، به واژه «زری» كه در زبان كردی به معنی دریاچه است، باز میگردد. پسوند «دار» و «بار» پسوند تشبیهی و زریبار یا زریوار به معنی دریاچهوار است.
درباره این دریاچه افسانههای متعددی وجود دارد كه مشهورترین آنها حکایت از وجود شهری مدفون در زیر آبهای دریاچه دارد.
در اين درياچه ماهيهايي چون سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی و عروس ماهی و همين طور ۳۱ گونه پرنده بوميو مهاجر زندگي ميكند. اگر به درياچه زريوار سفر كرديد، ماهي كبابهايي كه كنار اين درياچه پخته ميشوند و قايقراني روي آن به طور حتم خاطرات خوبي برايتان ميسازند.
درياچه اوان
موقعيت: استان قزوين
اگر روزي خواستيد قلعه الموت را ببينيد درياچه اوان را از ياد نبريد. این دریاچه که بیش از 70 هزار متر مربع مساحت دارد، در ارتفاع هزار و 800 متری از سطح دریا واقع شده و تنها از آب چشمههای زیرزمینی موجود در بستر دریاچه تغذیه و تنها بخش ناچیزی از آن هنگام بارندگی تامین میشود اما به صورت سطحی و کم. غلیان دائمی آن باعث صافی و زلالی آب دریاچه شدهاست.
عمیقترین بخش اوان به ۵/۷ متر میرسد که در جنوب شرقی آن واقع شده است البته برخی از مسئولان عمق دریاچه را بین یک تا ۲۰ متر تخمین زدهاند. از سرریز آب دریاچه نیز رود کوچکی تشکیل میشود که آب آن مورد استفاده کشاورزان روستاهای کوشک و آیین است.
در تابستان این دریاچه محل ماهیگیری، آبتنی و قایقرانی و در پاییز، مأمن پرندگان مهاجر مانند قو، غاز، مرغابی و در زمستان با توجه به برودت هوا و یخ زدن سطح آن قابل اسکیسواری است.
درياچه حوض سلطان
اغلب تورهاي گردشگري كه براي ديدن كاشان و يا زيارت حضرت معصومه (س) به قم ميروند، سري هم به درياچه آب شور حوض سلطان ميزنند. دریاچه نمک حوض سلطان در ۴۰ کیلومتری شمال قم و به مساحت تقریبی ۲۴۰ کیلومتر مربع است. وسعت و شکل دریاچه متناسب با ورود آب و میزان بارندگی آن درفصول مختلف سال متفاوت است. درمواقع بارندگی و ذوب برفهای ارتفاعات اطراف، چون بر میزان آب ورودی افزوده میشود، وسعت آن زیاد و در غیر از این ایام، وسعت آن کم میشود. بدین ترتیب سطح آب دریاچه پیوسته در نوسان است. این دریاچه از دو چاله جدا از هم تشکیل شدهاست.
چاله غربی به نام حوض سلطان و چاله شرقی به نام حوض مرهاست که بهوسیله یک آبراهه به هم وصل میشوند. رودهای متعددی به این دریاچه وارد میشوند که از اراضی شورهزار ونمکی اطراف عبور میکنند. حوض سلطان در سال ۱۸۸۳ میلادی و بر اثر ساخت جاده شوسه تهران- قم تشکیل شد.
درياچه ولشت
موقعيت: استان مازندران
دریاچه کوهستانی ولشت در کیلومتر 25 جاده چالوس- کرج، شهر مرزنآباد واقع شده ، دریاچه ولشت یکی از 10 دریاچه آب شیرین کشور است که در این منطقه واقع شده و محیط زیست مناسبی را برای پرندگان و آبزیان فراهم كرده است. گونههای گیاهی و جانوری کلاردشت نیز از دیگر ویژگیهای آن هستند.
اين دریاچه در ارتفاع یک هزار متری از سطح دریای خزر قرار دارد. مسیر دسترسی به آن از شهر چالوس و از طریق کندوان و محور ارتباطی چالوس به تهران آغاز و پس از طی ۲۳ کیلومتر و بعد از پل کجور و گذر از سربالاییها و پیچهای جنگل تا کنار دریاچه ادامه مییابد.
