پولدار سالم باشید
۹۰ روز تا رهایی مالی
خانم جولیا کامرون، متخصص کار با گروههای دچار مشکلات مالی، در کتاب «از معتاد به پول، به پولدار سالم: ۹۰ روز تا رهایی مالی» ابزارهای ترک رفتارهای مالی ناسالم را با ارایه تست ها و راه حل های عملی و موثر نشان می دهد.
رسیدن به هشیاری مالی
خانم جولیا کامرون، متخصص کار با گروههای دچار مشکلات مالی، در کتاب «از معتاد به پول، به پولدار سالم: 90 روز تا رهایی مالی» ابزارهای ترک رفتارهای مالی ناسالم را با ارایه تست ها و راه حل های عملی و موثر نشان می دهد.
حساب و کتاب کردن
اولین ابزار کسب هوشیاری مالی، حساب و کتاب کردن است. بسیاری از ما حتی نمی دانیم که پولمان چطور می آید و چطور می رود؟ حساب و کتاب کردن یعنی ثبت تمام درآمدهای ماهانه مان و ثبت تمام پول هایی که در طول ماه خرج می کنیم. این اساسی ترین و ابتدایی ترین کسب رهایی مالی است. این ابزار هر چند ساده به نظر می رسد اما چنانچه به طور منظم و هر ماه به کار گرفته شود نتایج خیره کننده ای به بار می آورد. برای این منظور:
1- دفترچه کوچکی بخرید.
2- تمام مخارج روزانه تان - تمام آنها را - در دفترچه حساب و کتاب ها بنویسید. در یک ستون تمام پول هایی که به دست می آورید و در ستون دیگر تمام مخارجتان را بنویسید و تاریخ بزنید. این تمرین را در کل 90 روز ادامه دهید و حتی یک روز را هم از قلم نیندازید.
مثال:
14 فروردین
روزنامه ۳۰۰ تومان
میوه 5000 تومان
اتوبوس ۲۰۰ تومان
درآمد: 30000 تومان از محل ...
استراحت یا مرخصی
دومین ابزار، اعلام یک زمان استراحت یا «مرخصی» است. ما در این دوره «مرخصی» به طلبکارانمان زنگ می زنیم و به آنها اطمینان می دهیم که می خواهیم در آینده پولشان را بپردازیم. به علاوه در این دوره استراحت یا مرخصی، ما:
۱- از قرض کردن خودداری می کنیم. (بعد از این می خواهیم فقط با منابع خودمان زندگی کنیم.)
2- از خرج های بزرگ جدید اجتناب می کنیم. (می خواهیم طبق وسعمان زندگی کنیم.)
۳- از مخفی شدن از دست طلبکارها دست برمی داریم و صادقانه با آنها روبرو می شویم.
آگاهی بیشتر از الگوهای پولی مان
فهرستی از انواع رفتارهای خودتان در رابطه با قرض گرفتن از دیگران تهیه کنید. آیا شما:
- قبل از سر برج قرض می گیرید؟
- از دوستانتان قرض می گیرید؟
- با کارت های اعتباری زندگی می کنید؟
- چک بی محل می کشید؟
- پول های ضروری مثل کرایه خانه یا قبض هایتان را خرج می کنید؟
- مشکل می توانید برای کارتان درخواست پول کنید یا حقتان را بگیرید؟ (این یعنی بدهی به خودتان)
بیشتر این رفتارها ریشه در عدم عزت نفس و احساس ترس و نگرانی دارد، خوب است که:
۱- به طور منظم ورزش کنید. در صورت امکان، در تمام این ۹۰ روز هر روز دست کم ۲۰ دقیقه پیاده روی کنید.
2- وقتی احساس اضطراب می کنید دوش داغ بگیرید یا تمرینات تنفس عمیق انجام دهید.
۳- به استراحت و خورد و خوابتان بیشتر برسید. وقتی از خودتان خوب مراقبت کنید، عزت نفستان هم بیشتر می شود. وقتی برای خودتان ارزش بیشتری قایل باشید کمتر به رفتارهای پولی ناسالم رو می آورید.
تعیین خط قرمز پولی برای بازیابی تعادل
خط قرمز پولی، یعنی تعیین حد و مرزهای ما در رابطه با پول. یعنی تعیین ممنوعیت ها و کارهایی که نخواهیم کرد. آیا ما چک بی محل می کشید؟ «نه، این کار ممنوعه. این خط قرمز منه.» یکی از تمرین های مهم دوره 90 روزه کسب سلامت پولی، تعیین خط قرمزمان است. خط قرمز پولی ما می تواند شبیه این باشد:
1- چک بی محل کشیدن ممنوع
۲- قرض کردن از رییس ممنوع
3- درخواست وام از اعضای خانواده و دوستان ممنوع
۴- خرید هدایای قشنگ تر برای دوستانم به جای خودم ممنوع
5- برداشت کردن از حساب پس انداز به خاطر خانواده و دوستان ممنوع
۶- ننوشتن دخل و خرجم ممنوع
7- خرج کردن بیشتر از درآمدم ممنوع
خط قرمزهای اشخاص مختلف می تواند با هم فرق کند. خوب است که در تمام مدت کار روی الگوهای رفتاریتان، یک کپی از فهرست خط قرمزتان همراه تان داشته باشید تا یادتان باشد که از روی آن عبور نکنید.
