برج تاریخی حسن در پایتخت مراکش
در اواخر قرن دوازدهم، سلطان یعقوب المنصور، سومین خلیفه سلسله موحدون که بر غرب آفریقا و ایبریا حکومت می کرد، دستور داد یک مسجد عظیم و یک مناره به نام برج حسن در رباط، پایتخت مراکش بسازند.
امروزه مناره ناقص، کف گسترده مرمرین، دیوارهای باقی مانده و حدود ۲۰۰ ستون نشان دهنده ابعاد بزرگ مسجد است اگر به پایان می رسید. این مسجد می توانست همزمان ۲۰ هزار نمازگزار را در خود جای دهد که بسیار بزرگتر از اندازه شهر در آن زمان بود. تنها در دوران مدرن رباط از نظر ابعاد و جمعیت به این اندازه رشد کرده و در آن زمان هنوز یک روستا بود. برج حسن ۴۴ متر ارتفاع دارد، یعنی تنها حدود نیمی از ارتفاعی که قرار بود داشته باشد (۸۰ متر). نمای خارجی مناره مستطیل شکل با الگوهای متمایزی تزئین شده است، هر طرف طرح مختلفی دارد. داخل آن به جای پله رمپ دارد که اجازه می دهد حیوانات سنگ های سنگین و مصالح مورد نیاز برای ساخت و ساز را از طریق آن ها به قسمت های بالایی برج حمل کنند. همچنین رمپ به موذن اجازه می داد با سرعت خود را به بالای برج برساند و اذان بگوید. برج حسن و سایت اطراف آن در سال ۲۰۱۲ در فهرست میراث جهانی قرار گرفتند.
![برج تاریخی و دیدنی حسن در مراکش برج تاریخی و دیدنی حسن در مراکش](https://static0.bartarinha.ir/servev2/GYwNDhmZTRjM/5Uwvb7W7Zm0,/file.jpg)
![برج تاریخی و دیدنی حسن در مراکش برج تاریخی و دیدنی حسن در مراکش](https://static0.bartarinha.ir/servev2/mY5NDYwMjUzN/5Uwvb7W7Zm0,/file.jpg)
![برج تاریخی و دیدنی حسن در مراکش برج تاریخی و دیدنی حسن در مراکش](https://static3.bartarinha.ir/servev2/GQ2OGRjYmJmN/5Uwvb7W7Zm0,/file.jpg)
![برج تاریخی و دیدنی حسن در مراکش برج تاریخی و دیدنی حسن در مراکش](https://static3.bartarinha.ir/servev2/DRlNjUxMmVkY/5Uwvb7W7Zm0,/file.jpg)
![برج تاریخی و دیدنی حسن در مراکش برج تاریخی و دیدنی حسن در مراکش](https://static0.bartarinha.ir/servev2/jg3MGJmZjg3N/5Uwvb7W7Zm0,/file.jpg)
ارسال نظر