حضور گردشگران بدون نظارت طی سالهای گذشته طبیعت این منطقه آسیبپذیر و اکوسیستم طبیعی آن را دگرگون کرده است.از جمله ورود آلایندههای محیطی، حیات انواع آبزیان چون ماهی سفید، اردک ماهی، شاه کولی و حتی جلبکها و پلانگتونها را در معرض تهدید قرار میدهد.
ميليونها سال از زماني كه كل كره زمين را آب فرا گرفته بود، ميگذرد و سهم ايران از آن همه آب، داشتن بزرگترين درياچه جهان و دومين درياچه شور جهان شد.
درياي مازندران ، بزرگترين درياچه جهان كه بين ايران و جمهوريهاي استقلال يافته شوروي مشترك است و آنقدر بزرگ است كه آن را دريا مينامند و درياچه اروميه كه دومين درياچه شور جهان است.
امكانات گردشگري در كنار درياچههاي ايران، آنها را به جاذبههاي گردشگري پررونقي تبديل كرده كه هرچه هواگرمتر ميشود، طرفداران آنها هم بيشتر ميشود. خيلي از درياچههاي ايران آنقدر معروف هستند كه نيازي به معرفي ندارند اما برخي ديگر نيز هستند كه گردشگران كمتري دارند و برخي ديگر نيز خشك شدهاند و كويرند. به هرحال به هريك از اين درياچهها كه براي گردش و سرگرمي ميرويد حواستان به پاكيزه نگه داشتن درياچه باشد و از انداختن هرگونه زباله حتي مواد خوراكي كه تغيير رژيم غذايي جانداران درياچه را سبب ميشود، خودداري كنيد.
درياي مازندران
موقعيت: استانهاي گلستان، گيلان و مازندران
طول درياي مازندران حدود ۱۰۳۰ تا ۱۲۰۰ کیلومتر و عرض آن بین ۱۹۶ تا ۴۳۵ کیلومتر است.اين دريا داراي تنوع زيستي متفاوتي است كه مهمترين آن ماهيهاي خاوياري است هرچند كه به دليل صيدهاي غيرمجاز نسل ماهيان خاوياري رو به انقراض است.
۱۳۰رودخانه به این دریا میریزند که بزرگترین آنها رود ولگا است که هر سال به طور میانگین ۲۴۱ کیلومترمربع آب را وارد دریای مازندران میکند. درياي مازندران را به نامهاي درياي خزر، وركانه، گرگان و درياي كاسپين نيز ميشناسند.
خزر نام قومي است كه به همراه دیگر اقوام بیابانگرد شمال قفقاز، در زمان ساسانیان، بارها و بارها به سرزمین ایران تاختند و پس از حضور کوتاه مدت خود معمولاً به دست سپاه ساسانی از مرزهای ایران بیرون رانده میشدند. در هیچ یک از نوشتههای مؤلفان شرقی و غربی دوران پیش از اسلام نامی از «خزر» بر دریای شمال ایران دیده نشدهاست. در نوشتههای مؤلفین اسلامی، این دریا در کنار نامهای دیگر، خزر هم نامیده شده است.
دریای گرگان یا دریای ورکانه نام این دریاچه بزرگ در عهد هخامنشیان و همچنین اشکانیان است اما كاسپين از نام قوم کاسپی یا کاسي گرفته شده که قبل از آریاییها در کرانههای غربی تا جنوب غربی اين دريا ساکن بودهاند و به تدریج تا کرانههای جنوبی آمدند.
درياچه گهر
موقعيت: استان لرستان
دریاچه گَهَر یک دریاچه کوهستانی در ایران است که در منطقه حفاظت شده اشترانکوه بین بخش زز و ماهروی الیگودرز و دورود قرار دارد و سالانه حدود يكصد هزار نفر از آن ديدن ميكنند.شما ميتوانيد علاوه بر استفاده از آرامش اين درياچه ماهيگيري نيز كنيد. اين درحالي است كه به دليل نداشتن راه ماشینرو تا حد زیادی از خرابی و آلودگی به دست انسان به دور مانده است.