پس انداز کنید
یکی از مهمترین ابزارهای روند رهایی مالی، پس انداز کردن است. خوب است که ۱۰ درصد هر درآمدی که کسب می کنیم برای آینده کنار گذاشته شود. چه باور کنید چه نکنید، این پول به سرعت افزایش می یابد و می تواند منبع کمک بزرگی برای مواقع ضروری باشد. این مهمترین حساب بانکی است که ما داریم. چنانچه بخواهید احساس ثروتمند بودن کنید هر ماه باید بیشتر از مخارجتان، کسب درآمد کنید.
واقعا لذتبخش است که سعی کنیم شکاف بین پول به دست آمده و پول خرج شده را چنان زیاد کنیم که بتوانیم پس انداز مطمئنی هم داشته باشیم. به این چند راهکار ساده توجه کنیم:
1- با کم کردن مکالمات تلفنی می توانیم ماهانه مقداری پس انداز کنیم.
۲- با خرید مواد غذایی سالم و آشپزی در خانه می توانیم سطح زندگیمان را بهبود بخشیم و پولمان را در فست فودی ها دور نریزیم.
3- با کم کردن تماشای تلویزیون و صرف روزی 1 تا 2 ساعت کار خلاق یا هنری دستی می توانیم هم از وقتمان لذت ببریم، هم آن را به منبع درآمد تبدیل کنیم.
۴- با استفاده بیشتر از وسایل حمل و نقل عمومی می توانیم در کاهش آلودگی هوا و ترافیک شهرمان موثرتر باشیم و پول تاکسی را هم پس انداز کنیم.
5- «خواستن، توانستن است.» اگر بخواهیم، می توانیم راه های بدیع و نوینی برای کاهش هزینه های اضافی و بی مورد و افزایش درآمد و پس اندازمان پیدا کنیم.
فراوانی را انتخاب کنید
پیشنهاد شده که هر روز صبح جملات تاکیدی بنویسید و با صدای بلند ادا کنید. اگر این کار را به عادت روزانه مان تبدیل کنیم، خیلی زود اثراتش را در زندگی مان می بینیم، به عنوان مثال می توانیم بگوییم:
۱- من پولم را در راه های درست و مناسب خرج می کنم.
2- من فقط وقتی لازم است، خرج می کنم.
۳- من به خودی خود باارزش هستم.
4- پول، انرژی است و من اجازه می دهم آزادانه در زندگی ام جریان پیدا کند.
۵- من خیر و نیکی مال را می پذیرم و ترسم از فراوانی را رها می کنم.
6- من راحتی و آسایش در زندگی ام را می پذیرم.
۷- من اجازه می دهم فراوانی در زندگی ام جاری شود.
8- من می توانم به خودم «بله» و به دیگران «نه» بگویم.
۹- وضع مالی من به لطف خدا روز به روز بهتر می شود.
10- من برای همه چیزهایی که دارم خدا را شکر می کنم.
رفاه و فراوانی و سلامت مالی یک روند است، روندی مادام العمر و همواره رو به پیشرفت. همین امروز شروعش کنید و هر روز یک قدم پیش بروید.
منبع: کتاب «پولدار سالم: ۹۰ روز تا رهایی مالی»
نویسنده: جولیا کامرون
نظر کاربران
مرسی مجله - چیزای خوبی نوشتی استفاده کردم من خیلی چیزای ریز ریز یه موقعی میخریدم ولی چندوقته رعایت میکنم تونستم یه تیکه طلابخرم. ولی یه مشکل نبود کاره- هرجامیرم یه خانمی میخوان که باهاش صمیمی باشن و من نمیتونم اونجاکارکنم ولی باهمین پولی که ازبابام میگیرم تونستم یه مقدارپس اندازکنم
نیوشا جان ادامه بده و مطمئن باش که موفق می شی...
جناب پویانت
من میدونم که بااین مقدارکم موفقیت مالی آنچنانی نمیشه داشت ولی قبلا شایدراحت روزی 8-9 تومن میانگین خرده ریزمیخریدم غیرازاونچه که بابام برام میگرفت الان اون خرج اضافی بی موردروکم کردم - ازمشکلات کارمندان وتورم هم اطلاع دارم چون خودمون زندگی متوسط داریم ولی به هرجال یه قرون پس اندازم یه قرونه شایدیه روزی تونستم یه کاری پیداکنم و دستم توی جیب خودم باشه - چندسال زحمت کشیدم درس خوندم آخرش دیگه به عنوان منشی میرفتم مصاحبه که اونم نشد - چاره ای غیرازپول خرج نکردن نمیمونه انگلیسیایه جمله جالب دارن میگه خرج نکردن پول مثل بدست اوردنشه......