ماهيها در خانه ما
اگر ميخواهید به محیط خانه کمي تنوع بدهید انتخاب یک آکواریوم خانگی بهترین گزینه است. البته باید کمي حوصله داشته باشید و برای خرید و نگهداری از ماهیها وقت بگذارید تا همزیستی با این موجودات دوستداشتنی شما را خوشحال کند.
وقتی در مورد تغییر دکوراسیون خانه حرف ميزنيم بیشتر ما به خرید مبل و میز، نصب کاغذ دیواری و خريد تزئینات کوچک و بزرگ فکر ميکنیم اما گاهی اوقات ميتوانیم با کمک آکواریومهای خانگی بخشی از محیط زیبای دریا را به محل زندگیمان راه دهیم و به عنوان یک سرگرمي جذاب و دوستداشتنی از تماشای آن لذت ببریم.
اگر ميخواهید به محیط خانه کمي تنوع بدهید انتخاب یک آکواریوم خانگی بهترین گزینه است. البته باید کمي حوصله داشته باشید و برای خرید و نگهداری از ماهیها وقت بگذارید تا همزیستی با این موجودات دوستداشتنی شما را خوشحال کند.
جذابیت ماهیها در خانه
روانشناسان معتقدند زندگی در کنار طبیعت ميتواند از استرسهای روزانه بکاهد و آرامش بیشتری ایجاد کند. اگر برای طبیعتگردی فرصت کافی ندارید بهترین کار این است که بخش کوچکی از طبیعت را به خانهتان راه دهید.
گیاهان آپارتمانی در کنار یک آکواریوم کوچک فضای جذابی را در خانه شما ایجاد ميکند و با این کار ساعتها در دنیای رنگارنگ ماهیها غرق ميشوید. پس همین جا فرصت خوبی است که درباره داشتن آکواریوم تصمیم بگیرید. ميتوانید آن را در اتاق نشیمن یا سالن غذاخوری قرار دهید و با نورپردازی و توجه به جزئیات بیشتر، آکواریوم جالبتری داشته باشید.
این دیگر به بودجه و سلیقه شما بستگی دارد. ميتوانید هر ماه به فروشگاههای لوازم آکواریوم بروید و ماهی یا شیء تازهای بخرید. اما برای شروع به چند وسیله اولیه نیاز دارید که بد نیست با آنها کميآشنا شوید.
دنیای کوچک زیر آب
برای اینکه آکواریوم شما کامل باشد و ماهیها در شرایط خوبی زندگی کنند باید اسباب آسایش آنها را فراهم کنید. اول از همه به یک چهارچوب شیشهای نیاز دارید که باید آن را متناسب با فضای خانه انتخاب کنید.
محفظههای طلقی هم در بازار پیدا ميشوند. اگر در نگهداری از ماهیهای آکواریومي تازهکار هستید به سراغ انتخاب محفظههای کوچک نروید چون تغییرات دما در محفظه کوچک سریع اتفاق ميافتد. اندازه محفظه را متوسط در نظر بگیرید. بخاری، پمپ هوا، فیلترهای تصفیه، سنگ اکسیژن و کمي هم وسایل تزئینی از جمله وسایل دیگری هستند که به آنها نیاز دارید.
یادتان باشد که در مورد نگهداری از ماهیها درجه حرارت، حرف اول را ميزند. به همین دلیل باید یک دماسنج روی آکواریوم نصب و همواره دمای آب را کنترل کنید تا بین ۲۷ تا ۳۰ درجه سانتیگراد در نوسان باشد. اگر در کنترل درجه حرارت کوتاهی کنید ممکن است با صحنه غمانگیز ماهیهای مرده مواجه شوید.
نور و گیاه در آکواریوم
ماهیهای کوچک و رنگارنگ شما برای رشد و پرورش به نور نیاز دارند. پس آنها را در جایی تاریک و بدون نور قرار ندهید. اگر فکر ميکنید نور آکواریوم شما کافی نیست از منابع نور مصنوعی استفاده کنید که بهترین آنها همان لامپهای فلوروسنت است. علاوه بر این، نورپردازی به زیباتر شدن آکواریوم شما کمک ميکند. در کنار نورپردازی برای زیباتر شدن فضای داخل آکواریوم از اشیاي تزئینی و گیاهان آبزی هم استفاده کنید.
گیاهان به افزایش میزان اکسیژن آب کمک ميکنند و بعضی از ماهیهای خجالتی ميتوانند لابهلای آنها مخفی شوند. البته نوع گیاه باید متناسب با نوع ماهیها باشد. در صورت دلخواه ميتوانید ترکیب گیاهان مصنوعی و طبیعی را با هم برای تزئین آکواریوم به کار ببرید.
انتخاب ماهی مناسب
قبل از اینکه ماهیها را به خانه بیاورید باید درباره شرایط زندگی آنها اطلاعاتی داشته باشید. بیشتر ماهیهایی که در فروشگاهها ميبینید از تایلند به ایران ميآیند و بومي کشور ما نیستند. تصور نکنید هر چقدر تعداد ماهیها بیشتر باشد، آکواریوم شما قشنگتر ميشود. بهتر است ابتدا چند ماهی تهیه کنید و پس از آشنایی با شرایط نگهداری از ماهیها، انواع بیشتری را به آکواریوم راه دهید. یک دسته ماهی پر جنب و جوش به اکسیژن زیادی نیاز دارند و تجهیزات شما و همینطور اندازه فضا باید پاسخگوی این نیاز آنها باشد. بهتر است در ابتدا به دنبال ماهیهای مقاومتر باشید و فقط به شکل ظاهری و زیبایی ماهی توجه نکنید.
نگهداری از ماهیان گیاهخوار راحتتر است و البته قیمت مناسبی هم دارند. شاید ماهیهای گوشتخوار به نظرتان جذاب برسد اما این گونهها نسبت به گیاهخواران مقاومت کمتری دارند و نسبت به تغییرات محیطی حساستر هستند. هنگام انتخاب ماهیها هم دقت کنید که ماهی شما کاملا سالم و سرحال باشد. بدن ماهی باید شفاف باشد و رنگپریدگی نداشته باشد. ماهیهای سالم به خوبی نفس ميکشند و با سرعت معمولی شنا ميکنند. به طور کلی ماهیهای آکواریومي تحرک زیادی دارند و کاهش فعالیت از بیماری ماهی حکایت ميکند. یک ماهی سالم به طور افقی شنا ميکند و برای غذا خوردن اشتهای خوبی دارد.
غذای ماهیها
در کنار تهیه لوازم جانبی آکواریوم و تامین اکسیژن و دمای مناسب، باید به فکر غذای ماهیها هم باشید چون در روز دو وعده غذا ميخورند. بیشتر این غذاها به صورت آماده در قوطیهای رنگی با اندازههای مختلف به فروش ميرسند. ماهیهای گوشتخوار خوراکشان بیشتر است و علاوه بر این غذاهای پودری آماده، به کرم و میگوی یخ زده هم نیاز دارند اما گیاهخواران ماهیهای کم خرجتری هستند و با یک پرس غذای ساده هم سیر ميشوند!
نظر کاربران
ممنون خیلی مفید بود
پاسخ ها
زیبا ودلنشین بود.