ساحل این دریاچه به جز در ضلع غربی و شرقی که ساحلی ماسهای دارند برای شنا مناسب هستند اما در سایر نقاط دارای ساحلی صخرهای است که برای شنا مناسب نیست. در قسمت پایین دریاچه، جنگلی انبوه وجود دارد که در شرف نابودی است. در قسمت بالای آن نیز جنگلی انبوه وجود دارد که این جنگل هم در معرض خطر نابودی است. با حدود ۴۰ دقیقه پیادهروی میشود به دریاچه گهر دوم رسید. عمق آن کم است و ماهیان کف دریاچه را با کمی دقت میشود به خوبی دید. ماههای تیر و مرداد بهترین زمان سفر به این دریاچه است.
درياچه شورمست
موقعيت: استان مازندران
تورهاي گردشگري زيادي به صورت يكروزه و دو روزه علاقهمندان را به بازديد از درياچه شورمست در سوادكوه ميبرند. دریاچه شورمست، تنها دریاچه طبیعی شهرستان سوادکوه که وسعت آن ۱۵ هزار متر مربع و حداكثر عمق آن پنج متر است. این دریاچه در ۵/۵ کیلومتری شهرپل سفید واقع شده است. دریاچه طبیعی شهرستان سوادکوه، در شش کیلومتری غرب شهر پل سفید و در ارتفاعات مشرف به این شهر در مجاورت روستای شورمست واقع شدهاست.
منظره این دریاچه با جنگل اطراف آن که از درختان کهنسال و بلند قامت توسکا پوشیده شده، آن را به یکی از زیباترین اماکن موجود در شهرستان سوادکوه تبدیل ساختهاست. دریاچه شورمست به دلیل قرار گرفتن در شاهراه تهران - شمال و وجود دو محور جاده آسفالته و راه آهن از موقعیت بسیار مناسبی برخوردار است.
درياچه مهارلو
موقعيت: استان فارس
نام این دریاچه، برگرفته از نام روستای مهارلو از توابع شهرستان سروستان استان فارس است که در نزديكي آن قرار گرفته است. وسعت اين درياچه 25 هزار هكتار بوده كه بخش عمدهاي از اين درياچه بر اثر خشكسالي سال 1387 خشك شده و تنها 600 كيلومتر مربع آن باقي مانده است. مهارلو در غرب درياچه بختگان كه امروز كاملا خشك شده، قرار گرفته است.
مهمترین گونه پرنده این دریاچه فلامینگو است. از این دریاچه برای تهیه نمک صنایع استان فارس هم استفاده میشود. همچنين به دليل سرازيرشدن فاضلاب آبزياني كه در آن زندگي ميكنند در خطر نابودي قرار گرفتهاند. آب درياچه مهارلو شور است که توسط سه رودخانه نوبهاى خشک، حمزه، سروستان و همچنين روان آبهاى کوههاى مجاور تامین میشود. حداكثر عمق اين درياچه سه متر است.
درياچه پريشان
موقعيت: استان فارس
دریاچه فامور يا پریشان یکی از زیباترین و بزرگترین دریاچههای آب شیرین ایران و خاورمیانه است که در بخش جره و بالاده شهرستان کازرون قرار گرفته است. مساحت اين درياچه 4300 هكتار است كه دور تا دور آن را کوه فراگرفته است.
اين درياچه دارای چهار گونه ماهی بومی به نامهای ماهی زردک، ماهی سرخه، ماهی پرک و مار ماهی آب شیرین و همچنین چند گونه ماهی وارداتی نظیر ماهی کپور، ماهی فیتوفالک و آمور است که در سال ۱۳۶۸ به دریاچه وارده شدهاند اما تنها کپور معمولی با شرایط درياچه سازش پیدا کرد و دوگونه دیگر مشکلات متعددي را به وجود آوردهاند.
هر سال با آغاز فصل پاییز پرندگان زیادی از سیبری و كشورهاي اسکاندیناوی به جمله زیستگاهها و دریاچههای استان فارس مانند درياچه پريشان كوچ ميكنند و مناظر زيبايي را به وجود ميآورند .
درياچه اروميه
موقعيت: استان آذربايجان غربي
دریاچه ارومیه بزرگترین آبگیر دائمی آسیای غربی است که در شمال غرب فلات ایران قرار گرفته است.وسعت اين درياچه۸۷۶ /۵۱ كیلومتر مربع است که حدود سه درصد مساحت کل کشور را دربر میگیرد.از نكات جالب دربارهاين جاذبه طبيعي اين است كه میزان نمک محلول در آب اين درياچه دو برابر اقیانوسها است و به همین دلیل، هیچ ماهی و نرمتنی به جز گونههایی از سختپوستان در آن زندگی نمیکنند، آب آن هیچوقت یخ نمیزند و شناگران نیز میتوانند روی آن شناور بمانند.
درياچه اروميه ۱۰۲ جزيره دارد كه البته برخي از آنها مانند جزيره كاظم داشي اين روزها به يك كوه تبديل شدهاند.مدتي است كه اين درياچه به دليل پل ميانگذر شهيد كلانتري، احداث چاههاي عميق بسيار زياد و غيرقانوني و ساخت سد روي رودخانههايي كه درياچه را تغذيه ميكردند در خطر خشكسالي قرار دارد.
درياچه زريوار
موقعيت: استان كردستان
درياچه آب شيرين زريوار يكي از مهمترين درياچههاي غرب كشور است كه در سه كيلومتري مريوان قرار دارد. مساحت اين درياچه 720 هكتار است كه حداكثر شش متر عمق دارد. وجه تسمیه زریوار و زریبار كه هر دو در منطقه متداول است، به واژه «زری» كه در زبان كردی به معنی دریاچه است، باز میگردد. پسوند «دار» و «بار» پسوند تشبیهی و زریبار یا زریوار به معنی دریاچهوار است.
درباره این دریاچه افسانههای متعددی وجود دارد كه مشهورترین آنها حکایت از وجود شهری مدفون در زیر آبهای دریاچه دارد.
در اين درياچه ماهيهايي چون سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی و عروس ماهی و همين طور ۳۱ گونه پرنده بوميو مهاجر زندگي ميكند. اگر به درياچه زريوار سفر كرديد، ماهي كبابهايي كه كنار اين درياچه پخته ميشوند و قايقراني روي آن به طور حتم خاطرات خوبي برايتان ميسازند.
درياچه اوان
موقعيت: استان قزوين
اگر روزي خواستيد قلعه الموت را ببينيد درياچه اوان را از ياد نبريد. این دریاچه که بیش از 70 هزار متر مربع مساحت دارد، در ارتفاع هزار و 800 متری از سطح دریا واقع شده و تنها از آب چشمههای زیرزمینی موجود در بستر دریاچه تغذیه و تنها بخش ناچیزی از آن هنگام بارندگی تامین میشود اما به صورت سطحی و کم. غلیان دائمی آن باعث صافی و زلالی آب دریاچه شدهاست.
عمیقترین بخش اوان به ۵/۷ متر میرسد که در جنوب شرقی آن واقع شده است البته برخی از مسئولان عمق دریاچه را بین یک تا ۲۰ متر تخمین زدهاند. از سرریز آب دریاچه نیز رود کوچکی تشکیل میشود که آب آن مورد استفاده کشاورزان روستاهای کوشک و آیین است.
در تابستان این دریاچه محل ماهیگیری، آبتنی و قایقرانی و در پاییز، مأمن پرندگان مهاجر مانند قو، غاز، مرغابی و در زمستان با توجه به برودت هوا و یخ زدن سطح آن قابل اسکیسواری است.
درياچه حوض سلطان
اغلب تورهاي گردشگري كه براي ديدن كاشان و يا زيارت حضرت معصومه (س) به قم ميروند، سري هم به درياچه آب شور حوض سلطان ميزنند. دریاچه نمک حوض سلطان در ۴۰ کیلومتری شمال قم و به مساحت تقریبی ۲۴۰ کیلومتر مربع است. وسعت و شکل دریاچه متناسب با ورود آب و میزان بارندگی آن درفصول مختلف سال متفاوت است. درمواقع بارندگی و ذوب برفهای ارتفاعات اطراف، چون بر میزان آب ورودی افزوده میشود، وسعت آن زیاد و در غیر از این ایام، وسعت آن کم میشود. بدین ترتیب سطح آب دریاچه پیوسته در نوسان است. این دریاچه از دو چاله جدا از هم تشکیل شدهاست.
چاله غربی به نام حوض سلطان و چاله شرقی به نام حوض مرهاست که بهوسیله یک آبراهه به هم وصل میشوند. رودهای متعددی به این دریاچه وارد میشوند که از اراضی شورهزار ونمکی اطراف عبور میکنند. حوض سلطان در سال ۱۸۸۳ میلادی و بر اثر ساخت جاده شوسه تهران- قم تشکیل شد.
درياچه ولشت
موقعيت: استان مازندران
دریاچه کوهستانی ولشت در کیلومتر 25 جاده چالوس- کرج، شهر مرزنآباد واقع شده ، دریاچه ولشت یکی از 10 دریاچه آب شیرین کشور است که در این منطقه واقع شده و محیط زیست مناسبی را برای پرندگان و آبزیان فراهم كرده است. گونههای گیاهی و جانوری کلاردشت نیز از دیگر ویژگیهای آن هستند.
اين دریاچه در ارتفاع یک هزار متری از سطح دریای خزر قرار دارد. مسیر دسترسی به آن از شهر چالوس و از طریق کندوان و محور ارتباطی چالوس به تهران آغاز و پس از طی ۲۳ کیلومتر و بعد از پل کجور و گذر از سربالاییها و پیچهای جنگل تا کنار دریاچه ادامه مییابد.
حضور گردشگران بدون نظارت طی سالهای گذشته طبیعت این منطقه آسیبپذیر و اکوسیستم طبیعی آن را دگرگون کرده است.از جمله ورود آلایندههای محیطی، حیات انواع آبزیان چون ماهی سفید، اردک ماهی، شاه کولی و حتی جلبکها و پلانگتونها را در معرض تهدید قرار میدهد.
پ
نظر کاربران
خیلی خوب بود،ممنون.
ولی به نظر من دریاچه نئور که در کوههای تالش واقع شده هم کمتر از اینها زیبا نیست..!!
پاسخ ها
تالش کجاش زیبا نیست؟!
سلام دریاچه قله سبلان را که یکی از دریاچه های زیبا است فراموش کردید
خواهش می کنم از طبیعت خودمون چیزی رو سایت نذارید بذارید تو نادونی بمونیم بذارید زمین خدا راحت باشه بذارید پاک بمونه بذارید ندونیم و نریم و آرامشش رو بهم نریزیم
دریاچه پریشان که به همت دولت و مردم خشک شد کجای کار هستید شما
پاسخ ها
اون که چند ساله خشک شده
حالا بقیه دریاچه ها هنوز هستند یا نه نمیدونم
و دریاچه خشک شده بختگان که از یاد ها رفت. . .
دریاچه کوه گل واقع در کوه دنا و در شهر سی سخت رو فراموش کردید
دریاچه زریوار مریوان واقعا زیباست
دریاچه چاقاخور در چهار محال
مناظراطراف دریاچه ولشت به شکلی که درنقشه دیده میشودنیست خیلی متفاوت است
پاسخ ها
از جايگاهي كه عكس گرفته شده همين ريخت و قيافه را داره
دریاچه بسیار شگفت انگیز بلومان در ارطفاع 2750متری واقع در بالای کوه بلومان در لرستان رابررسی کنید.
شبا در جنگل کنار دریاچه شور مست خیلی ترسناکه .
ممنون از اینکه این تصاویر زیبا را نشان دادید
همه ایران سرای ماست. ایران زیبا باتمام زیباییهایت دوستت داریم
از محیط زیست خواهش میکنم که تصویر در یاچه بلومان به نمایش بذارید تا دوست داران طبیعت ببین
خوب بود
نگین زاگرس و اشترانکوه دریاچه ی آب معدنی گهر لرستان زیباترین دریاچه ی جهان.
گهــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــر لــــــــــــــــــــــــــــــــــــــرستــــــــــــــــــــــــــــــــــان
چشمه ی باداب سورت ساری که به عنوان دومین آثارطبیعی ایران ثبت شده رو نذاشتین چرا؟؟؟؟؟؟؟
زیباترین و ترسناک ترین دریاچه تو ایران در نوشهر بعد از سیسنگان قرار داره . اسمش دریاچه ارواح هست . فوق العاده است این دریاچه . فقط دسترسی به این دریاچه سخته .
یاشاسین اورمیه دریاسی
اورمو گوله
سلام خوبين ياشاسين اروميه